Apceļo Latviju – iepazīsti Gulbenes pusi

Novembrī, Valsts svētku mēnesī, arī šajā pelēko miglas vālu apņemtajā laikā, noteikti atrodiet kādu brīdi, lai dotos skaistā ceļojumā pa Gulbenes novadu, atklājiet to no jauna! Tieši šobrīd izbaudiet mūsu zemes skaistumu, izziniet kultūrvēsturisko mantojumu un sajūtiet lepnumu par to, cik darbīgi un izdomas bagāti mēs, latvieši, esam ikvienā vietā, arī Gulbenes novadā.

Par Gulbenes vizītkarti gadu gaitā ir kļuvis mazais šaursliežu vilcieniņš – Gulbenes-Alūksnes  bānītis. Ikvienu pilsētas viesi tas aizvedīs neparastā ceļojumā, vispirms ļaujot ielūkoties savā mājvietā – depo, izkustoties un baudot fiziskās aktivitātes vizinoties ar drezīnām, kā arī atklājot šaursliežu dzelzceļa līnijas vēstures faktus. Turpat līdzās bānīša mājvietai - depo, tikai otrpus sliedēm, lepni un majestātiski slejas Gulbenes dzelzceļa stacijas ēka. Tā ir starp skaistākajām, lielākajām un greznākajām staciju ēkām Latvijā. Ieejiet iekšā – arī tur ceļotājus gaida kas aizraujošs! Šeit atrodas izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks”, kurā ar vairāk nekā 30 interaktīvu ierīču palīdzību var izzināt dzelzceļa pagātni, tagadni un nākotni, kā arī vismaz nedaudz apjaust, cik sena un interesanta ir dzelzceļa nozare.  

Gulbene ir skaista, sakopta un zaļa pilsēta. Parki un skvēri ir tās lepnums, tie tiek kopti, atjaunoti un padarīti arvien pievilcīgāki gan vietējiem iedzīvotājiem, gan arī pilsētas viesiem, lai būtu iesēja baudīt dabas elpu un vērot gadalaiku maiņas nesteidzīgās pastaigās. Turklāt parki Gulbenē ir apvīti ar skaistiem vēsturiskiem nostāstiem, vēstot par barona Heinriha fon Volfa neizmērojamo mīlestību pret sievu Marisu.

Ar pilīm, muižām, kultūrvēsturisko mantojumu Gulbenes novads ir īpaši bagāts. Vai esat viesojušies mūsu novada muižu kompleksos un aplūkojuši katras muižas/ pils neatkārtojamo arhitektūru un to ainavisko apkārtni? Starp iecienītākajiem galamērķiem ir Stāmerienas pils. Pat ja jau esat apskatījuši mūsu novada romantisma pērli pēc rekonstrukcijas, atbrauciet un novērtējiet, kā gadalaiku maiņas paspilgtina Stāmerienas pils majestātiskumu un skaistumu.  Ikviens būs gaidīts, lai ielūkotos pils vēstures lappusēs, izzinātu tās kādreizējo iemītnieku – baronu fon Volfu - dzīvesstāstus, klausītos romantiskajās leģendās, kā arī izpētītu pils istabas. Dodieties arī romantiskā pastaigā pa pils parku, klausoties skaisto noskaņu mūziku, vērojot gaismas spēles un skatoties multimediālo ekspozīciju uz pils ziemeļu fasādes ik pa stundai – no plkst. 17:00 līdz 22.00. 

Noteikti ir vērts apciemot arī Rankas muižu, kuras saimnieki ar sirdi un dvēseli strādā un cīnās, lai Rankas muiža ar katru dienu kļūst arvien pieejamāka tūristiem un tās piedāvāto pakalpojumu klāsts ir arvien daudzveidīgāks. Apskatiet mākslas galeriju, Romas katoļu kapelu, antīko auto un seno priekšmetu izstādi un gūstiet patīkamas emocijas pastaigā pa sakopto muižas parku!

