Baltijas valstīs lielākais vīna un šampanieša festivāls Rīgā uzņems pasaules vadošos vīna ekspertus, kopā pulcējot gandrīz 1000 gardēžu

No 22.-26. novembrim festivāls Riga Wine & Champagne pulcēs pasaules vadošos vīna ekspertus, lai gardēžiem un vīnmīļiem no visas Baltijas piedāvātu izglītojošas degustācijas, meistarklases, vīndaru vizītes, krāšņas vakariņas Rīgas restorānos, kā arī Luminor Čempionu parādi jeb konkursa Gada vīns 2017 simts labāko importēto vīnu publisku degustāciju.

Festivāla spilgtākās zvaigznes būs zviedrs Rikards Julins (Zviedrija), kuru pamatoti uzskata par pasaules ietekmīgāko šampanieša kritiķi, Maikls Šusters (Lielbritānija), kurš vada Lielbritānijas ietekmīgāko vīna skolu un Rīgā prezentēs savu jauno grāmatu Essential Winetasting, Andreass Larsons (Zviedrija), 2007.gada pasaules vīnziņu čempions, kā arī mūsu pašu Raimonds Tomsons (Latvija), 2017.gada Eiropas un Āfrikas vīnziņu čempions. Festivālā sastapt varēs arī pasaules lielākā vīna izsoļu nama Acker Merrall & Condit vadītāju Džonu Kaponu (ASV), kā arī virkni Itālijas, Vācijas un Jaunzēlandes vīndaru.

Festivāla programma

Riga Wine & Champagne sāksies jau 22.novembrī, trešdien, ar Ziemeļitālijas dzirkstošo un Pjemontes klasisko vīnu parādi profesionāļiem, Bibliotēka No1 restorāna telpās. Festivāls turpināsies ar Maikla Šustera meistarklasi vīnmīļiem un grāmatas Essential Winetasting prezentāciju 23.novembrī, kā arī ar Baltijas valstīs vēl nebijušu notikumu – Eiropas čempiona Raimonda Tomsona un pasaules čempiona Andreasa Larsona sāncensību vīna un ēdiena precināšanā 24.novembrī restorānā Bibliotēka No1.

Festivāla kulminācija un lielākais notikums būs Luminor Čempionu parāde jeb konkursa Gada vīns 2017 Top 100 vīnu degustācija sestdien, 25.novembrī, savukārt, šampanieša gardēžiem lielākais notikums būs vakariņas ar Rikardu Julinu restorānā Vincents 25.novembra vakarā. Festivāls noslēgsies svētdien ar Burgundijas vīnu karaļa – baltā Montrachet – pusdienām jaunajā Magnum Bar Antonijas ielā 2A.

Simts labākie Latvijā importētie vīni Luminor Čempionu parādē

Luminor Čempionu parāde 25.novembrī ir iespēja vienuviet nobaudīt konkursa Latvijas Gada vīns 2017 uzvarētājus - izsmalcinātākos, aizraujošākos, gardākos un vislabāk izcenotos Latvijā pieejamos pasaules vīnus. Starptautiska vīna ekspertu un someljē žūrija Maikla Šustera vadībā konkursa "Latvijas Gada vīns 2017" gandrīz 500 vīnus aizklātā degustācijā vērtēja augusta beigās, piešķirot 8 "Zelta", 78 "Sudraba", 238 "Bronzas" un 111 "Vērts nobaudīt" medaļas.

Degustācija notiks festivālam t.s. walk-around degustāciju formātā, kas ikvienam apmeklētājam dod iespēju, sevis brīvi izvēlētā secībā, nodegustēt pilnīgi visus "parādes" dalībniekus, vienlaikus uzdodot jautājumus labākajiem vīnziņiem un uzklausīt Jaunzēlandes, Itālijas un Vācijas vīndaru padomus, kas Rīgā ieradušies par godu pasākumam. Vērā ņemama pasākuma sastāvdaļa ir arī žūrijas priekšsēdētāja Maikla Šustera (Lielbritānija), viena no pasaules atzītāko vīna ekspertu, meistarklase turpat Luminor Čempionu parādē, ko šogad papildinās arī viņa tikko iznākušās bestsellera grāmatas Essential Winetasting pirmā prezentācija Baltijas valstīs.

Pasaules vadošie vīna eksperti Rīgā

Pirmo reizi Baltijā viesosies pasaules vadošais šampanieša eksperts un neskaitāmu bestselleru autors Rikards Julins (Richard Juhlin, Zviedrija). Viņa spējas atšķirt šampaniešus "aklajās degustācijās" ir nepārspējamas, piemēram, 2003. gadā Parīzē gadskārtējā Spectacle du Monde degustācijā, Julins spēja atšķirt 43 no 50 šampaniešiem. 2013. gadā apbalvots ar Francijas augstāko apbalvojumu: Chevalier de la Légion d´Honneur, National Order of the Legion of Honour. Neskaitāmu bestselleru autors, no kurām vairākas grāmatas saņēmušas arī prestižo World Cook Book Awards zelta medaļu. Rikarda Julina pirmo vizīti Rīgā nosvinēsim ar skaistām vakariņām Vincentā 25.novembrī, kurās prezentēsim virkni graciozu šampaniešu.

Maikls Šusters (Michael Schuster, Lielbritānija) – viens no pasaules atzītākajiem vīna ekspertiem, lektoriem un autoriem, Maikla padomus viņa vīna skolā Londonā izmanto gan Master of Wine, gan iesācēji. Maikls ir pasaulslavenā vīnu konkursa Decanter World Wine Awards pamatlicējs, vīna izdevumu World of Fine Wine un Decanter, bestselleru Understanding Wine un Essential Winetasting autors, Academie Internationale du Vin loceklis. Rīgas vīnmīļiem Maikls Šusters zināms kā konkursa Latvijas Gada Vīns žūrijas priekšsēdētājs kopš 2014. gada, kā arī aktīvs festivāla Riga Wine & Champagne dalībnieks un lektors. Rudens sesijā Maikls būs sastopams vairākos pasākumos: 24. novembrī meistarklasē Viss, kas Jums jāzina par vīnu, 25. novembrī mini-meistarklasēs Luminor Čempionu parādes laikā, kā arī festivāla noslēdzošajās Montrachet pusdienās.

Festivāla rudens sesijā pašmāju vīnmīļus īpaši priecēs arī Latvijas un Eiropas spožākais someljē Raimonds Tomsons (restorāna "Vincents" vadītājs), atklājot festivālu 22. novembrī ar meistarklasi profesionāļiem par Ziemeļitālijas dzirkstošajiem vīniem, ar tai sekojošu Ziemeļitālijas dzirkstošo un Pjemontes klasisko vīnu parāde ar ražotāju un vīndaru līdzdalību. Otrais Raimonda uznāciens būs 24. novembra vakarā, kad vakariņās Milžu cīņas jeb Tomsons pret Larsonu. Piedāvā Electrolux viņš kā Eiropas čempions sacentīsies ar pasaules čempionu Andreasu Larsonu vīna un ēdiena precināšanas vakariņās. Andreass Larsons (Andreas Larsson, