Ceļojums pretī vasaras saulei: kas jāzina, dodoties uz trešajām valstīm

Valdībai atceļot aizliegumu starptautiskajiem pasažieru gaisa pārvadājumiem caur lidostām uz/no trešajām valstīm, Baltijas valstīs lielākais tūroperators “Novatours” aicina Latvijas ceļotājus doties vasarīgos atpūtas braucienos uz Ēģiptes kūrortiem.

“Ēģiptē esam iesoļojuši pavasara sezonā, kad arī vakari beidzot ir kļuvuši siltāki un dienā temperatūra jau turas ap +30, tāpēc šis ir īpaši brīnišķīgs laiks ceļojumiem uz šo brīnišķīgo, bagāto un krāšņo valsti,” stāsta “Novatours” pārstāve Ēģiptē Linda Ubele.

Pirms ceļojuma

Saskaņā ar Ēģiptes varas iestāžu lēmumu, Latvijas Republikas pilsoņi, kas ar tiešajiem lidojumiem ieceļo Hurgadā vai Šarm Eš Šeihā un ir iegādājušies ceļojumu ar izmitināšanas pakalpojumu, līdz 2021. gada 30. aprīlim tiek atbrīvoti no vīzu nodevas.

Lai nodrošinātu epidemoloģisku drošību, visiem ieceļotājiem ir jāuzrāda ne vairāk kā 72 stundas pirms ierašanās Ēģiptē veikta Covid-19 PCR testa apliecinājums, kā arī jāaizpilda Valsts veselības kartes veidlapa un jāveic ceļojuma apdrošināšanu.

Drošības nodrošināšana

Ēģiptē tiek stingri ievēroti pasaules ceļojumu un tūrisma padomes (World Travel & Tourism Council - WTTC) izstrādātie drošības protokoli, kas nosaka lidostas, transfēra un viesnīcu personālā, kā arī citi pakalpojumi un pakalpojumu sniedzēji ir stingru kontroli un pārbaudes.

Visās iekšteplās un transporta līdzekļos noteikti valkājamas ir sejas maskas.  

“Savu klientu drošībai pārvadājumos no lidostas uz viesnīcām, kā arī ekskursijās autobusus aizpildīti tikai uz 50%, un pēc katra brauciena šie transpoeta līdzekļi tiek dezinficēti. Tāpat mūsu autobusos pieejamas sejas maskas un dezinfekcijas līdzekļi,” stāsta L.Ubele.

Viesnīcās un daudzās publiskās vietās - tirdzniecības centros, publiskās pludmalēs u.c. - tiek mērīta ķermeņa temperatūra.

Atpūtas baudīšana

Ar nelieliem ierobežojumiem Ēģipte dāvā saviem viesiem plašas atpūtas baudīšanas iespējas. Viesnīcās visas izklaides notiek tikai ārpus telpām, bet kvadratūra un cilvēku skaits ierobežoti netiek. Pilsētās retsorāni, bāri, kafejnīcas, veikali, diskotēkas strādā līdz plkst.00:00, bet brīvdienās (ceturtdienā, piektdienā) līdz plkst 02:00.

Arī iecienītākās tūristu ekskursijas noris, kā iepriekš, vien ņemot vērā stingrākus cilvēku ierobežojumus apskates vietās un transporta līdzekļos. Atsevišķos apskates objektos (piemēram, Kaira vai Luksora) var būt nepieciešams iesniegt pases kopiju, ielidošanas ("bezmaksas vīzas") zīmoga kopiju, kā arī Latvijā veikta negatīva Covid testa apliecinājuma kopiju. L.Ubele, esot Ēģiptē jau ilgāk par mēnesi, ir novērojusi, ka vēsturiskajos apskates objektos šobrīd nav daudz cilvēku, tāpēc norāda, ka šis ir lielisks laiks, kad tos iepazīt un izzināt bez drūzmas visapkārt.   

Atgriešanās Latvijā

Ceļotājam, atgriežoties Latvijā no trešajām valstīm, papildu citām ieceļošanas prasībām, ir jāveic obligāta testēšanās (Latvijā) un jāievēro 10 dienu pašizolācija savā dzīvesvietā vai tūristu mītnē.

Tāpat vietnē www.covidpass.lv pirms ieceļošanas Latvijā jāaizpilda anketa ar apliecinājumu, ka, ierodoties Latvijā, tiks ievēroti valstī noteiktie epidemioloģiskās drošības pasākumi.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.03.2024 - 03.04.2024 Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei Estravel Latvia
Ģimenes atpūta Ēģiptē - 7 naktis, lidojums, transfēri, AI // 2 pieaugušajiem un 2 bērniem // | Skatīt vairāk
no 1700 EUR
Kemperu noma Eiropā Estravel Latvia
Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam! | Skatīt vairāk
no 71 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu pasākumi Alūksnē! Alūksnes TIC
Alūksnes novadā Lieldienās iedzīvotājus un viesus priecēs daudzveidīgi un koši svētku pasākumi, kuros būs iespēja spēlēt jautras spēles, krāsot | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.60359311sec.