1.septembrī aicina uz Bānīša svētkiem Gulbenes novadā

Tradicionāli katru septembra pirmo sestdienu ikvienu aicinām doties uz Gulbenes novadu, kad notiek vērienīgi svētki vienīgajam regulāri kursējošam šaursliežu dzelzceļa bānītim, kas ikdienu pasažierus nogādā no Gulbenes uz Alūksni. Šogad, 1.septembrī, jau no plkst. 10:00 aicinām piedalīties Bānīša 115.dzimšanas dienas svinībās Gulbenes novadā, kad arī notiks jauna izglītojoša un interaktīva centra “Dzelzceļš un Tvaiks” atklāšana.

Svētku sākums Gulbenes dzelzceļa stacijā

No plkst. 10:00 Bānītis aicina pulcēties pie Gulbenes dzelzceļa stacijā un Bānīša Depo (Viestura iela 16G), kur mazos svētku viesus sagaidīs Čučumuižas rūķu sveiciens ar jautrām dziesmā un rotaļām “Ripo tvaika bānītis”, kam seko A.Auzāna un A.Baltača, un grupas “Dunduri” koncerts un Bānīša ilggadējo darbinieku godināšana. Savukārt plkst. 11:00 notiks jautri izzinošs konkurss “Bānīša maizes, vīna un siera svētki”.

Plkst. 12:00 Gulbenes dzelzceļa stacijā notiks jauna, unikāla un inovatīva centra visai ģimenei “Dzelzceļš un Tvaiks” atklāšana, kuras laikā apmeklētājiem būs iespēja ieskatīties Gulbenes dzelzceļa stacijas 1.stāva divās zālēs, kur būs izvietotas vairāk nekā 20 dažādas interaktīvas ierīces. Savukārt no 2.septembra plkst. 10:00 ikviens, darbojoties ar tām, varēs izzināt dzelzceļa vēsturi, iepazīties ar to saistītām tehniskām un inženierzinātņu jomām, komunikāciju veidiem un drošību dzelzceļa tuvumā. Vairāk informācijas par Izglītojošo un interaktīvo centru “Dzelzceļš un Tvaiks” variet skatīt šeit.

No plkst. 9:00 līdz 12:00 ik pa stundai varēs iepazīt Gulbenes pilsētu no jauna, dodoties ekskursijā ar elektrovilcieniņu, kas pasažierus uzņems pie Gulbenes dzelzceļa stacijas. Svētku apmeklētāji varēs doties arī ekskursijās pa Bānīša depo, braukt ar rokas un koka drezīnām un iegādāties suvenīrus.

1.septembrī Bānītis dosies reisā Gulbene – Alūksne – Gulbene divas reizes. Plkst. 13:00 No Gulbenes dzelzceļa stacijas Bānītis ar tvaika lokomotīvi “Ferdinands” priekšgalā tiks pavadīts ceļā uz Alūksni. Maršruta pieturvietās Bānīša pasažierus sagaidīs dažādi pārsteigumi. Otrs (dīzeļlokomotīves) reiss no Gulbenes paredzēts plkst. 18:15.Ar precīzu atiešanas laiku katrā pieturvietā variet iepazīties šeit.

Lai svētkos varētu baudīt braucienu ar Bānīti no Gulbenes uz Alūksni, biļetes aicinām iegādāties sazinoties pa tālruni +371 64473037. Tā kā vietu skaits Bānītī ir ierobežots, svētku viesus no Gulbenes uz Stāmerienu nogādās bezmaksas autobusi, kas no Gulbenes dzelzceļa stacijas uz Stāmerienu dosies plkst. 13:00, bet no Stāmerienas uz Gulbeni – plkst. 18:00.

