Aktualitātes un tūrisma jaunumi Rēzeknē

Laiks apciemot Rēzekni! Iepazīsti jaunumus, kas piedāvājumā šajā tūrisma sezonā.

    • Brīvvalsts dārgumu nams
Pagājušā gada vasarā, savas durvis apmeklētājiem vaļā vēra Brīvvalsts dārgumu nams, kas no kādreiz necilā nama pilskalna pakājē, nu ir kļuvusi par pilsētai svarīgu kultūrvietu. Šajā izstāžu namā iespējams aplūkot vēsturiskus un unikālus priekšmetus no Latvijas un ārzemju privātkolekcijām, kas vēsta par laika posmu no Latvijas Brīvības cīņām līdz Otrā pasaules kara sākumam, savukārt otrajā stāvā ir apskatāma Latgales mākslinieku gleznu galerija. Tā ir unikāla ekspozīcija, kas jāredz ikvienam pilsētas iedzīvotājam un viesim.
             Adrese: Krasta iela 35, tālr. +371 25575555,


    • Rēzeknes ezera apkārtne
Lai atpūstos arī aktīvi, noteikti ir jāapmeklē Rēzeknes ezera apkārtne, kas pēc nesenās labiekārtošanas, ir kļuvusi par veselu parku un populāru atpūtas vietu katram dabas un aktīvās atpūtas cienītājam. Ezera apkārtnē papildus dabas takai ir pieejamas arī kafejnīcas, ūdens inventāra noma, veikborda parks, sporta laukumi un kemperu parks.
             Adrese: Ezera iela 5, tālr. 22880022


    • Latgales vēstniecības GORS 10 gadu jubileja
Šogad Latgales vēstniecībai "GORS" kā pirmajai jaunuzbūvētajai reģionālajai koncertzālei Latvijā aprit desmit gadi. Tam par godu mūs visus sagaida īpaši jubilejas sezonas notikumi un pasākumi. Jubilejas gada centrālie notikumi norisināsies laikā no 28. marta līdz 27. maijam, taču no jūnija līdz augusta beigām tiksimies Vasaras satikšanās festivālā #VASALIGORĀ un piedzīvosim muzikālās brokastīs kafejnīcas ZĪDS dārzā, kino vakarus uz jumta terases, mākslas izstādes, koncertus un teātra izrādes, kā arī atklāsim jaunas vietas koncertzālē - GORĀža.
Biļetes un papildus informācija: latgalesgors.lv

    • Atpūtas vieta “Camper park”
Pašā pilsētas centrā, Rēzeknes ezera krasta zaļajā zonā ir atklāts jauna atpūtas vieta “Camper park”, kas nodrošinās kvalitatīvu servisu visiem tiem tūristiem, kas ceļojumā ir devušies ar savu treileri, autokaravānu vai telti. Kemperu parks darbosies cauru gadu, piedāvājot visu nepieciešamo ceļotāju atpūtai: 34 profesionāli aprīkotas kemperu vietas; virtuvi ar sadzīves tehniku; bērnu rotaļu laukumu, volejbola un futbola laukumus, kā arī velosipēdu, grila piederumu u.c. inventāra nomu.
            Adrese: Ezera iela 9b, tālr. +371 23552700 

• Kafijas konceptveikals/kafejnīca “KUUP”
Iedvesmojoties no pasaules kafijas garšām, jauna ģimene pilsētas centrā ir atvērusi modernu Kafijas konceptveikalu KUUP. Kafejnīcas tipa veikalā var iegādāties ne tikai izcilu kafiju, bet arī nobaudīt pašu ražoto konditoreju. Saimnieki zina, ka  laba kafija garšo visiem, tāpēc šī būs īstā vieta kafijas mīļotājiem un gardēžiem.
            Adrese: N. Rancāna iela 41, tālr. 20277023, kuup.lv

• Audio gids latgaliski
Lai pastaiga pa pilsētu tūristiem un viesiem būtu aizraujošāka, Rēzeknē ir izveidots audio gidus, ar kura  palīdzību ir iespējams noklausīties stāstījumus par ievērojamākajiem objektiem Rēzeknē, to nozīmi un vēsturi. Objektu vidū ir gan baznīcas, gan pieminekļi, kā arī pilsētniekiem nozīmīgas un mīļas vietas, ar kurām gribam iepazīstināt arī ciemiņus. Pilsētvidē ir izvietoti stendi, uz kura attiecīgi ir redzami QR kodi. Tos noskenējot ar viedtālruni, ikviens automātiski tiks novirzīts uz attiecīgajā valodā izveidoto audio ceļvedi. Jāatzīmē, ka pirmo reizi pilsētā ir izveidots audio gids latgaliešu valodā. Tā ir kā īpaša dāvana vietējiem un “odziņa” pilsētas viesiem, kas atbraucot vienmēr novērtē unikāli latgalisko.
Audiogidus meklē pilsētā un rezekne.lv/audiogidi

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk
Latvija
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.66142297sec.