Sievietes biežāk ceļojumos paņem nevajadzīgas lietas

Vairāk nekā puse Latvijas sieviešu (53%) regulāri ceļojumā paņem līdzi lietas, kuras netiek izmantotas, liecina ARTISTRY STUDIO™ Bangkok aptauja.* Vīrieši ievērojami retāk paņem ko lieku (34%), taču biežāk mēdz aizmirst mājās kādu braucienā svarīgu lietu. Ceturtdaļa aptaujāto atzīst, ka kofera sakārtošana pirms ceļojuma viņiem mēdz sagādāt stresu.

Vairums sieviešu ceļojumos ņem līdzi dekoratīvo (68%) kosmētiku, kā arī kosmētiku sejas un ķermeņa kopšanai (65%). Vīrieši retāk ņem līdzi ķermeņa kopšanai paredzētus līdzekļus (41%), bet tikai katrs desmitais dodoties atpūtā, ievieto savā bagāžā, ko sejas kopšanai paredzētu.

"Tikai 28% sieviešu ceļojumā ievēro to pašu sejas kopšanas rituālu, ko mājās, vīrieši vēl retāk – tikai katrs otrais. Piemēram, tādus intensīvus produktus kā maskas vai serumus, kas varētu palīdzēt sejas ādu uzturēt labā stāvoklī, ceļojumos līdzi mēdz ņemt tikai 41% Latvijas sieviešu," saka ARTISTRY skaistuma eksperts Andžejs Savickis. "Tam sekas - pēc ceļojuma sejas āda ir nevis uzlabojusies, bet gan pasliktinājusies – 67% sieviešu un 55% vīriešu ir saskārušies ar šādu situāciju."

Dermatoloģe Lana Kasparane uzsver: "Āda ir organisma lielākais orgāns un pirmais vairogs, kas saskaras ar ārējo vidi. Lidojot mēs atrodamies vairākus simtus metrus virs jūras līmeņa, kur ārējie faktori dramatiski mainās - samazinās, gaisa mitrums un atmosfēras spiediens, gaiss kļūst retinātāks, mazinās skābekļa piesātinājums un vairāk vai mazāk rodas arī psihoemocionāla spriedze -, kam mūsu āda vienkārši nespēj adaptēties līdzi un cieš."

Lana Kasparane iesaka, kā rūpēties par sejas ādu pirms došanās ceļā un ko darīt garu pārlidojumu laikā. "Galvenais ir ādas mitrināšana un eksfoliācija pirms došanās ceļā, jo āda lidojuma laikā kļūst dehidrēta no sausā lidmašīnas gaisa. Lidojumā laikā talkā nāks mitrinošs lūpu balzams, sejas krēms un mākslīgās asaras acu gļotādas mitrināšanai."

Ceļotāja Līga Betlere aicina ceļojuma somu kravāt, vadoties pēc iepriekš sastādīta saraksta, un kosmētikai veltīt īpašu uzmanību.  "Lai izvairītos no neplānotiem pārsteigumiem un nepatīkamām situācijām, svarīgākos produktus vienmēr iesaku turēt "pa rokai" un ņemt līdzi lidmašīnas salonā. Mācību guvu pēc ceļojuma, kurā attapos Āfrikā +35 grādos bez sejas krēma, saules aizsargkrēma un lūpu balzama."

*Aptauju pēc ARTISTRY STUDIO™ Bangkok pasūtījuma veica Norstat, aptaujājot 1011 Latvijas iedzīvotājus vecumā no 18 līdz 74 gadiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 05.04.2024 Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā TAKA
‘’Mājas kafejnīcu dienas 2024’’ Augšdaugavas novadā šogad notiks 27.- 28.jūlijā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Augšdaugavas novadā. TAKA
Augšdaugavas novada tūrisma objektu darba laiks Lieldienās. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 03.04.2024 LIELDIENU IZPĀRDOŠANA Novatours
Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 30.03.2024 DENISS PASHKEVICH TRIO Valmieras TIC
29. martā pl.19:00 kultūrtelpā Akustika viesosies Deniss Paškevičs, Kaspars Rolšteins un Arkādijs Gotesmans festivāla “JAZZ ROOM FEST ’24” | Skatīt vairāk
20 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.52495503sec.