Dziesmas un dejas turpināsies pie Stāmerienes stacijas

Stāmerienes stacijā svētki tiks svinēti visu dienu un plkst. 12:00 tos atklās TV un Radio personība Oskars Lepers, notiks izstādes “Lukturi un lākteņi “ atklāšana un apskate, un deju studijas “Terpsihora” (Balvi), Rikardiona, pagasta un novada bērnu priekšnesumi. Plkst. 13:30 notiks Bānīša sagaidīšana un pavadīšana, kam sekos viesu apsveikumi un vēlējumi, grāmatas Džuzepe Tomazi di Lampeduza “Gepards” prezentācija un dzelzceļnieku tērpu modes skate. Plkst. 16:00 Stāmerienas tautas namā – izstādes “Pa Geparda pēdām Sicīlijā” atklāšana un lasījums “Zvaigznes pār Sicīliju un Stāmerienu. Tomazi un Volfu dzimtas”.

Plkst. 15:30 notiks tradicionālais skrējiens “Apkārt Stāmerienas ezeram”, bet svētku viesi varēs baudīt deju priekšnesumus no JDK “Poga” (Stāmeriena) un JDK “Čiekurs” (Rīga), savukārt “Harmonija Rīgai” vīri Bānīti sveiks ar barbershop dziedāšanu. Plkst. 17:50 bērni kopā ar leļļu teātri “TIMS” ceps Bānītim svētku torti izrādē “Notikums virtuvē”, bet Jurcis un Norcis aicinās uz disenīti. No plkst. 21:00 Bānīša jubilejas zaļumballē spēlēs grupa “Stradivari” un DJ Ralfs Rubenis, bet plkst. 22:00 “Pasaules gleznas dejā, mūzikā un gaismās” dejos Teātra deju studija “Savanna”.

Lai svinības būtu līksmes pasākuma laikā darbosies Itāļu ēdienu meistarklase, ko vadīs kulinārijas eksperte Ilze Jurkāne, darbosies Gulbenes improvizācijas teātris, gaidīs jautras atrakcijas, izjādes ar zirgiem, amatnieku un mājražotāju tirdziņš.

Tiks nodrošināts pasažieru vilciens no Rīgas un Gulbeni

1.septembrī no Rīgas uz Gulbeni kursēs vilciens ar atiešanas laiku no Rīgas Centrālās stacijas plkst. 8:03 un Gulbenes pienāks 11:27. Savukārt no Gulbenes dzelzceļa stacijas vilciens aties plkst. 18:30 un Rīgā ieradīsies plkst. 21:56.Informāciju par reisiem un pieturām, kā arī iegādāties biļeti variet AS “Pasažieru vilciens” mājas lapā.

Aicinām ikvienu Zinību dienu pavadīt Bānīša svētkos Gulbenē un Stāmerienā, piedaloties dažādās aktivitātēs, iepazīstot jauno Izglītojošo un interaktīvo centru “Dzelzceļš un Tvaiks”, kā arī baudot koncertus un priekšnesumus, un lustējot nakts ballē.

Precīzu informāciju par pasākumu programmu variet atrast www.visitgulbene.lv sadaļā Pasākumi, kā arī Gulbenes novada pašvaldības aģentūrā “Gulbenes tūrisma un kultūrvēsturiskā mantojuma centrs” Ābeļu ielā 2, Gulbenē, 101.kabinetā, tel. +371 26557582, e-pasts: turists@gulbene.lv.

Svētku organizētāji vēlas informēt, ka pasākums tiks fotografēts un filmēts, un iegūtais materiāls var tikt izmantots publicitātes vajadzībām.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ostrava. Hokeja čempionāts Estravel Latvia
Aviobiļetes un viesnīca. // Nenokavējiet aviobiļešu iegādi uz Otavu - Hokeja Pasaules čempionāts jau drīz! Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 545 EUR
ZIEDOŠĀ HOLANDE! Vēl 10 vietas! Latvia Tours
🌷🌷🌷VISSKAISTĀKAIS PAVASARIS IR TUR, KUR IR ZIEDI! Hildesheima, Amsterdama, Keukenhofas ziedu dārzs, Volendama | Skatīt vairāk
no 350 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 05.04.2024 Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā! TAKA
Gaidām apmeklētājus mūsu dabas objektos Augšdaugavas novadā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienu prieki lieliem un maziem Baltic Beach Hotel & SPA
Lieldienu svētdienā, 31. martā, aicinām apmeklēt ģimenes branču un nobaudīt plašo svētku gardumu klāstu. Mazos Lieldienu svinētājus gaida | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.18955612sec.