Ar sapni par savu restorānu – jurisprudences studentes Montas stāsts

“Esmu pilnīgi droša, ka tuvāko piecu gadu laikā atvēršu savu restorānu,” ar smaidu sejā apgalvo Monta Meiere – Latvijas jaunā sapņu šefpavāra titula ieguvēja.

Jauno pavāru šovā “Samsung Galaxy Dream Chef” Monta pieteicās, jo zināja, ka ir noderīgi parādīt sevi plašākai publikai, īpaši ja nākotnē viņa vēlas piesaistīt klientu uzmanību savam restorānam. Tomēr pēc slavas dzīties nebija viņas galvenais mērķis – kaut gan gatavošanu Monta bija iemainījusi pret jurisprudences studijām, viņa vēlējās gūt arvien jaunas zināšanas un pierādīt sevi pavārmākslā. Arī viņas mentors, viens no Latvijas labākajiem šefpavāriem, Artūrs Taškāns atzīst, ka spēj iedomāties Montu restorāna īpašnieces lomā.

Nepadodas, neuzvarot Baltijas sacensībās

Monta, uzveikusi četrus sīvus konkurentus un ieguvusi Latvijas labākā sapņu šefpavāra titulu, cerēja savus panākumus turpināt arī Baltijas līmenī, tomēr šis apbalvojums gāja viņai secen. Neskatoties uz to, Monta ar šova iznākumu ir apmierināta, jo, viņasprāt, uzvarēja labākais. Par “Samsung Galaxy Dream Chef” uzvarētāju igaunieti Helēni Monta saka tikai labāko, atzīstot, ka meitene ir ļoti laba pavāre, turklāt tieši ar viņu Montai pēc šova ir īpaši draudzīgas attiecības.

Konkurence bija ļoti sīva un pieņemt lēmumu nav bijis viegli, izšķirošajā sērijā norādīja vērtētāji. Žūrijas pārstāvis no Latvijas, šefpavārs Artūrs Taškāns piebilst: “Šodien jaunie pavāri darbojas daudz augstākā līmenī, nekā laikā, kad es uzsāku savu karjeru. Pat tie dalībnieki, kas ir vien 16 gadus jauni, ir zinoši un pieredzējuši.”

Pavāre ar augstām prasībām

Mācoties no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas labākajiem pavāriem, Monta apguvusi daudz jaunu knifu gan virtuves tehnikas lietošanā, gan ēdiena pasniegšanā, kā arī guvusi priekšstatu par attiecībām un profesionalitāti virtuvē. Lielākais izaicinājums Montai bijis vegāniskie ēdieni, bet tieši sacensībās apgūtais palīdzējis viņai mainīt uzskatus un savu ēdienkarti.

Monta ir pavāre ar augstām prasībām – uzturā tikpat kā nelieto miltu produktus, bet kopš raidījuma filmēšanas beigām pievērsusies vegāniskam dzīvesveidam. Savas prasmes un zināšanas septiņu sēriju gaitā viņa pierādījusi, gatavojot savu firmas ēdienu – jūras velšu trio, izdabājot vegānu vēlmēm, izmēģinot veiksmi Āzijas virtuvē un pat iedvesmojoties no Annas Pannas, cepot cimperlīgos eklērus. Tagad Monta atzīst, ka teju nav tāda ēdiena, ko viņa neprastu pagatavot. Vienīgi deserti mēdz sagādāt raizes, piemēram, eklērus pēc neveiksmes šovā Monta tā arī nav mēģinājusi gatavot vēlreiz.

Intrigas filmēšanas laukumā

 “Samsung Galaxy Dream Chef” jauno pavāru sacensības bija Montas iespēja sevi pierādīt kulinārijas jomā profesionāļu, konkurentu un neskaitāmu kameru priekšā. Kā jau katrā šovā, arī šeit bez strīdiem, konkurences un intrigām neiztika. Skatītājiem pārsteidzoši varētu šķist, ka daudzi, kas kameras priekšā šķietami nepārdzīvoja par zaudējumu, aizkadrā izplūda asarās un pat apšaubīja žūrijas lēmumu. Tomēr Monta nav ļāvusi tam sevi ietekmēt, un profesionālā ziņā šovs ir ne vien attaisnojis, bet pat pārspējis viņas cerības.

