9 veidi kā jūs ceļojumu padariet sliktāku (un kā to apturēt)

No sākuma tā vienmēr liekas laba ideja: "Es ietaupīšu simts eiro, ja rezervēšu lidojumu, kas ir četros no rīta! Es varu ietaupīt naudu un visu varēšu paspēt". Tomēr, vai tādas domas saglabājas arī rīta agrumā steidzoties uz lidostu, piespiežot sevi celties agri un steigā, kā arī tērējot naudu taksim (jo tādā agrumā sabiedriskais transports vēl nekursē). Vai jūs pats padariet savu ceļojumu sliktāku? Lūk veidi kā jūs paši "sačakarējat" savu ceļojumu.

Pārbāšana ar galamērķiem

Ja jūs tērējat daudz naudas, laika un enerģijas lidošanai uz kādu galamērķi, tad tas ir pilnībā normāli, ja gribat apskatīt ļoti daudz lietu savā galamērķī. Viennozīmīgi internets šeit nepalīdzēs – līdzko mēs sākam meklēt vietu, kur apmesties ceļojuma laikā, visbiežāk uzreiz atrodam vēl piecas vietas, kuras varētu vai pat gribētu apmeklēt ceļojuma laikā. Bet, kā lai ar limitēto laiku visu paspēj, neizbojājot ceļojumu?

Savā jaunajā grāmatā "Laimīgais ceļotājs: Atklājot noslēpumus labākam ceļojumam" Džeimijs Kurtzs cenšas risināt šo jautājumu. Kurtzs saka, ka mēs mēdzam domāt tikai par kopbildi, kad mēs rezervējam ceļojumu, piemēram, sapņojot par visām tām vietām, ko varētu apskatīt viena ceļojuma reizē. Bet, kad jūs apsēžaties un sāciet plānot savu ceļojumu sīkāk, jūs apzināties, ka patērēsiet pārāk daudz laika pārvietojoties starp dzelzceļa stacijām, lidostām vai autobusiem. Tā vietā pirms rezervējiet ceļojumu un tā detaļas (autobusus, vilcienus starp pilsētām u.c.), padomājat un iztēlojieties kā varētu izskatīties katra diena. Iztēlojaties skriešanu un stresu, kas var sagaidīt. Izvairīšanās no steigas varētu padarīt jūs laimīgākus!

Rezervējot ceļojumu ļoti agri

Kurš gan nemeklē ceļojumus pēc lētākās cenas. Bet pirms jūs rezervējat savu lidojumu, vilcienu vai prāmi, kas attiet pulksten 6 no rīta, apdomājat, vai tas tiešām ir to vērts! Tā kā jūsu ceļojums sāksies tik agri, jums nāksies pasūtīt dārgu taksi uz lidostu (piemēram), jo sabiedriskais transports tik ātri nekursē. Pat tad, ja tas ietaupīs jūsu naudu, padomājiet cikos jums tajā rīta vajadzēs mosties, lai paspētu uz lidojumu. Vai atņemot sev miegu ir pareizais veids kā uzsākt ceļojumu? Vai ceļojuma sākšana nīgrā garstāvoklī ir to vērts? Dažreiz ir vērts samaksāt mazliet papildus, lai izlidošana būtu ērtākā laikā.

Bagāžas pārkraušana

Ja, neskatoties uz labākajiem nodomiem, jūs jūtaties nokautrējies savas pārāk lielās bagāžas dēļ, gaidot, lai to aizvestu uz viesnīcu, tad jūs pats variet būt pie tā vainīgs. Bagāžas pārkraušana ir veids, kā iespējas sabojāt savu ceļojuma noskaņojumu. Tas rada papildus stresu un pasliktina jūsu sajūtu. Tas var izraisīt lieku drāmu un papildus izmaksas pie reģistrācijas. Tāpat tas nozog arī jūsu laiku, kad jūs mēģiniet atrast kādu lietu lielajā bagāžā. Nepārkraujiet savu bagāžu un jūs jutīsieties daudz labāk!

Laika zaudēšana rindās uz populārām atrakcijām

Kurš gan gribētu pavadīt savu dārgo atvaļinājuma laiku stāvot rindā? Rūpīgi plānojiet savu ceļojuma laiku - īpaši, ja gribat apmeklēt arī kādu populāru atrakciju. Tas var nozīmēt to, ka jums vajadzēs ceļot ne-sezonas laikā vai arī to, ka jums vajadzēs iegādāties biļetes, kuras jums ļaus izlaist garo rindu. Mazliet izpētot ērtākus piedāvājumus, var jums ļoti noderēt un jūs varēsiet mierīgi izbaudīt savu ceļojumu bez liekas gaidīšanas rindā!

