Ceļotāji nespēj pretoties bezmaksas vilinājumiem un iekrīt lamatās

“Bezmaksas brīvdienas Maldivu salās” – ar šādu kampaņu Turcijas kompānija “IQUEEM” kas nodarbojas arī ar kiberdrošību, sāka pētījumu par patērētāju lētticību un spēju atdot naudu krāpniekiem.

“IQUEEM” uzsāka šo viltus kampaņu “Bezmaksas brīvdienas Maldivu salās”, lai analizētu patērētāju uzvedību. Rezultāts graujošs – 30 tūkstoši cilvēku bija gatavi bez vilcināšanās noticēt šai viltus kampaņai un kļūt par krāpnieku upuriem! Ja šādu kampaņu īstenotu nevis pētnieki bet gan noziedznieki, tad šie 30 tūkstoši būtu gatavi atdot savus datus un ļaut savā viedierīce iekļūt noziedzīgu mērķu dēļ radītai programmatūrai.

“IQUEEM” vadītājs Berkuns Merals norādījis, ka šobrīd liela daļa iepirkumu pāriet online formātā, un līdz ar to pieaug arī krāpnieku darbības, kas vērstas pret patērētājiem, tostarp, tūristiem.

Statistika liek aizdomāties. 2019-2021. gadā divi no pieciem cilvēkiem bija pakļauti kiberkrāpniekiem, turklāt 35% kļuva par viltotu mājaslapu upuriem. Berkuns Merals norāda uz lielu problēmu – cilvēkiem trūkst izpratnes un  zināšanu par kiberdrošību, kā arī prasmju atšķirt viltotas mājaslapas, un ceļotājus visbiežāk krāpnieki var noķert savās lamatās, piedāvājot kaut ko par brīvu vai par milzīgām atlaidēm.

Pēdējie dati liecina, ka krāpniecības gadījumu skaits internetā tūrisma nozarē pēdējo divu gadu laikā palielinājies par 110%. Un tikai ASV šajā laikā krāpnieki izkrāpuši 95 miljonus ASV dolāru.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 30.03.2024 Ottes Lieldienas Alūksnes TIC
30. martā, 11:00 aicināti uz OTTES LIELDIENAS, – Viktora Ķirpa muzejā “Vidzemes lauku sēta”. Olas nodrošina Alūksnes Putnu fabrika | Skatīt vairāk
Laipni lūgti Šrilankā – smaidu valstī! Latvia Tours
Debesskrāpji un koloniālā stila savrupmājas, lielveikali un ielu tirdziņi, krāšņi Rietumu modes apģērbi un tradicionālās sarongas, ātri sporta | Skatīt vairāk
no 757 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 03.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Pavasara tirgus Lietuvā Ignalinos rajono TIC
20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.5588789sec.