Kultūras notikumi Latgales vēstniecībā GORS oktobrī

Oktobrī Latgales vēstniecība GORS svin jau 6./7. Starptautisko ērģeļmūzikas festivālu “ORGANismi”, klausītājus Rēzeknē pulcējot no 6.-8. oktobrim, taču tikšanās ar apmeklētājiem rudenīgākajā gada mēnesī notiks arī izstādēs, koncertos, operā visai ģimenei un baleta izrādē.

Arta Butes izstāde “ARTIsCOOL”

No 16. augusta līdz 3. oktobrim GORS Mākslas galerijā

Izstādē “Art Is Coll” dominē divas tēmas - daba un klusā daba. Darbos daudz varam redzēt dažādu ainavu vērojumu variācijas. Savukārt kluso dabu uzstādījums ir balstīts uz klasisku "nature morte” interpretāciju. “Mode ir mainīga, bieži samākslota, kamēr klasika ir konstants lielums ar savu pievienoto vērtību”, uzskata pats mākslinieks.

Anatolija Šandurova izstāde “Postindustrializācija”

No 6. oktobra līdz 28. novembrim GORS Mākslas galerijā

Mākslas darbu sērijas ar kopīgu nosaukumu “Postindustrializācija” rašanos  ir rosinājuši dziļi personiski pārdzīvojumi, kurus izsaukušas autora apceres par postpadomju realitāti. Par sociālistisko lauku kopsaimniecību savulaik rosīgo darbību liecinošās arhitektūras paliekas arvien ir klātesoša objektīva īstenība nomaļos lauku apvidos.

Evijas Dāboliņas tērpu un gleznu izstāde “Ierakstīts”

No 6. Līdz 23. oktobrim GORS telpās

Festivāla “ORGANismi” laikā tiks atklāta Evijas Dāboliņas tērpu un gleznu izstāde “Ierakstīts”. Izstādē tiks eksponēti dažādos laikos un dažādiem mūziķiem tapuši tērpi.

Satikt Čaku. Lūsēns / Muktupāvels / Strazdiņš

Sestdiena, 1. oktobris 18.00, Lielā zāle 15,00 – 25,00 €

Tie, kuriem tuva Čaka dzeja, pazīst šo dīvaino sajūtu, kad šķiet, ka notikumi, ko Dzejnieks attēlojis, būtu paša izdzīvoti, bet poētiski apdzejotās vietas līdz sīkumiem tuvas un pazīstamas - gan ielas ar to smaržām un gaismām, gan pilsētas nomale ar pļaviņām, kurās ganās kazas un svilpo strazdi, gan miglā lēni asarojošs logs…

Multikosmoss. Izrāde bērniem

Svētdiena, 2. Oktobris 12.00, Lielā zāle 7,00 – 20,00 €

Latgales vēstniecība GORS kļūs par kosmosa laukumu starpplanētu kuģa startam bezgalīgajā Visumā.  Galvenais uzdevums vienotai skatītāju ekipāžai, gan zēniem, gan meitenēm, kā arī viņu vecākiem, būt par glābiņu Saules sistēmai no Melnā cauruma, kas draud tai ar pilnīgu izzušanu.

ORGANismi 2022 I PĒCTECĪBA. Mona Rozdestvenskyte (Vācija), ērģeles

Ceturtdiena, 6. oktobris 18.00, Mazā zāle 10,00 – 12,00 €

"ORGANismi 2022" atklāšanas koncertā uzstāsies ērģelniece Mona Rozdestvenskyte. Ērģeļniece dzimusi Maskavā 1994. gadā, taču šobrīd dzīvo Vācijā. Detmoldas Mūzikas universitātē viņa absolvējusi Baznīcas mūzikas studijas (bakalaura un maģistra grāds), kā arī ērģeļsolistes maģistra studijas. Lai papildinātu izglītību, viņa turpināja mācīties ērģeļu meistarklasē Leicigas Mūzikas un teātra universitātē. Koncerta iesākumā klausītāji varēs novērtēt arī Rēzeknes ērģelnieku Pētera un Nellijas Sarkaņu dinastijas turpinātāja, Nacionālās Mākslu vidusskolas audzēkņa Oskara Kalniņa ērģeļspēli un improvizācijas.

