Ceļojums ar bērniem: Galamērķa izvēlē svarīgu lomu spēlē vairāki faktori, arī PCR testa nepieciešamība

Mūsdienu apstākļos izbraucieni ar ģimenēm, kurās ir bērni, kļūst par īstu galvassāpi – ja vecākiem ir izvēles iespējas – vakcinēties vai tomēr nē, tad bērniem pagaidām šādu iespēju nav. Atgriežoties no “oranžajām zemēm” kādam no vecākiem tomēr jādodas pašizolācijā kopā ar atvasēm. Tomēr, kā izrādās, ģimenes ar bērniem ceļo.

Tūroperatora “Novatours” vadītāja Audrone Keinīte Travelnews.lv norāda, ka ģimenes vēl joprojām ir iemīļojušas atpūtu Grieķijas salās, Bulgārijā un Turcijā. Nedaudz mazāk ģimenes ar bērniem vēlas doties uz Portugāli un Spāniju – tos vairāk iemīļojuši pāri bez bērniem, vienatnē ceļojošie vai citādāk aktīvie – sērfinga cienītāji, jūras aktivitāšu entuziasti un mākslas cienītāji.

“Jaunajos ceļošanas apstākļos mēs saņemam daudz jautājumu par aktuālajiem drošības noteikumiem, bet tie vairāk ir par informācijas precizēšanu - klienti paši ir izpētījuši pieejamo informāciju un vēlas pārliecināties, ka ir sapratuši visu pareizi. Aktuālo informāciju par drošības noteikumu izmaiņām turam pieejamu savā mājas lapā, un saprotam, ka mūsu klienti to labprāt izzina un analizē paši saviem spēkiem,” par tendencēm stāsta Audrone Keinīte.

Izvēloties galamērķi, daudzi faktori ir gana nozīmīgi. “Ģimenēm ar bērniem svarīgs ir viesnīcas piedāvājums - spēļu laukumi, izklaižu iespējas, numuriņu pielāgotība atpūtai ar bērniem, ēdināšana utt. Tik pat svarīgi šobrīd ir ieceļošanas noteikumi, piemēram, dodoties uz Turciju, bērniem līdz sešu gadu vecumam nav nepieciešams veikt testu, savukārt dodoties uz Grieķiju un Bulgāriju šis pats ir spēkā bērniem līdz 12 gadu vecumam. Un ne mazāk svarīgi ir kopējie saslimstības rādītāji galamērķī, nepieciešamība ievērot pašizolāciju utt.,” skaidro “Novatours” vadītāja.

Lai gan vasara vēl turpinās Latvijā, ģimenes ar bērniem plāno jau rudens atpūtu. Protams, arī skolēnu brīvdienās, kas vienmēr ir bijusi gana pieprasīta, arī pirms pandēmijas. “Jau šobrīd vērojam lielu interesi par atpūtas iespējām rudenī - septembrī, oktobrī, kas arī iepriekš vienmēr ir bijuši ļoti pieprasīti, jo, kad pie mums jau valda rudens, ārvalstīs vēl var baudīt vasarīgu siltumu.

Mēs ticam, ka vakcinācijas aptveres palielināšanās, vakcinācijas sertifikāti un valstu unificēšanās arī turpmāk palīdzēs Eiropas tūrisma nozarei. Tik pat svarīgas ir arī priekšrocības izslimojušajiem cilvēkiem. Tas viss kopumā pozitīvi ietekmēs cilvēku vēlmi ceļot un turpināt izzināt pasauli arī rudenī un tālākjos mēnešos.

Esam noskaņoti pozitīvi un plānojam pakāpeniski papildināt mūsu ceļojumu galamērķus. Jau drīz būs pieejami braucieni no Rīgas uz Barselonu, Korfu, Madeiru, Lisabonu,” norāda Audrone Keinīte. 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 05.04.2024 Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā! TAKA
Gaidām apmeklētājus mūsu dabas objektos Augšdaugavas novadā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 31.03.2024 Liepājas restorānu nedēļa Liepājas reģiona TIB
Liepājas restorānu nedēļa norisināsies desmit dienas, divas nedēļas nogales – no 12. līdz 21. aprīlim un tajā piedalīsies 23 Liepājas | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 💚✈️ MELNKALNE no 365 EUR/pers.! Latvia Tours
Fantastiskais Kotoras līcis, Skadaras ezers, kuru paši melnkalnieši sauc par savas valsts sirdi un dvēseli, burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras | Skatīt vairāk
no 365 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.50441694sec.