Latvieši atgriežas laicīgā brīvdienu plānošanā: kurp ceļosim 2022. gada vasarā?

Tūroperatora “Novatours” šī rudens pārdošanas apjomi iezīmē pieaugošu interesi par nākamās vasaras brīvdienām, kas liecina, ka, tūrisma nozarei atveseļojoties, cilvēki pamazām atgriežas pie pirmspandēmijas ierastā brīvdienu plānošanas režīma.

Tiem, kas gatavojas iepriekš, ir papildu priekšrocības

Kā norāda tūroperatora “Novatours” vadītāja Audrone Keinīte (Audronė Keinytė), šī gada pirmais pusgads ir parādījis, ka tūrisma sektors atveseļojas, un vasaras mēnešos iespējamo atpūtas galamērķu piedāvājums tuvojās pirms pandēmijas periodam.

Šovasar aktīvi ceļoja ne tikai Baltijas valstu iedzīvotāji. Pēc pauzes atvērās arī Rietumeiropas tirgi. Ceļotāji no Francijas, Lielbritānijas, Vācijas atgriežas savos iecienītākajos kūrortos. Tūristu plūsmu atgriešanās un epidemioloģiskās situācijas uzlabošanās sola ļoti aktīvu nākamo vasaras sezonu, kā arī to, ka populārākās viesnīcas tiks piepildītas krietni pirms vasaras sezonas sākuma.

“Ņemot vērā šīs tendences, vēlamies saviem ceļotājiem nodrošināt vislabākos apstākļus un iespējas. Konkurence par atpūtas vietām būs sīva. 2022. gada vasaras atpūtas iepriekšpārdošanu uz populārākajiem galamērķiem Turcijā, Grieķijā un Bulgārijā mēs atklājām jau maijā, un šodien iepazīstinām ar izpārdošanu arī uz atlikušajiem nākamā gada vasaras sezonas galamērķiem,” stāsta. A. Keinīte.

Mainītā ceļojumu realitāte fiksē vienu fundamentālu izmaiņu ceļotāju uzvedībā - joprojām ļoti svarīgs paliek ceļojumu plānošanas elastības faktors, tāpēc “Novatours” ir izstrādājis īpašus papildpakalpojumus, balstoties uz savu ceļotāju vajadzībām.

“Atbilstoši tirgus vajadzībām, pagājušajā gadā saviem klientiem piedāvājām pakalpojumu “Covid Pause”, kas ļauj atlikt ceļojumu, ja ir apstiprināts pozitīvs COVID-19 tests. Pielāgojoties aktuālajiem ceļošanas apstākļiem, šogad spērām vēl soli tuvāk ceļotājiem, mierīgai brīvdienu plānošanai, septembrī ieviešot vēl vienu ceļojumu aizsardzības papildpakalpojumu - "Pašizolācijas pauze", kas ļauj mainīt ceļojuma plānus, ja ceļotājam pirms brauciena ir bijusi saskarsme ar vīrusa inficētu personun un tā rezultātā ir noteikta pašizolācijas prasība. Abi šie ceļojumu aizsargmehānismi ļauj mūsu ceļotājiem drošāk plānot nākotnes ceļojumus, nebaidoties par to, ka var nākties mainīt ceļojuma plānus,” stāsta A. Keinīte.

Iegādājoties ceļojumu iepriekšpārdošanā, cilvēkiem tiek dota iespēja ne tikai elastīgi pielāgot savus turpmākos ceļojumu plānus, bet arī ietaupīt. “Baltijas valstu ceļotājiem ir raksturīgi savus ceļojumus plānot iepriekš. Šo uzvedību nosaka cilvēku racionālā vēlme iegādāties ceļojumus par izdevīgākām cenām, skaidri saplānot brīvdienu budžetu, izvēlēties no lielākā piedāvājuma,” piebilst “Novatours” vadītāja.