ORGANismi 2022 I PAAUDZES. Ķepas, ūsas un minkāns. Koncertizrāde

Piektdiena, 7. oktobris 18.00, Lielā zāle 15,00 €

Koncerizrāde stāstīs par divu būtņu – cilvēka un kaķa – draudzību. Rakstnieces Margitas Gūtmanes sirsnīgajos, labestīga humora piepildītos stāstos un komponistes Ilonas Rupaines mūzikā, kaķis Minkāns, līdzīgi cilvēkbērnam, sapņos, raudās, dosies lasīt mellenes, ķers rudens lapas, apmaldīsies miglā un piedzīvos daudz citu brīnišķīgu notikumu. Minkāna piedzīvojumus izstāstīs J.Ivanova Rēzeknes mūzikas vidusskolas bērnu koris, Rēzeknes kamerorķetris, ērģelniece Iveta Apkalna, aktieri un leļļu animatori Rūdolfs Apse un Elīna Bojarkina

ORGANismi 2022 I MANTOJUMS. Iveta Apkalna, LNSO un VAK “Latvija”

Sestdiena, 8. oktobris 18.00, Lielā zāle 12,00 – 17,00 €

Diriģenta Gunta Kuzmas lasījumā koncertā skanēs franču romantiskās mūzikas pārstāvja Aleksandra Gilmāna Pirmā ērģeļsimfonija un amerikāņa Ārona Koplenda Scherzo Fantastique no Simfonijas ērģelēm un orķestrim, savukārt diriģents Māris Sirmais Latvijas klausītājus pirmo reizi iepazīstinās ar 2019. gadā Elbas filharmonijā izskanējušo  Pētera Vaska jaundarbu jauktam korim un ērģelēm “Veni Domine” un komponista minimālista Filipa Glāsa 7. “Tolteku” simfoniju.

Zigmara Liepiņa 70 gadu jubilejas koncerts

Svētdiena, 9. oktobris 18.00, Lielā zāle 19,00 – 49,00 €

Komponista Zigmara Liepiņa 70 gadu jubilejā sveiks populārākie Latvijas solisti un mūziķi. Lielkoncertos skanēs komponista radītie superhiti no teātra izrādēm, mūzikliem, operām un kino - "Lāčplēsis", "Parīzes Dievmātes katedrāle", "Adata", "Vajadzīga soliste!", "Pasaciņa", "Ness un Nesija", "Iedomu spoguļi", "Trīs draugi", "Žanna d'Arka" u.c.

SATIKŠANĀS. Čulpana Hamatova un Andrejs Osokins

Piektdiena, 14. oktobris 18.00, Lielā zāle 20,00 – 23,00 €

Jaunā Rīgas teātra aktrises Čulpanas Hamatovas un pianista Andreja Osokina radītajā poētiskajā izrādē skanēs Johana Sebastiana Baha, Friderika Šopēna, Bēla Bartoka, Volfganga Dārziņa, Pētera Vaska, Arvo Perta, Valentīna Silvestrova klaviermūzika, Andreja Osokina improvizācijas un Borisa Pasternaka, Osipa Mandelštama, Marinas Cvetajevas, Bulata Okudžavas, Aleksandra Galiča un Aspazijas dzeja.

ŠVEIKS. TOREIZ UN TAGAD. Dziesmu spēle

Sestdiena, 15. oktobris 19.00, Liela zāle 12,00 – 25,00 €

Šveiks Latvijā ir iemīļots gan grāmatas, gan teātru iestudējumu dēļ. Izrādes bieži bagātīgi aizdarītas ar melodiskām dziesmām – ironiskām, priecīgām, skumjām, humora pilnām. Šveika dziesmas dzīvo vēl ilgi pēc tam, kad izrāde savas skatuves gaitas beigusi – “Mīļā, ķeizars mani karā sauc”, “Ardievu, meitenes”, “Karalauka pasts” un vēl, un vēl...

ROMEO UN DŽULJETA. “Quorum ballet” izrāde. 27. Starptautiskais Baltijas baleta festivāls

Piektdiena, 21. oktobris 19.00, Lielā zāle 12,00 – 20,00 €

“Romeo un Džuljetu” cilvēki visā pasaulē atpazīst kā skaistāko no visiem mīlas stāstiem. Daniela Kardoso horeogrāfija līdz ar Sergeja Prokofjeva mūziku skatītājiem uzdod jautājumu, kas dzīvē ir visdārgākais un par ko bieži vien aizmirstam... mīlestība.

