Rēzekne - starptautisko darījumu tūrisma centrs

Biznesa augstskola Turība līdz ar jaunā studiju gada sākumu ir sākusi darbu pie augstskolas Starptautiskā tūrisma fakultātes un Tūrisma pētniecības centra ikgadējā pētījuma, izstrādājot galamērķu attīstības stratēģijas. Šī gada pētījuma virziens ir Rēzekne.

Biznesa augstskolas Turība Starptautiskā tūrisma fakultāte pētījumu īsteno studiju procesa ietvaros ar fakultātes maģistrantiem, to vidū arī ārvalstu studentiem. Pētījuma pirmajā posmā no 3. līdz 4. novembrim Turības mācībspēki kopā ar studentiem dosies izpētes braucienā uz Rēzekni un tās apkārtni, lai iepazītos ar iestrādēm tūrisma jomā, kas varētu būt par pamatu stratēģiskā plāna izveidei Rēzeknes pilsētai un apkārtnei kā darījumu tūrisma galamērķim.

Plānots, ka augstskolas mācībspēki un studējošie tiksies ar Rēzeknes pilsētas un Rēzeknes novada pašvaldības pārstāvjiem, kā arī uzņēmējiem ar mērķi apzināt iespējas savstarpējās sadarbības ietvaros attīstīt pilsētu kā dinamisku un mūsdienīgu starptautisku darījumu krustpunktu Latgales reģionā. Kopā ar Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas mācībspēkiem un studentiem Turības maģistranti līdzdarbosies pilsētas starptautiskā tēla veidošanā. Šajā jomā atziņas sniegs tieši ārvalstu studenti, kuri vērtēs pilsētas un reģiona popularizēšanas veicināšanas iespējas no sava skatupunkta.

Šobrīd augstskolas Turība Starptautiskā tūrisma fakultātē risinās Rēzeknes un tās apkārtnes kā darījumu tūrisma centra attīstības scenāriju izpēte, lai, tiekoties ar pilsētas un reģiona pārstāvjiem, varētu piedāvāt konkrētus priekšlikumus un kopīgi plānot turpmākos attīstības soļus.

Kā norāda Turības Tūrisma pētniecības centra vadītājs un Tūrisma stratēģiskās vadības maģistra programmas direktors Ēriks Lingebērziņš: “Ikgadējais fakultātes pētījums, ko īstenojam studiju procesa ietvaros, katru gadu ir viena no apjomīgākajām aktivitātēm. Pētījumu vada augstskolas mācībspēki kopā ar fakultātes studējošajiem studiju kursu Starptautiskā tūrisma vide, Tūrisma plānošana un Tūrisma tirgvedības stratēģijas ietvaros. Ņemot vērā mūsu veiksmīgo iepriekšējo pieredzi, šāds praktisks pētījums ir lieliska iespēja studējošajiem savas teorētiskās zināšanas uzreiz pārbaudīt praksē un teorētisku pārbaudījumu vietā izstrādāt reālu galamērķa produkta attīstības stratēģiju.”


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR
Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu Valmieras TIC
6.aprīlī plkst.18.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies Danču vakars kopā ar Tautas mūzikas kopu. | Skatīt vairāk
5 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Zaķim šodien Liela diena Liepājas reģiona TIB
30. martā no 11:00 – 15:00 Liepājas Latviešu biedrības nama lielajā zālē ģimenes aicinātas bez maksas apmeklēt Lieldienu pasākumu un aplūkot | Skatīt vairāk
Kemperu noma Eiropā Estravel Latvia
Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam! | Skatīt vairāk
no 71 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.64532018sec.