Rezervējot pārāk īsu vai pārāk ilgu pārsēšanās lidojumu

Protams, ja ir izvēle ceļot ar pārsēšanos vai bez tās, mēs labprātāk izvēlētos ceļot bez. Tomēr ceļojumi ar pārsēšanos ierasti, ir lētāki - un arī čaterreisi ne vienmēr ir pieejami. Tomēr pirms rezervējiet ceļojumu, pārliecinieties, ka jūs neapgrūtinās pārsēšanās laiki. Nerezervējiet ceļojumu ar pārāk mazu pārsēšanās laiku (vismaz 1,5-3 stundas starp lidojumiem) un izbaudiet ceļojumu bez liekas steigas. Skatoties no otras puses, rezervējot ceļojumu, kuram būtu pārāk ilgs pārsēšanās laiks, var rast jums papildus izmaksas, iegādājoties lidostas ēdienus un dzērienus, kā arī jūs lieki zaudēsiet ceļojuma laiku un pacietību.

Pārēšanās

Ceļošana un virtuve ir ļoti cieši saistītas lietas. Visi grib izbaudīt jaunu kultūru un ēdienus ceļojumu laikā! Viena lieta ir ēst mājās (un ēst veselīgi), taču ēdot citu tautu ēdienu, pat pēc pāris dienām, jūsu organisms var to nepieņemt. Tas nenozīmē, ka jums vispār ir jāatsakās no citu tautu ēdieniem, bet ja jūs kaut ko maināt savā ēdienkartē, tad jums vajadzēs rūpīgi pārdomāt jūsu ēdienkarti. Apsveriet domu aiziet uz vietējo pārtikas preču veikalu, lai iegādātos vieglākas brokastis, izvēloties vietējos dārzeņus nevis, piemēram, frī kartupeļus.

Apmešanās tālu no centra vai jūsu galamērķiem

Rezervēt lētas apmešanās vietas ārpus pilsētas centra bieži tiek uzskatīta kā ietaupīt daudz naudas. Bet cik naudas jūs beigās ietaupīsiet, ja uz apmešanās vietu būs jādodas ar taksometru vai dārgu sabiedrisko transportu? Pirms rezervējiet ceļojumu, pārliecinieties, cik daudz naudas un laika jūs iztērēsiet braucot uz pilsētu, kur atrodas jūsu galamērķis.

E-pastu (ne)pārbaudīšana

Saskaņā ar aptauju, ko veic ASV kompānija "Adobe", 79 procenti amerikāņu apskata e-pastu, kamēr atrodas atvaļinājumā. Tas ir garantēts veids, kā sevi atraut no relaksēšanās un kā atgriezties atpakaļ pie darba. Ja jūsu darbs to atļauj, tad pārliecinieties, ka jūs esiet uzstādījuši e-pasta automātisko atbildētāju, kas brīdinās cilvēkus, ka jūs neapskatīsiet e-pastu līdz jūsu atgriešanās datumam, un pasakiet priekšniekam, ka ar jums nevarēs sazināties ceļojuma laikā.

Ja tas nav iespējams, tad nostādiet sev ierobežojumus: apskatiet e-pastu vienu reizi dienā un atbildiet tikai uz ārkārtas e-pastiem.

Ceļošana aktīvajā sezonā

Ceļošana aktīvajā sezonā, piemēram, ceļojot uz Itāliju jūnijā vai ceļošana uz Disneja Pasauli vasaras brīvlaika laikā, sagādās jums garas rindas, limitētas rezervācijas vietas un lielākas izmaksas. Jūs varat mēģināt rezervēt ceļojumu citā sezonā, kad laikapstākļi ir labi, bet izmaksas ir mazas un tad ceļošana nebūs tik nožēlojama. Ideāli mēneši ir marts, aprīlis, kā arī septembris un oktobris - tieši pirms un pēc aktīvās tūrisma sezonas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā TAKA
‘’Mājas kafejnīcu dienas 2024’’ Augšdaugavas novadā šogad notiks 27.- 28.jūlijā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 31.03.2024 Liepājas restorānu nedēļa Liepājas reģiona TIB
Liepājas restorānu nedēļa norisināsies desmit dienas, divas nedēļas nogales – no 12. līdz 21. aprīlim un tajā piedalīsies 23 Liepājas | Skatīt vairāk
Pavasara tirgus Lietuvā Ignalinos rajono TIC
20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus! | Skatīt vairāk
Atklājam Turcijas sezonu! CelojumuBode.lv
Piedāvājumā mazcenas viesnīcas ar izlidošanu no Rīgas un Viļņas kā arī LUX viesnīcas ar vilinošām sezonas sākuma cenām... | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.26932383sec.