2022.gadā tapušie tūrisma piedāvājumi Gulbenes novadā

Gulbenes novadā 2022.gada sezonā darbu uzsāka vairāki jauni tūrisma objekti, kā arī vairāki esošie uzņēmēji savu pakalpojumu klāstu papildināja ar jauniem piedāvājumiem.

Ņemot vērā, ka aktīvajā tūrisma sezonā ļoti bieži saskaramies ar ceļotāju jautājumiem par naktsmītņu noslogojumu, jo pieprasījums pēc naktsmītnēm ir liels, priecājamies, ka pagājušajā gadā novadā ir tapušas vairākas jaunas naktsmītnes. Pilsētā ir sākuši darbu jauni apartamenti. Vieni no tiem - “M14 Apartment” – atrodas pašā pilsētas centrā. Apartamenti ir piemēroti gan ģimenei, gan ceļojot vienatnē vai dodoties darba braucienos. Savukārt otri apartamenti “R.Wolf castle” atrodas Gulbenes vēsturiskā centra teritorijā, līdzās Vecgulbenes muižas kompleksam, Sarkanajai pilij un Pils parkam. Apartamentos pieejamas visas nepieciešamās ērtības mierpilnai atpūtai divām personām. Ceļotājus, kam patīk neparastas naktsmītnes, aicinām izbaudīt viesošanos “Sapņu vagoniņā” – atpūtas namiņā Gulbenes-Alūksnes bānīša vagonā, aicinot izbaudīt vakara mieru nesteidzīgā pastaigā pa Gulbenes dzelzceļa stacijas kvartālu, pagatavot vakariņas uz grila, klausoties plašu atskaņotāja skaņās ābeļu ieskautā atpūtas vietā, bet rīta rosmē doties izbraucienā ar drezīnām. Savukārt Lejasciema pagastā viesus izbaudīt jaunas sajūtas, klusumu un mieru ezera vidū aicina peldošā viesu māja Mustera ezerā. Piedāvājumā šeit ir nakšņošana un atpūta labiekārtotā divstāvīgā peldošajā mājiņā ar pirti un plašu 360 grādu terasi. Diviem jau esošiem uzņēmējiem piedāvājumu klāstā ir arī jaunums – glempinga teltis. Glempinga telts ezera krastā ir pieejama atpūtas kompleksā “Ziedugravas” Stāmerienas pagastā, un glempinga teltis piedāvā arī atpūtas vieta “Rubeņi” Stradu pagastā.

Novada tūrisma piedāvājumu klāsts ir papildinājies arī ar tematisku piedāvājumu – “Dilles fashion” darbnīcā, sajūtot dabas maģisko spēku, ir iespēja ļauties audumu krāsošanas meistarklasei, izmantojot dažādus augus, savukārt zīmola “A Ceramics” radītāja, keramiķe Ieva Anže piedāvā meistarklasē izveidot savu unikālo kronīštrauku.

Aktīvās atpūtas cienītāji Gulbenē kopš pagājušā gada marta var ieplānot azartisku atpūtu Gulbenes boulinga zālē, kur pieejami četri celiņi. Boulinga zālē pieejams arī biljards un šautriņas, kā arī citas spēles, ir iespēja pasūtīt uzkodas un dzērienus. Izglītojošā un interaktīvā centra “Dzelzceļš un Tvaiks” apmeklētājiem pagājušajā gadā bija iespēja izmēģināt spēkus izlaušanās spēles “Perons 13” jaunajā versijā. Ar jauniem piedāvājumiem savus apmeklētājus priecēja Stāmerienas pils. Kopš vasaras, sadarbojoties ar Alūksnes Jauno pili un Cesvaines pili, Gaismas ceļa apmeklētāji aicināti izbaudīt īpašus ceturtdienu pasākumus "Vakara randiņš ar Aleksandru un Džuzepi". Gada nogalē jaunradītā Pils teātra izpildījumā apmeklētājiem tika piedāvāta iespēja piedalīties izrādē-piedzīvojumā “Maskarāde pilī” pēc L.Gundara veidotā dramaturģiskā darba par notikumiem Stāmerienas pilī 1909.gadā. Ikviens pilī var doties arī izzinošā piedzīvojumā, kas balstīts uz izlaušanās istabas principa “1905.gada mistērija pilī”.

Kopš pagājušās vasaras, baudot Stāmerienas pils piedāvājumu, ir iespēja ļauties arī dažādu gardumu baudīšanai brīvdabas restorānā “Valle”, kas atrodas pils parkā.  

Ļaujot tūristiem un ikvienam interesentam vēl vairāk iepazīt un izzināt interesantas vietas Gulbenes novadā, 2022.gada tūrisma sezonā Gulbenes novada pašvaldības aģentūra “Gulbenes tūrisma un kultūrvēsturiskā mantojuma centrs” izveidoja jaunu piedāvājumu – iespēju doties gidētās ekskursijās, pastaigās, pārgājienos un apmeklēt Gulbenes novada vēsturē un attīstībā svarīgas vietas un objektus. Kopš jūlija brīvdienās tika piedāvāta īpaša ekskursija-pastaiga gida pavadībā, izzinot stāstus un leģendas par Gulbenes dzelzceļa mezglu un Viestura ielu. Pastaigas laikā tās dalībniekiem bija iespēja gūt atbildes uz dažādiem jautājumiem, apskatīt vēsturiskās celtnes, industriālo mantojumu un izzināt vienu no Gulbenes vēsturiskajiem centriem. Oktobrī un decembrī tika organizētas pilsētvides ekskursijas “TE dara, TE rodas”, ļaujot ielūkoties interesantās vietās un objektos pilsētā, arī tādos, kur ikdienā iekļūt nav nemaz tik vienkārši, kā arī viesoties pie uzņēmējiem un baudīt viņu piedāvājumu. Gada nogalē tika uzsākts Gulbenes novada muižu izzināšanas ekskursiju cikls, kā pirmo ekskursiju piedāvājot pa Beļavas muižu un papildinot to ar 15 kilometru pārgājienu pa Beļavas pagastu.

Muižu izpētes ekskursijas tiks turpinātas arī 2023.gadā. Pirmā šīgada ekskursija jau notika janvāra sākumā, izzinot Litenes muižu, turpināsim atklāt arī citas novada muižas.

Apvienojot dabas baudīšanu un aktīvo atpūtu, kopš pagājušā gada ir pieejami marķēti velomaršruti, kas ļauj iepazīt Bānīša zemi. Maršruti aicina baudīt Gulbenes, Stāmerienas un Litenes apkārtni, kā arī savieno Gulbenes un Alūksnes novadu un piedāvā Alūksnes novada apskati, jo Bānīša zeme stiepjas 33 kilometru garumā un platumā ap Bānīša sliežu ceļu. Maršruti ir dažādu garumu un sarežģītības pakāpes, tie vairākās vietās šķērso sliedes un piestāj Bānīša pieturvietās.  

Dabas baudītājiem un jaunu vietu atklājējiem kopš pagājušā gada ir iespēja doties atklāt Emzes parku Gulbenē, kur izveidotas marķētas trīs dažādu garumu takas. Emzes parks ir unikāls ne vien ar dabas daudzveidību, bet arī ar savu vēsturisko stāstu un kultūrvēsturiskajām vērtībām. Tieši tāpēc arī atjaunotās dabas takas, sasaistot pagātni ar mūsdienām, ir ieguvušas vēsturiskus nosaukumus – Marisas, Heinriha un Svētezera taka.  

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 03.04.2024 “Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies! Tukuma TIC
Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.72525406sec.