Literārajās sarunās Lūznavas muižā būs tikšanās ar Anneli Slišāni

2022.gada 16. oktobrī, plkst. 17.00 Lūznavas muižā notiks sarunu cikla “Literārās sarunas Lūznavas muižā”, šī gada rudens sezonas pirmā satikšanās, kurā būs iespēja vairāk iepazīt tekstilmākslinieci un literāti Anneli Slišāni. Sarunā piedalīties varēs gan muižā klātienē, gan tiešraidē muižas mājaslapā.

Tekstilmāksliniece un literāte Annele Slišāne plašāku ievērību guva ar savu mākslas un literatūras projektu “#100dečiLatvijai” un kopš tā pierādījusi sevi kā spoža, idejām bagāta tekstilmāksliniece un spēcīga mūsdienu latgaliešu literatūras darbu autore. Annele divas reizes pēc kārtas kļuvusi par konkursa “Latgolys prozys skaitejumi” uzvarētāju. Gan par projektu “#100dečiLatvijai”, gan arī stāstu krājumu “tuoraga stuosti” ieguvusi Latgaliešu kultūras gada balvu “Boņuks”. Dzīvojot Zeļču ciemā Balvu novadā, Annele labprāt pie sevis aicina ciemos viesus no tuvākām un tālākām vietām, rādot, kā top tekstilmākslas darbi, Ziemeļlatgales vidi un iepazīstinot arī ar saviem literārajiem darbiem.

Sarunā ar tekstilmākslinieci un literāti klausītāji aicināti piedalīties kā klātienē, tā pievienoties tiešraidē, kura būs skatāma muižas mājaslapā. Literāro sarunu virzītāja arī šoreiz būs literatūrzinātniece Ilga Šuplinska. 2022. gada sarunu cikla noslēguma tikšanās paredzēta 6. novembrī rakstnieci Gundegu Repši. Tāpat 16. oktobrī plkst. 16.00, pirms pasākuma turpat muižā interesentiem būs iespēja uzzināt vairāk par latgaliešu valodu un piedalīties klātienes diktāta latgaliešu rakstu valodā rakstīšanā, uz kuru aicina biedrība “LgSC”, latgaliešu kultūras ziņu portāls lakuga.lv un Latvijas Radio Latgales studija.

Sarunu cikls “Literārās sarunas Lūznavas muižā” aizsākās 2017. gada rudenī. Šajā laikā satikšanās bijušas ar vairāk nekā desmit dažādus žanrus pārstāvošiem literātiem, iepazīstot viņu daiļradi tuvāk, ļaujot lasītājiem klātienē satikt iecienīto literāro darbu autorus un reizē arī bagātinot pasākumu dažādību Latgales reģionā.

Turpinot literāro sarunu tradīciju Lūznavas muižā arī 2022. gadā, izvēlētie sarunu cikla temati un autori, no vienas puses, atklāj, cik daudzveidīga ir jaunākā literatūra un kā tā atbalsojas Latgales, Latvijas un pasaules kultūrtelpā, ļaujot apjaust savu identitāti, no otras – “meklē” savu publiku šādas tradīcijas turpināšanai, tāpēc uzrunātie autori ir atšķirīgi gan pēc pārstāvētā žanra, gan auditorijas, kurai pamatā adresēti viņu darbi.

Literāro sarunu ciklam attālināti pieslēdzas arī viesi no Čikāgas latviešu literātu kopas un Minsteres lasītāju kluba “Minsteres grāmatmīļi”. Gan lasītājus Latvijā, gan diasporās ASV un Vācijā vienojošais ir interese par jaunāko latviešu literatūru. Visas cikla „Literārās sarunas Lūznavas muižā” tikšanās reizes tiks iemūžinātas un pēc tam būs brīvi pieejamas ikvienam interesentam (tajā skaitā arī skolu pedagogiem) zināšanu paplašināšanai par rakstniekiem, izmantošanai interešu izglītībā, kā arī mūsdienu latviešu literatūras procesu izziņā.

Literāro sarunu norisi atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds un Rēzeknes novada pašvaldība. Ieejas maksa klātienē 3,00 €, biļetes iespējas sarūpēt “Biļešu Paradīze” biļešu sistēmā. Neklātienē literāro sarunu norisei līdzi sekot varēs Lūznavas muižas mājaslapā http://luznavasmuiza.lv.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk
Medus nokrāsās Bauskas novadā Bauskas TIC
Iepazīsti medu un atklāj tā daudzveidīgās īpašības radošajās meistarklasēs! | Skatīt vairāk
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.40419507sec.