15.septembrī aicina uz bezmaksas ekskursijām pa Gulbenes dzelzceļa mezglu

Eiropas kultūras mantojuma dienu ietvaros 15.septembrī ikviens tiek gaidīts Gulbenē, kur notiks pasākums “Gulbenes dzelzceļa stacija – mantojums nākotnei”.  Tās laikā varēs iepazīt Gulbenes dzelzceļa mezglu – staciju, depo un ielas, kas vēsturiski ir saistītas ar dzelzceļu. Savukārt ģimenēm būs lieliska iespēja apmeklēt izglītojošo un interaktīvo centru “Dzelzceļš un Tvaiks” bez maksas. Vietu skaits ir ierobežots.

Iepazīstiet Gulbenes dzelzceļa mezglu

Plkst. 10:45 pie Gulbenes dzelzceļa stacijas, Dzelzceļa ielā 8, notiks pasākuma svinīgā atklāšana. Plkst. 11:00, 12:00, 13:00, 14:00 notiks ekskursijas gida pavadībā pa Gulbenes dzelzceļa mezglu – staciju, depo, Viestura ielu. Ekskursiju sākums Viestura ielā 16G (pie Bānīša depo). Ekskursijās uzzināsiet jaunas un nezināmas detaļas, kā Gulbenē attīstījusies dzelzceļa darbība, kā veidojās sabiedriskā dzīvē un cik daudz vēsturisko ēku vēl saglabājušās līdz mūsdienām.

Pēc ekskursijas pa Gulbenes dzelzceļa mezglu, varēs doties izbraucienā ar elektrovilcieniņu, un apskatīt Dzelzceļa ielu, Robežu ielu, un citus nozīmīgus objektus, kas vēsturiski bija saistīti ar dzelzceļa darbību Gulbenē. Elektrovilcieniņš kursēs no Gulbenes dzelzceļa stacijas.

Vietu skaits ekskursijās ir ierobežots, tādēļ aicinām pieteikties zvanot pa tālruni 25448661 vai rakstot uz e-pastu: turists@gulbene.lv, norādot ekskursijas laiku un personu skaitu, kas vēlēsies piedalīties.

Ikviens tiek aicināts arī apmeklēt izglītojošo un interaktīvo centru “Dzelzceļš un Tvaiks”, kā arī izmēģināt rokas un koka drezīnas pie Bānīša depo.

Informējam, ka 15.septembrī Gulbenes elektrovilcieniņš no plkst. 11:00 līdz 14:00 kursēs maršrutā, kas paredzēts Eiropas kultūras mantojuma dienu pasākuma ietvaros, savukārt ierasto maršrutu no Gulbenes kultūras centra veiks plkst. 17:00, 18:00 un 19:00.

Ģimenes aicinām apmeklēt izglītojošo un interaktīvo centru “Dzelzceļš un Tvaiks”

15.septembrī ģimenēm būs iespēja apmeklēt izglītojošo un interaktīvo centu “Dzelzceļš un Tvaiks” bez maksas (vietu skaits ir ierobežots). Unikālais centrs, kur izvietotas vairāk nekā 20 dažādas interaktīvas ierīces, dod iespēju ikvienam iepazīt dzelzceļa darbību, vēsturi, ar to saistītām inženierzinātņu jomām un drošību. Centrā var kļūt par vilces līdzekļa vadītāju (mašīnistu), vadīt ātrāko vilcienu pasaulē, saprast, kā darbojas trīša mehānisms, nofotografēties pie pirmās dzelzceļa stacijas Gulbenē un bildi nosūtīt sev uz e-pastu. Veicot dažādus uzdevumus, var iepazīt dzelzceļa profesijas, piekraut vagonu vai uzzināt par lokomotīvju attīstību.

Bezmaksas apmeklējumu skaits ģimenēm ir ierobežots, tādēļ aicinām pieteikties līdz 14.septembrim, zvanot pa tālruni 25448661 vai rakstot uz e-pastu: turists@gulbene.lv. Ekskursijas notiek ar Nacionālās kultūras mantojuma pārvaldes un Valsts kultūrkapitāla fonda finansiālu atbalstu.

Vairāk informācijas par Eiropas kultūras mantojuma dienu pasākumu Gulbenē variet saņemt Gulbenes novada pašvaldības aģentūrā “Gulbenes tūrisma un kultūrvēsturiskā mantojuma centrs” Ābeļu ielā 2, Gulbenē, 101.kabinetā, tālr. 26557582, izglītojošā un interaktīvā centrā “Dzelzceļš un Tvaiks” Dzelzceļa ielā 8, Gulbenē, tālr. 25448661, kā arī www.visitgulbene.lv.

Organizatori vēlas informēt, ka pasākums tiks fotografēts un filmēts, un materiāli var tikt izmantoti publicitātēs vajadzībām.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Kemperu noma Eiropā Estravel Latvia
Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam! | Skatīt vairāk
no 71 EUR
ZIEDOŠĀ HOLANDE! Vēl 10 vietas! Latvia Tours
🌷🌷🌷VISSKAISTĀKAIS PAVASARIS IR TUR, KUR IR ZIEDI! Hildesheima, Amsterdama, Keukenhofas ziedu dārzs, Volendama | Skatīt vairāk
no 350 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 01.04.2024 Taizeme - dažādām gaumēm Estravel Latvia
Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides! | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 30.03.2024 DENISS PASHKEVICH TRIO Valmieras TIC
29. martā pl.19:00 kultūrtelpā Akustika viesosies Deniss Paškevičs, Kaspars Rolšteins un Arkādijs Gotesmans festivāla “JAZZ ROOM FEST ’24” | Skatīt vairāk
20 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.164294sec.