RAXTU RAXTI. Jubilejas koncerts

Sestdiena, 22. oktobris 18.00, Lielā zāle 15,00 – 30,00 €

Muzikālā apvienība "Raxtu Raxti" šogad svin 10 gadu jubileju un aicina uz saviem jubilejas koncertiem un jaunā albuma “Vidū Saule” prezentācijas pasākumiem visā Latvijā. Koncertos skanēs "Raxtu Raxtu" zināmākās kompozīcijas, kuras klausītāji iemīļojuši kopš grupas darbības pirmsākumiem, kā arī pavisam jauni skaņdarbi no grupas jaunā albuma "Vidū Saule".

BET BET 30 gadu jubilejas koncerts

Ceturtdiena, 27. oktobris 19.00, Lielā zāle 12,00 – 30,00 €

Grupa “bet bet” savu 30 gadu jubileju sāka atzīmēt jau 2021. gadā, taču, pulcēšanās ierobežojumu dēļ, to neizdevās realizēt pilnvērtīgi, tāpēc 2022. gadā grupa nolēmusi turpināt jubilejas turneju un nosvinēt to skaļi un jaudīgi! Par godu jubilejai grupa ir sagatavojusi savu labāko un jaunāko skaņdarbu programmu.

AMĀLS UN NAKTS VIESI. LNOB operas viesizrāde visai ģimenei

Svētdiena, 30. oktobris 16.00, Lielā zāle 12,00 – 16,00 €

Gan bērnus, gan vecākus uzrunā stāsts par bērnu Amālu, kas ir klibs no dzimšanas, bet, satiekot Austrumu gudros, kas dodas ar veltēm pie Jēzus bērniņa, tiek izārstēts un sāk staigāt. Amāla lomu izpilda zēni no Rīgas Doma kora skolas. Viņi ir spilgti, interesanti, ar labām balsīm un aktieriskām dotībām,” saka jauniestudējuma muzikālais vadītājs Andris Veismanis.

VILKI. Liepājas teātra izrāde

Piektdiena, 4. novembris 18.00, Mazā zāle 18,00 €

Vilki ir stāsts par ģimeni, kurai, saskaroties ar neplānotiem sarežģījumiem, nākas dziļi un patiesi izvērtēt savstarpējās attiecības un skart arvien dziļākas tēmas, kuras vienmēr tikušas noklusētas un nekad nav risinātas. Tā vēstīs par to, kā tēva un dēlu attiecības ir ietekmējušas jauno cilvēku izvēles un attieksmi pret dzīvi; kā izprast mīlestību, ja pats to līdz galam nekad neesi jutis.

ŠEKSPĪRS. Liepājas teātra izrāde

Sestdiena, 5. novembris 16.00, Lielā zāle 12,00 – 16,00 €

Izrāde ir režisora Elmāra Seņkova debija Liepājā un piedāvā skatītājiem daudz asiņu, daudz melna humora un vēl vairāk līķu, kā jau Šekspīra lugās tas ierasts. Viņa Šekspīra fabulās uz skatuves satikušies Ričards III, Lēdija Makbeta, Džuljeta, Otello un citi Šekspīra varoņi. Izrāde par to, kā cilvēki manipulē cits ar citu, kā viltus informācija maina situāciju un kāds pārējos allaž tur sev ērtā pavadā. Aust rīts. Mostas varenie, kroplie, mīlošie un aizvainotie, mostas varaskāre, vēlme atriebties un sirdsapziņas mokas… Aust rīts. Nu, vai pasaule nav skaista?

LNSO, MĀLERS UN SINAISKIS

Sestdiena, 12. novembris 17.00, Lielā zāle 15,00 – 20,00 €

Gaismas tēlu mūzikā Dzenītis attēlo regulāri un daudzveidīgi. Britena Klavierkoncerts izstaro skaidrību un pārliecību. Savukārt Mālera Pirmā simfonija ir žanra zelta virsotne. Šajā vakarā mūzikas spēku apliecinās LNSO, publikas iemīļotais pianists Andrejs Osokins un goda diriģents Vasilijs Sinaiskis.