Aicina aktivizēt “atpūtgēnu”

"Pandēmija radīja haosu mūsu ierastajos ceļošanas ieradumos, bet tas laiks ir aiz muguras, un mēs aicinām atrast sevī snaudošo ceļošanas gēnu, modinot to no ziemas miega. Šādi mēs atklājam savu jauno akciju "Atpūtgēns", kuras mērķis ir atgādināt cilvēkiem par mūsos visos iekodēto vēlmi atpūsties un vajadzību pēc brīvdienām," stāsta “Novatours” pārdošanas vadītāja Sanda Roze.

Šo iedzimto vajadzību pēc atpūtas bieži nomāc dažādi iemesli: ikdienas pienākumi, straujais dzīves ritms, bet sabiedrībā valdošais nogurums signalizē par fundamentālām problēmām, kas noved pie izdegšanas, trauksmes un stresa pilnās dzīves.

“Apbēdināšu tos, kuri uzskata, ka atpūtai pietiek ar nedēļas nogali. Diemžēl organisms pēc ilgstoša stresa sāk nomierināties tikai pēc trīs pilnām miera dienām. Mēs katrs atpūšamies atšķirīgi, tāpēc izvēlamies dažādas brīvdienas: vienatnē, kopā ar ģimeni vai draugiem, izzinošā vai laiskā atpūtā, baudot ēdienu, sportu, festivālus vai atrakciju parku apmeklējumus. Sadarbojoties ar dažādu brīvdienu stilu ekspertiem un profesionāļiem, mēs esam sagatavojuši piedāvājumu klāstu, kas spēj apmierināt jebkura “atpūtgēna” vajadzības,» stāsta S.Roze.

2022. gads nesīs jaunus brīvdienu galamērķus

Tūroperators atzīmē, ka pēc vairāk nekā gada pavadīšanas ierobežotā ceļojumu vidē, ceļotāji šobrīd izvēlas dārgākas ceļojumu paketes un ilgākus atpūtas braucienus, izmantojot arī iespēju strādāt attālināti.

“Kā līdz šim, arī nākamajā gadā ceļotājus sagaida visi mūsu populārākie galamērķi - Turcija, Bulgārija un Grieķija. Tāpat īstenas saules kārotāji varēs doties uz Portugāles salu Madeiru, Itālijas salu Sicīliju, Tunisiju - Džerbu vai Enfidu un iepriekš lielu atsaucību guvušo Melnkalni,” ar vasaras sezonas jaunumiem iepazīstina A. Keinīte.

Īpašie jaunumi “Novatours” nākamās vasaras piedāvājumā ceļojumiem ir uz saulaino Grieķiju, kur pievienojas atpūtas iespējas Kefalonijas salā, bet uz Sicīliju būs pieejami čarterreisi.

2022. gada pavasara un vasaras sezonas ceļojumu iepriekšpārdošanā, kas sākas 16. novembrī, ceļotāji kopumā varēs izvēlēties sev tīkamu atpūtu kādā no 12 tūroperatora piedāvātiem galamērķiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 22.04.2024 Itālijas ezeru burvība Latvia Tours
Itālijas ezeru reģiona skaistums, brīnišķīgs klimats, svētvietu noslēpumainība iespaidīgās vietās, ir tikai daži no šī neaizmirstamā maršruta | Skatīt vairāk
no 1299 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 09.04.2024 - 20.04.2024 Viesu nams “BALTIŅI” TAKA
Lieliska vieta atpūtai, kur paslēpties no pilsētas burzmas un trokšņiem. Ir iespēja baudīt spāņu virtuvi. Visus ēdienus gatavo spāņu šefpavārs! | Skatīt vairāk
Izstāde "Laika dārzs" Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 6. aprīļa līdz 29. maijam, Valmieras muzejā skatāma Birutas Jansones, Antras Galzones, Gitas Sirmās un Lailas Stradas mākslas darbu izstāde. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 20.04.2024 Draugu piedāvājums - Stambula, 3 naktis Estravel Latvia
Lidojums + bagāža + transfēri + 3 viesnīcā ar brokastīm // spēkā ceļojot sākot no 3 perosnām // Maijā // pārdošana līdz 19.04.! | Skatīt vairāk
no 350 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.12772608sec.