Tāpat kā šova jaunie pavāri, arī Artūrs Taškāns reiz caur ērkšķiem devies pretī zvaigznēm – Michelin zvaigznēm. Tieši Michelin restorānos viņš izpratis, ka jāpievērš uzmanība pat vissmalkākajām detaļām. Runājot par situāciju Latvijā, viņš norāda, ka svaigu un kvalitatīvu produktu izmantošana ir nozīmīga, bet nereti aizmirsta detaļa. “Domāju, ka tiem cilvēkiem, kas Latvijā apmeklē restorānus, lielākoties mājās ledusskapī ir kvalitatīvāki produkti nekā restorānā,” skaudro patiesību atklāj šefpavārs. Tam piekrīt arī Monta, tādēļ savā restorānā viņa ēdiena kvalitātei sola pievērst īpašu vērību.

Nebaidīties sapņot

Latvijas labākā jaunā sapņu šefpavāre Monta zina, cik svarīgi ir sapņot un tiekties pretī mērķa piepildījumam. Tieši savu sapņu dēļ viņa pieteicās dalībai “Samsung Galaxy Dream Chef”, tāpēc vēlas iedvesmot arī citus, kuriem ir līdzīgi mērķi. Jauniete stāsta – lai kļūtu par labu pavāru, nepieciešama izteikta un laba garšas izjūta, spēja strādāt spriedzes apstākļos, vēlme apgūt jaunas zināšanas un uzkrāt pieredzi. Artūrs Taškāns piemetina, ka ļoti svarīga ir disciplīna, attieksme, vēlme mācīties un sekot līdzi laikam un, protams, arī degsme un mīlestība pret ēdienu.

Tāpat Monta Meiere citiem jaunajiem censoņiem iesaka neuztraukties, ko padomās citi, un rīkoties tā, lai pats esi apmierināts ar rezultātu, bet, ja neesi – nebaidīties mēģināt vēlreiz. Montai izdodas pie šiem principiem pieturēties, turklāt viņa novērtē, ka gan ģimene, gan draugi, gan arī svešinieki sacensību laikā ir bijuši ļoti atbalstoši un ar nīdējiem nav gadījies saskarties.

Skaties šova finālu mājaslapā www.dreamchef.lv

Par „Samsung Galaxy Dream Chef” šovu

Samsung veidotā kulinārijas šova uzdevums ir atbalstīt jauno talantu izaugsmi, kā arī motivēt viņus sasniegt savus mērķus pavārmākslā. Iespēja cīnīties par Latvijas un Baltijas jaunā sapņu šefpavāra titulu, naudas balvu 1500 eiro apmērā ar iespēju to dubultot un prakses iespējām restorānā tiek dota 12 jauniešiem no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas. Viņus atbalsta mentors un kafejnīcas „Rocket Bean Roastery“ šefpavārs Artūrs Taškāns, Āzijas garšu restorāna „Konteiner“ īpašnieks, pavārgrāmatu autors Āro Lode no Igaunijas un Lietuvas restorāna „Briusly“ eksperts Linas Ginaitis.

„Samsung Galaxy Dream Chef“ ir Samsung iniciatīvas trešais posms, kurā jaunieši pilnveido savus talantus un prasmes. Pērn pavasarī, iniciatīvas pirmajā posmā, ar Samsung atbalstu piepildījās divu jauniešu sapņi – iedziedāt un filmēt videoklipa versiju Gacho dziesmai “Mūžam jauns”. Savukārt 2016. gada rudenī savu sapni piepildīja divas jaunietes, kuras Rīgas Modes nedēļā piedzīvoja savu profesionālo debiju. Šī iniciatīva norisinās visās trīs Baltijas valstīs.

„Samsung Galaxy Dream Chef“ atbalsta Gemoss, restorāns Ferma, Sage, Islande Hotel, LuxExpress un Galerija Centrs.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 21.03.2024 Pirts rituāli pie Dzintras Abarones TAKA
Pirts rituāli un meistarklases dažādiem pasākumiem .Meistarklašu formāti parasti pielāgoti atbilstoši pasūtītāja vēlmēm. | Skatīt vairāk
Programma ANTISTRESS Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk | Skatīt vairāk
no 700 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 23.03.2024 Satriecošs piedāvājums atpūtai ŠRILANKĀ! Latvia Tours
Viena no skaistākajām un interesantākajām Āzijas valstīm, kuru ir vērts apmeklēt kaut reizi dzīvē. Šo salu raksturo ārkārtēja dabas un kultūras | Skatīt vairāk
no 793.00 EUR
Pilna Servisa Līzings Passat Europcar
Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.11593485sec.