Arī Gulbenes novads 21.jūnija vakarā izgaismos Latviju

21.jūnijā notiks akcija “Izgaismo Latviju”, kuras laikā tiek organizētas ugunskura vietas visā Latvijā, lai ikviens varētu stiprināt kopīgo uguni ar savu atnesto malkas pagalīti. Arī Gulbenes novads vasaras saulgriežos aicina uz vairākiem pasākumiem, lai kopā dziedātu spēka dziesmas Latvijai un noslēgumā – valsts himnu.

Gulbenes pilsēta aicina Saulgriežu sajūtu rast Spārītes parkā, kur plkst. 21:00 sāksies kopīgā ugunskura iedegšana un spēka dziesmu dziedāšana ar grupu “Balvu muzikanti”.

Rankas pagasts Saieta laukumā (pie bijušās Rēveļu pamatskolas) no plkst. 20:30 aicina uz ugunskura iedegšanu, kopīgu spēka dziesmu dziedāšanu akustiskās ģitāras pavadībā un mieloties ar pašu sarūpētiem veltēm un ugunskurā ceptiem našķiem.

No plkst. 21:00 Stāmerienas pagasta Kalnienā izgaismos Latviju ar Saulgriežu ugunskuru pie Kalnienas tautas nama, bet Lāčausī pie Stāmerienas ezera notiks pasākums “Vasaras saulgriežu naktī – izgaismosim Latviju”.

Ozolkalna Lazdu kalnā, kas atrodas Beļavas pagastā, no plkst. 21:30 sāksies pulcēšanās un ugunskura iedegšana, un apmeklētāji tiek aicināti ņems līdzi savu sedziņu un cienastu. Savukārt Lejasciemā atpūtas vietā pie dīķīša no plkst. 21:00 notiks kopīgā ugunskura iedegšana ar latviešu tautas dziesmu dziedāšanu un turpinot vakaru ar dejām putēju orķestra mūziku, sieru un alu.

Tirzas kultūras namā plkst. 19:00 notiks Galgauskas amatierteātra izrāde “Skaisti dziedi lakstīgala”, un no plkst. 20:30 visi tiek aicināti pie kultūras nama, lai kopā ielīgotu saulgriežu nakti, iededzot kopīgo ugunskuru un dziedot Latvijas valsts himnu un līgo dziesmas.

Daukstu pagastā ugunskurs, kas izgaismos Latviju, tiks iekurts pie Staru kultūras nama no plkst. 20:30. Savukārt Litenes tautas namā notiks Baltinavas amatierteātra “Pallādes” izrāde – Danskovīte “Ontans i Līgo”. Pēc izrādes pie Pededzes upes tiltiņa notiks kopīga ugunskura iedegšana un sadziedāšanās.

Druvienas pagasta “Silmačos” plkst. 20:00 tiks atklāts Kukažiņas akmens, bet plkst. 21:00 sāksies kopīgā ugunskura iedegšana. Savukārt Druvienas Vecajā skolā – muzejā plkst. 21:00 notiks pasākums “Pietura Latvijas Gaismas ceļā”, kas arī paredz kopīga ugunskura iedegšanu un dziesmu dziedāšanu.

Aicinām ikvienu, kas Saulgriežu dienu pavada Gulbenes novadā, doties uz pasākumiem akcijas “Izgaismo Latviju” ietvaros, lai iepazītu novada cilvēkus un piedalītos kopīgā spēka dziesmu dziedāšanā.

Informāciju par pasākumiem variet skatīt Gulbenes novada pašvaldības mājas lapā www.gulbene.lv, bet informāciju par tūrisma un atpūtas iespējām Gulbenes novadā meklējiet www.visitgulbene.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 04.04.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 💚✈️ MELNKALNE no 365 EUR/pers.! Latvia Tours
Fantastiskais Kotoras līcis, Skadaras ezers, kuru paši melnkalnieši sauc par savas valsts sirdi un dvēseli, burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras | Skatīt vairāk
no 365 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 31.03.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 03.04.2024 LIELDIENU IZPĀRDOŠANA Novatours
Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.59029889sec.