Satiec vīrieti, kas ceļo pa pasauli par 25 miljoniem ASV dolāru, ko nopelnījis ar Bitcoin

Cilvēki ir dažādi – un arī pasaulē bagātākie cilvēki ir katrs ar savām īpatnībām. Ar vienu tādu – "Misteru Smitu", nesen sarunājās biznesa laikraksts "Forbes". Šis miljonārs ir īpašs ar to, ka visu savu bagātību nopelnījis ar pasaulē populārākās kriptovalūtas Bitcoin palīdzību – un to, ka savu bagātību gana ātri arī tērē – turklāt tērē to ceļojot apkārt pasaulei.

Misters Smits, kurš sarunas laikā vairākas reizes "Forbes" prasīja neatklāt viņa īsto identitāti, dzīvo ekstra-luksusa dzīvesstilu jau vairāk nekā četrus gadus. Viņš lido tikai pirmās klases lidojumos, paliek 5 zvaigžņu viesnīcu labākajos numuriņos un ēst gatavojis viņš nav jau vairākus gadus. Pēdējo 30 dienu laikā viņš pabijis Singapūrā, Ņujorkā, Lasvegasā, Monako un Maskavā, Cīrihē un Honkongā – kā arī atgriezies mājās – Ņujorkā. Pats savu dzīves stilu, paceļot dārga šampanieša glāzi, viņš raksturo vienkārši – "nav garlaicīgu brīžu".

Absolvējis ASV koledžu, 2008.gadā Misters Smits uzsāka parasta cilvēka dzīves gaitas – sāka darbu kādā lielā tehnoloģiju kompānijā Silikona alejā, ASV. Viņš strādāja par programmētāju un dzīvoja ierasta amerikāņa dzīvi, kad kāds no viņa draugiem pastāstīja par Bitcoin – un drīz pēc tam kriptovalūta piedzīvoja pirmo lielo "lēcienu" vērtības ziņā – no 0,008 ASV dolāriem uz 0,08 – pieaugot 10 reizes. Šajā brīdī tā pa īstam piesaistīja Smita uzmanību. Tomēr pagāja vēl pāris mēneši un Bitcoina vērtībai bija jāpieaug līdz 0,15 ASV dolāriem par vienu valūtas vērtību, līdz Smits izlēma to iegādāties. 2010.gada oktobrī šā brīža miljonārs investēja 3000 ASV dolārus, īpaši negaidot uz lieliem ieguvumiem no Bitcoin. Tas arī ir iemesls kāpēc uz kādu laiku viņš pat aizmirsa par savu ieguldījumu – jo Bitcoin tajā laikā pastiprinātu uzmanību sev nepievērsa, tā vērtībai augot stabili, taču lēnām un klusi. Tomēr pat vērtības straujāks augums nebūtu radījis Smitā interesi pārdot, jo viņš zināja, ka spēlē uz ilgtermiņa ieguvumu. Viņš pats saka – tolaik vēlējies redzēt cik augstu valūtas vērtība kāps.

Nākamos trīs gadus miljonārs strādāja savu ikdienas darbu līdz Bitcoin vērtības pieaugums sāka ieinteresēt arī medijus 2013.gadā. Šajā laikā valūtas vērtība pieauga pat par 10% dienā. Smits šajā laikā esot bijis nervozs un ieinteresēts, kā arī nobijies un apjucis visu laiku. Kad valūtas vērtība sasniedza 350 ASV dolārus, viņš pārdeva vienu desmito daļu no savas valūtas – iegūstot teju 2000 reizes to summu, ko samaksāja par visu savu Bitcoin kapitālu. Vēl pēc pāris dienām viņš pārdeva vēl 2000 Bitcoinus par 800 ASV dolāru vērtību. Tā rezultātā viņš bija kļuvis par miljonāru un pameta savu darbu – lai ceļotu pa pasauli luksusa stilā.

Šajā brīdī sarunā iesaistījās arī Smita draudzene, kura žurnālistam pastāstīja, ka īstenībā jau miljonārs ir neapturams, kad sākas runas par kriptovalūtu. Viņš varot stāstīt ilgi un dikti par to. "Viņš ir kā apsēsts ar to," sacīja viņa.

Protams, žurnālistam bija dabīga interese par to vai Smits patiešām ir tas, par ko uzdodas – tāpēc viņš palūdza pierādījumus. Pēc neilga brīža un vairākām drošības pārbaudēm iPhone, Smits parādīja žurnālistam savu Bitcoin valūtas maku – kurā atrodami 1000 Bitcoini – jeb 2,6 miljonu vērtība. Uz jautājumu cik daudz Smits ir nopelnījis ar saviem iepriekšējiem 19 tūkstošiem Bitcoinu, sekoja vienkārša atbilde "25 miljoni, šurp vai turp". Pašus pēdējos savus 1000 Bitcoinus miljonārs plāno pārdot tad, kad valūtas vērtība sasniegs 150,000 ASV dolāru – jeb miljons reizes vairāk nekā viņa sākuma investīcija. Tomēr, lai kas tāds notiktu, nepietiktu ar šā līmeņa spekulācijām ap kriptovalūtu, tur būtu jāiesaistās arī pasaules valstu valdībām un lielākajām kompānijām. Tomēr Smits, tuvākā vai tālākā nākotnē saredz, ka šādu vērtību Bitcoin varētu sasniegt.

Ir grūti pateikt vai jaunais miljonārs šādu dzīves stilu varēs piekopt ilgi, tomēr viņa stāsts pierāda vienu – lai kļūtu par miljonāru, ir daudz jādomā, jāriskē un jākustas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos Alūksnes TIC
6.aprīlī pulksten 11:00 atvērtā ekskursija Kodolraķešu bāzē Zeltiņos ar gidu. | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Programma ANTISTRESS Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk | Skatīt vairāk
no 700 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 30.03.2024 Ottes Lieldienas Alūksnes TIC
30. martā, 11:00 aicināti uz OTTES LIELDIENAS, – Viktora Ķirpa muzejā “Vidzemes lauku sēta”. Olas nodrošina Alūksnes Putnu fabrika | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 30.03.2024 DENISS PASHKEVICH TRIO Valmieras TIC
29. martā pl.19:00 kultūrtelpā Akustika viesosies Deniss Paškevičs, Kaspars Rolšteins un Arkādijs Gotesmans festivāla “JAZZ ROOM FEST ’24” | Skatīt vairāk
20 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.36453199sec.