Attālinātais darbs: Kurp doties, ja kārojas uz laiku nomainīt ierasto darba vietu

Pasaulei iegūstot jaunu ritmu, ir mainījusies virkne dzīves ieradumu. Viens no ieradumiem, kas paver visplašākos iespēju apvāršņus, ir attālinātais darbs - kad neesam piesaistīti konkrētai darba vietai, mums tiek dota iespēja lūkoties pēc darba galda tīkamākajā pasaules nostūrī. Tūroperators “Novatours” dalās ieteikumos, kurp vislabāk doties baudīt attālināto darbu, nomainot ziemu pret vasarīgu sauli.  

Tenerife

Viens no tuvākajiem saulainajiem attālinātā darba iespēju galamērķiem ir Kanāriju sala Tenerife, ko mēdz dēvēt arī par mūžīgā pavasara salu, jo vidējā gaisa temperatūra visu gadu svārstās 23 - 25 grādu robežās.

Tenerife ir patiesī viesmīlīga sala ar labi attīstītu tūrisma nozari, piedāvājot saviem viesiem bagātīgas atpūtas iespējas - no privātmājām līdz viesnīcu kompleksiem. Jāizvēlas vien sev piemērotākais un tīkamākais. Tāpat viscaur uz salas ir lielisks interneta pārklājums, tāpēc attālinātajam darbam nebūs ierobežojumu.  

Tenerifi nešaubīgi var dēvēt par biroju ar skatu uz okeānu. Tās krasta līnija ir vairāk nekā 300 kilometru gara, tāpēc atrast sev vietu darbam ar skatu tālā horizontā nebūs ne mazāko problēmu. Tomēr ne tikai ar krasta līniju lepojas Tenerife.

Tenerifē viegli ir rast balansu starp darbu un atpūtu, jo atpūtai šeit ir bagātīgas iespējas. Sākot ar tādiem ūdens sporta veidiem kā sērfošana vai niršana ar akvalangu, jaunu piedzīvojumu izmēģināšana gaisā ar deltaplānu, riteņbraukšana pa fantastiskām takām vai daudz vienkāršākiem, bet tikpat vērtīgiem plāniem, piemēram, pastaiga gar jūras krastu dažādās pludmalēs, pastaigās pa lauru koku mežiem vai vulkānisku ainavu apvidū vai vienkārši malkojot dzērienu jūras krastā zvaigžņotā naktī.

Taizeme

Ļoti iespējams, ka Taizeme ir viens no pasaulē populārākajiem attālinātā darba ceļojumu galamērķiem. Āzijas vienkāršums, skaistums, gardais ēdiens un lieliskie laika apstākļi vilina tūkstošiem digitālo nomadu.

Šķietamais Āzijas haoss, kas valda ielās, absolūti neietekmē interneta pieejamību un kvalitāti, tāpēc par to, dodoties attālinātā darba biroja meklējumos uz Taizemi, nav jāuztraucas. Tā kā Taizemes viesmīlības slava jau labu laiku atpakaļ ir apceļojusi visu pasauli, tai ir attīstīta tūrisma infrastruktūra. Šeit tiek piedāvātas visdažādākās naktsmītņu iespējas - no vienkāršiem bungalo līdz luksusa klases viesnīcu kompleksiem, līdz ar to, ceļojot turp, nav jāuztraucas par iespēju klāstu.

Taizemē, noslēdzot dienas aktīvo daļu, par vakara pavadīšanu nebūs jāuztraucas. Tā virmo iespēju bagātībā, aicinot izmēģināt pēc iespējas vairāk.

Taizeme lepojas ar dabas resursu bagātību, tajā ir gan daudzveidīga augu un dzīvnieku valsts, gan unikālas dabas zonas. Valstī ir vairāk nekā simts nacionālo parku, tostarp vairāk nekā divdesmit jūras parki, kuros ir unikāli apskates objekti, lieliskas laika pavadīšanas iespējas un iespēja apskatīt Taizemes dzīvnieku sugas.  