Paviesojieties Litenes pagastā! Šeit būs, ko darīt dabas tūristiem! Apskates vērta ir Litenes muižas apkārtne ar skaisto Pededzes upes promenādi un Sapņu templīti, kur sarīkot arī nelielu pikniku. Turpat redzēsiet arī Riteņu parku ar dažādiem vides objektiem – riteņiem, kas ir Litenes simbols. Dabas varenību var baudīt dabas liegumos “Sitas un Pededzes paliene” un “Pededzes lejtece”. Iespējams, savā ceļā sastapsiet arī savvaļas zirgus, kas ir saimniecības “Sopuļi” īpašums. Litenes vārds ir saistīts arī ar Latviešu armijas virsnieku traģisko likteni. Šajā patriotisma mēnesī ieplānojiet apskatīt Latvijas armijas vasaras nometnes vietu Litenē un memoriālu “Sāpju siena” Litenes kapos, lai izzinātu traģiskos notikumus mūsu valsts vēsturē un godinātu kritušo piemiņu.

Taču Litenē atradīsiet arī kādu neparastu vietu – “Latvijas pusdārgakmeņu” darbnīcu! Ja domājat, ka apkārt nevar atrast neko vērtīgu – kļūdāties! Un šo skaistumu un bagātības – pusdārgakmeņus, kas atrasti tepat līdzās, noteikti parādīs šīs darbnīcas saimnieki! Šeit varēsiet iepazīties ar interesantiem stāstiem un izzināt, kādus dārgumus var atrast Gulbenes novadā.

Ja vēlaties gūt garšas baudījumu, arī šajā ziņā Gulbenes novada tūrisma pakalpojumu sniedzējiem būs, ko piedāvāt. Vērts nogaršot “Pakalniešu” gardos sierus, “Vecpāpanu” vīnus, “Tālavas sidra” produkciju vai arī veselīgos “Lukstiņu” medus produktus, kā arī iegādāties kādu no visgardākajām kūkām vai kārumiem, kas top kūku bodē “Gardums”.

Ja jums ir vēlme skaisti pavadīt brīvdienas, baudot tās kādā miera pilnā vietā, izmantojiet iespēju rezervēt atpūtu viesu mājā “Pincikājas” Lejasciema pagastā, priecājoties par ikrīta saullēktu atspulgu Sudala ezerā un baudot ziemas peldi, atpūtas kompleksā “Dīķsalas” Stradu pagastā, izvēloties unikālu iespēju nakšņot un atpūsties burvīgā Lux mājiņā uz salas, vai, arī esot tālu prom no pilsētas kņadas, sildīties pirtiņā, klausīties, kā sprakšķ liesmas kamīnā un sajust mirkļa burvību lauku mājā “Riesti” Līgo pagastā. Gulbenes novadā ir daudz viesmīlīgu naktsmītņu, kur atradīsiet tieši sev piemērotu piedāvājumu.

Atpūtu pie dabas varēsiet baudīt arī briežu dārzā “Mežsētas”, kas noteikti būs burvīgs piedzīvojums pašiem mazākajiem, jo šeit ir iespēja satikt, samīļot un pabarot skaistos briedīšus. Savukārt, ja gribas kārtīgi izkustēties, gūt adrenalīna devu, izmēģiniet disku golfa spēli disku golfa parkā “Stari”, lāzertagu Litenē vai iekštelpu lāzertaga laukumā “inTag” Šķieneros. Mazliet citādāka aktīva atpūta priecēs zirgu stallī “Grantiņi 1” Rankas pagastā. Šeit gūsiet pozitīvas emocijas ne vien no izjādes, bet arī vērojot skaistos un majestātiskos zirgus.

Dodoties uz objektiem, ikviens aicināts pieteikt iepriekš savu apmeklējumu, kā arī stingri ievērot valstī noteiktās epidemioloģiskās drošības prasības.

Visu informāciju par tūrisma un atpūtas iespējām Gulbenes novadā meklējiet – www.visitgulbene.lv!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē Tukuma TIC
30. martā, pulksten 12:00 Lieldienās Šokolādes muzejā Pūrē ir iespēja uzburt saldu, pārsteigumiem bagātu dienu! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk
Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē Cēsu TIC
Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis! | Skatīt vairāk
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Gulbenes novada TIC
,


Alūksnes TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.63802695sec.