Uz Liteni, uz Liteni....!

Gulbenes novada pašvaldības aģentūra "Gulbenes tūrisma un kultūrvēsturiskā mantojuma centrs" aicina iepazīt Gulbenes novada Litenes pagastu, dodoties nelielā ceļojumā pa tā skaistākajām vietām un apmeklējot šī pagasta tūrisma objektus.

Litenes pagasts glabā vēsturiskās liecības par skarbo 1941.gada jūniju. Par šiem notikumiem mums vēstī divas piemiņas vietas: Latvijas armijas piemiņas vieta un Latvijas armijas Litenes nometnes vieta, kuras apmeklētājiem liek izprast un izdzīvot to dienu ritējumu. Ceļojumu pa šīm vietām iesakām veikt kopā ar vēsturnieku-gidu Jāni Zvaigzni.

Litenes pagasta pašā muižas centrā "Staļļos" aktīvu darbību uzsākusi Latvijas pusdārgakmeņu darbnīca. Tās saimnieki palīdzēs saskatīt it kā parastu akmeņu brīnumainās pārvērtības. No dārzos, laukos atrastiem akmeņiem šeit top rotaslietas, svečturi un citas interesantas lietas. Varēsiet paši piedalīties akmeņu apstrādes procesā, kā arī izkalt Litenes piemiņas monētu.

Pededzes upe ir skaista visos gadalaikos. Cik brīnišķīgi var relaksēties, laivojot pa Pededzes upi un vērojot upes krastus, klausoties putnu dziesmās, izmantojot laivu nomas "laivot.lv" piedāvātos pakalpojumus! Laivu nomas "laivot.lv" saimnieki piedāvā vienvietīgas, divvietīgas, trīsvietīgas un četrvietīgas laivas. Lai izdodas saskatīt Pededzes upes gleznainos krastus un izjust upes ūdens rāmo viļņošanos!

Saimniecībā "Sopuļi" tiek piedāvāts apskatīt retro, auto, moto un senlietu ekspozīcijas, uzzināt daudz interesanta par vēsturi, doties izbraucienā uz Sitas un Pededzes palieņu pļavām un varbūt jums laimēsies ieraudzīt majestātiskos savvaļas zirgu un Hailander šķirnes liellopu ganāmpulkus.

Dodoties apmeklēt un iepazīt lauku māju "Pededzes" tūrisma piedāvājumu, noteikti būsiet gandarīti pēc lielisko saimnieču vadītās izzinošās ekskursijas, kas ļaus ielūkoties un izzināt garšaugu pasauli. Ja izlemsiet baudīt aktīvo atpūtu, māju saimnieki piedāvās izmantot sporta laukumus, sporta inventāru, kā arī laivu un velosipēdu nomu, uzkrāt spēkus lauku pirtiņā pēc aktīvā ceļojuma pa pagasta ārēm.  Lauku mājas teritorijā ir bērnu pilsētiņa, kur jaunākie ceļotāji var patīkami un interesanti pavadīt laiku. Tālākiem ciemiņiem lauku mājā "Pededzes" piedāvā arī nakšņošanu.

Lai ceļojums pa Litenes pagasta tūrisma objektiem būtu patīkamām emocijām piepildīts, aicinām apmeklēt Pededzes upes zaļo promenādi, kur atrodas piknika vieta.  Savukārt nesen uzceltajā sapņu templī jeb tējas namiņā ikviens varēs atrast piemērotu vietu kāzu, jubileju svinību rīkošanai. Un pašā ekskursijas noslēgumā aicinām doties mierpilnā pastaigā pa muižas kompleksu, romantisko liepceliņu, aplūkot eksponātus riteņu parkā, iegriezties Litenes pagasta bibliotēkā, kur atrodas tūrisma informācijas punkts, un iegādāties suvenīrus par atmiņu no ceļojuma pa Litenes pagastu.

Visa tūrisma informācija par Gulbenes novadu pieejama mājaslapā www.visitgulbene.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Daiļslidošanas sacensības  Valmieras TIC
No 6. līdz 7. aprīlim Valmieras Olimpiskā centra ledus hallē notiks starptautiskas daiļslidošanas sacensības “Wolmar Spring Cup 2024”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 05.04.2024 Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā! TAKA
Gaidām apmeklētājus mūsu dabas objektos Augšdaugavas novadā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 30.03.2024 DENISS PASHKEVICH TRIO Valmieras TIC
29. martā pl.19:00 kultūrtelpā Akustika viesosies Deniss Paškevičs, Kaspars Rolšteins un Arkādijs Gotesmans festivāla “JAZZ ROOM FEST ’24” | Skatīt vairāk
20 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.19609404sec.