Vai zināji, ka arī par nokavētu vai neizmantotu lidojumu vari atgūt daļu naudas?

Brīžos, kad nokavējam lidmašīnu vai arī saprotam, ka lidojumu neizmantosim, ir tik lielas dusmas un bezspēcības sajūta, ka par neko citu īsti nedomājam. Protams, ja ir akurāt jānokļūst savā galamērķi, parasti par lielām naudām tiek rezervēts nākamais lidojums un viss notikušais norakstīts uz mācību nākotnei.

Tomēr vai zināji, ka par neizmantotu lidojumu nereti vari atgūt atpakaļ daļu naudas?

Jā, tā patiešām ir! Lidsabiedrība tev neatmaksās summu, ko samaksāji par pašu biļeti - jo nu tā ir tevis paša vaina, ka uz lidojumu neieradies. Par neapmeklētu teātra izrādi taču arī neviens naudiņu neatdod, vai ne?

Tomēr, ja lidsabiedrībai pats prasīsi par šādu iespēju, tā tev var atgriezt tevis samaksātos lidojuma nodokļus - tas ir summu, ko samaksāji par izlidošanu, ielidošanu un citām lietām, kuras vienkārši neizmantoji. Princips ir vienkāršs - lidsabiedrība un lidosta piefiksē, ka no Rīgas uz Londonu izlido 135 pasažieri un tad par 135 pasažieriem arī gan Rīgas, gan Londonas lidostas piestāda rēķinu lidsabiedrībai. Ja izlido 134 cilvēki, tad rēķins tiek piestādīts par 134 cilvēkiem un lidsabiedrībai nav par tevi jāmaksā, ja nekur neaizlidoji.

Aviokompānijas gan šādos gadījumos teju vienmēr aprēķina kādu servisa maksu par nodokļa rēķināšanu un atpakaļ skaitīšanu - līdz ar to jāskatās vai nodokļa pieprasīšana ir izdevīga, bet šāda iespēja pastāv.

Mēs gan vienmēr iesakām laicīgi sazināties ar lidsabiedrību, ja saproti, ka uz lidojumu netiksi. Ja vien tās nav lētās lidsabiedrības un/vai biļete pašas lētākās klases, aviokompānijas parasti cenšas saviem klientiem palīdzēt kā nu spēj (ir arī gadījumi, kad ar lētākajām biļetēm izdodas kaut ko sarunāt)!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 01.04.2024 Taizeme - dažādām gaumēm Estravel Latvia
Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides! | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 03.04.2024 LIELDIENU IZPĀRDOŠANA Novatours
Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi! | Skatīt vairāk
Programma ANTISTRESS Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk | Skatīt vairāk
no 700 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 30.03.2024 Ottes Lieldienas Alūksnes TIC
30. martā, 11:00 aicināti uz OTTES LIELDIENAS, – Viktora Ķirpa muzejā “Vidzemes lauku sēta”. Olas nodrošina Alūksnes Putnu fabrika | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.33028388sec.