MANS ZELTS IR MANA TAUTA. Svētku koncerts

Trešdiena, 16. novembris 19.00, Lielā zāle 15,00 – 25,00 €

Ar jaunu muzikālu koncertstāstu “MANS ZELTS IR MANA TAUTA” pie skatītajiem novembrī dosies četri lieliski dziedātāji: Zigfrīds Muktupāvels, Dināra Rudāne, Anmary, Atis Ieviņš un instrumentālā grupa - Jānis Lūsēns, Aivars Gudrais, Harijs Gūtmanis,  Jānis Lūsēns jun. 

DVĒSELES CEĻOJUMS. Arsena Petrosjana (Armēņu duduks) kvartets

Sestdiena, 19. novembris 19.00, Lielā zāle 12,00 – 15,00 €

Arsena Petrosjana Kvartets izpilda armēņu tautas mūziku un reliģisko mūziku. Tā aptver dažādus gadsimtus un žanrus. Koncertā skanēs iepriekš plaši nedzirdēti instrumenti: duduks, santurs, kanuns un perkusijas.

SNIEGBALTĪTES SKOLA. Muzikālās bērnu pasakas iestudējums

Svētdiena, 11. decembris 12.00, Lielā zāle 12,00 – 20,00 €

Leģendārā pasaka "Sniegbaltītes skola" ir kļuvusi par vienu no mīļākajam bērnības pasakām jau daudzām paaudzēm. Šogad Latvijas Jaunatnes teātris saviem skatītājiem piedāvās jaunu un krāšņu šīs muzikālās bērnu pasakas iestudējumu, kurā darbosies visiem labi zināmie pasakas tēli - Sniegbaltīte, Salatēvs, zaķēni, vilcēns un citi meža zvēri.

TEV TUVUMĀ. Ziemassvētku koncerts

Trešdiena, 28. decembris 19.00, Lielā zāle 15,00 – 30,00 €

Ik gadu Ziemassvētku laiks ir tas brīdis, kad mēs varam kļūt gaišāki, garīgāki un iejūtīgāki pret cilvēkiem, kuri ir mums līdzās. Arī šogad Latvijas mūziķi - Aija ANDREJEVA, Marts Kristiāns KALNIŅŠ , grupa PUTNU BALLE un šī gada koncertu īpašie viesi - Jānis ŠIPKĒVICS un Artūrs SKRASTIŅŠ turpinās sadarbību projektā "Tev tuvumā" un aicinās ikkatru no mums sajust sirds siltumu, sniegt to visiem, kas pēc šī siltuma ilgojas un atcerēties, ka patiesībā tas ir nepieciešams ik dienu visu gada garumā!

AGRĀ RŪSA. Mūzikls

Piektdiena, 2023. gada 24. februāris, Liela zāle 15,00 – 30,00 €

Mūzikla pamatā ir Elīnas Zālītes romāns, kas stāsta par jaunas lauku meitenes dzīves līkločiem 30. gadu Latvijā, vēlmi dzīvot Rīgā skaisti un bezrūpīgi. Apklusinot ilgas pēc mājām un ilūziju sabrukuma sāpes, Elza soli pa solim ieiet modes vidē - postošajā kruzuļu un spīguļu pasaulē. Kārotā greznība drīz vien apnīk, tā rada nicinājumu pret naudu un arī pret tās īpašnieku, viņas vīru Ķikuli. Elza izšķiras uz noziegumu savas mīlestības un brīvības dēļ. Tomēr ziedošā mīlestība pārtop par atmiņu drumslām, jo šī paradīze ir iedomāta un izkropļota.

GORS Vēstnieku karšu un ISIC/ITIC karšu īpašniekiem tiek piemērota 10% atlaide GORS organizēto pasākumu biļešu iegādei.  Goda ģimenes (3+ ģimenes) karšu īpašniekiem tiek piemērota 15% atlaide GORS Kino seansu apmeklējumiem, kā arī 6./7. Starptautiskā ērģeļmūzikas festivāla ORGANismi koncertiem no 6.-8. oktobrim un 30. oktobra operas viesizrādei visai ģimenei "Amāls un nakts viesi". Vairāk informācijas par aktualitātēm un iespējamajām notikumu izmaiņām www.latgalesgors.lv vai GORS sociālo tīklu lapās Facebook un Instagram.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 03.04.2024 “Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies! Tukuma TIC
Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.6744628sec.