Savukārt Taizemes izslavētās virtuves iepazīšana un izgaršošana noteikti piepieldīs nevienu vien vakaru. Ikvienam Taizemes tradicionālajam ēdienam pamatā ir svaigas vietējās sastāvdaļas – pikantā citronzāle, asie čili pipari un sātīgās jūras veltes. Ēdieniem pamatā ir četras garšas: asa, salda, sāļa un skāba. Virtuves daudzveidību apliecina Bangkokas nūdeles ēstuves, Puketas jūras velšu paviljoni un Birmas tirgus stendi Maihongsonas provincē.

Maurīcija

Maurīcija ir viena no mazākajām Āfrikas valstīm. Tā piesaista arvien vairāk ceļotāju un attālinātā darba tīkotāju no visas pasaules ar bagātīgu dažādu nāktsmītņu iespēju klāstu, augstvērtīgu servisu, lielisku klimatu, apburošām dabas ainavām, skaistām pludmalēm un bagātīgu zemūdens pasauli.

Maigi tropiskajā klimatā nav jāuztraucas par interneta pieejamību. Tāpat nav jāuztraucas par pagaidu dzīvesvietas meklējumiem, jo sala lutina savus viesus ar bagātīgām iespējām - sākot no budžeta klases iespējām, beidzot ar lukusas klases viesnīcām.

Lai arī sākotnēji var šķist, ka uz mazās salas var kļūt garlaicīgi - tie ir maldi. Maurīcija piedāvā tik daudz aktivitāšu, ka vēlme, ātrāk beigt darbu, būs klātešoa ik dienu. Balto smilšu pludmales, lagūnas un saliņas, ūdens sporta aktivitātes: niršana, snorkelēšana, vējsērfs, ūdens debesis, smaiļošana, SUP, paraseilings - Maurīcija ir bagāta un savus viesus lutinoša atpūtas un darba apvienšanas paradīze.

Ēģipte

Ēģipte jau ļoti izsenis ir viens no Latvijas ceļotāju iemīļotākajiem ceļojumu galamērķiem laikā, kad šeit valda ziema. Tās lielākā priekšrocība ir viesmīlība, komforts, vasarīgais siltums un izcili attīstītā tūrisma nozare.

Ceļojot attālinā darba veikšanai uz Ēģipti, ne mazākajā mērā nav jāuztraucas par apmešanās vietu plašo klāstu. Populārākie, kvalitatīvākie un pievilcīgākie kūrorti atrodas Sarkanās jūras krastā, kas lutina ar virkni lielisku pludmaļu un nesteidzīgu ritmu, piemēram, El Gouna vai Sahl Hašeš kūrorti.

Arī par pēcdarba dzīvi šeit satraukties nevajadzēs. Sarkanās jūras zemūdens pasauli uzskata par vienu no skaistākajām un krāšņākajām pasaulē. Tā dāvā iespēju izbaudīt visus ūdens sporta veidus – niršanu, buru sportu, braukšanu ar vēja dēli u. c. Tie, kas neuzdrīkstas nirt dziļi, var ļauties snorkelēšanai vai doties ceļojumā ar zemūdens kuģi, vai kuģi ar caurspīdīgu dibenu. Piedzīvojumu cienītāji var ļauties peldei ar delfīniem kādā no Šarm El Šeihas delfinārijiem. Un, protams, neiztikt bez Ēģiptes vēstures bagātības izziņas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 21.04.2024 Bērnu un jauniešu teātru festivāls Valmieras TIC
19. un 20. aprīlī Valmieras Viestura vidusskolā notiks XVII Latvijas bērnu un jauniešu teātru festivāls “..un es iešu un iešu!”. | Skatīt vairāk
4 personām - aktīva atpūta Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 4 personām aktīvās atpūtas kūrorta viesu mājā, brokastis un atpūtas piedāvājums | Skatīt vairāk
no 370 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 22.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 20.04.2024 👉EKSKURSIJU CEĻOJUMI JEBKURAI GAUMEI! Latvia Tours
Brīnišķīga iespēja skatīt unikālus dabas, vēstures un mākslas pieminekļus, piedalīties vietējos svētkos, fiestās un festivālos, iepazīties ar | Skatīt vairāk
no 53.00 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.48376203sec.