Vācija iesaka 10 koronvīrusa izsargāšanās pasākumus

Šobrīd visa Eiropa un pasaule cīnās ar koronvīrusu un tā izraisītajām sekām, tāpēc tas ir liels pārbaudījums jebkurai sabiedrībai. Vācijā tiek oficiāli uzskatīts, ka ar šo infekciju pārslimos apmēram 70% sabiedrības. Vācijas vadošais virologs un profesors Kristiāns Drostens (Chistian Drosten) ir paziņojis, ka koronvīruss Covid-19 ir ļoti bīstams vecākiem cilvēkiem. Virologs prognozē, ka vecuma grupā virs 65 gadiem starp visiem saslimušajiem ar koronvīrusu Covid-19 izdzīvos tikai ¾ jeb 25% var nomirt. 

Lai Vācijas medicīniskā sistēma varētu pievarēt šo pandēmiju ar mazākiem zaudējumiem sabiedrībai, tagad ir izstrādāts 10 noteikumu plāns, kas sabiedrībai ir jāievēro:

1. Masu pasākumi un lielas pulcēšanās vietas

Vācijas Veselības ministrs Jens Spahn iesaka neapmeklēt pasākumus un lielas cilvēku pulcēšanās vietas. Šobrīd Vācijā ir aizliegts rīkot pasākumus, kas ir lielāki par 50 cilvēkiem.

2. Roku mazgāšana.

Labākais līdzeklis pret koronvīrusu ir roku mazgāšana (20-40 sekundes) ar ziepēm.

3. Dezinfekcijas līdzekļi

Vācijā tiek lūgts sabiedrībai neizpirkt veikalos (lielos daudzumos) visus dezinfekcijas līdzekļus, jo tie ir vairāk nepieciešami medicīnas personālam, slimnīcām un dažādiem valsts dienestiem, kuri rūpējas par sabiedrisko kārtību.

4. Klepot un šķaudīt

Abas lietas darīt tikai savas rokas elkoņa locītavā.

5. Sveicināšanās

Atteikties no sarokošanās.

6. Sabiedriskais transports.

Brauciena laikā ir ieteikts ieturēt distanci 1 - 2 metru attālumā. Ja esat izmantojuši rokturus, tad neskaraties savai sejai (mazgājiet rokas!). Vīrusi uz rokturiem var izdzīvot vairākas stundas.

7. Karantīna.

Ja veselības dienesti potenciālajam slimniekam ir noteikuši karantīnu, tad viņam stingri ir jāpaliek mājās!

8. Sniedzat palīdzību!

Ja pazīstat cilvēkus, kuri ir daudz lielākās briesmās nekā jūs, jo ir vecāki, slimāki un nedrošāki, tad palīdzat viņiem iepirkties un uzturat telefonisku kontaktu.

9. Sargiet savus vecvecākus!

Nekādā gadījumā bērnus un mazbērnus nesūtiet pie saviem vecākiem vai vecvecākiem, jo bērni koronvīrusu izslimo gandrīz nemanot, bet viņi šobrīd ir lielākie vīrusa pārnēsātāji.

10. Lielveikali.

Saplānojiet savu iepirkuma grozu pirms veikala apmeklējuma, lai nav lieki jāuzturas lielveikalā. Veikala preces pēc pieskaršanās nelikt atpakaļ plauktā. 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā TAKA
‘’Mājas kafejnīcu dienas 2024’’ Augšdaugavas novadā šogad notiks 27.- 28.jūlijā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienu brīvdienas outlet ciematā ViaJurmala
Lieldienu atrakcijas visai ģimenei ar animatoriem. Pasākuma vadītājs - Lieldienu zaķis. Putnu būrīšu meistarklase. Olu krāsošanas darbnīca. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.03.2024 - 29.03.2024 Lieldienu ieskandināšanas pasākums Liepājas reģiona TIB
Ceturtdien, 28. martā, plkst. 15 Liepājas muzejs Kūrmājas prospektā 16/18 aicina ģimenes ar bērniem uz Lieldienu ieskandināšanu, | Skatīt vairāk
Programma ANTISTRESS Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk | Skatīt vairāk
no 700 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.30152106sec.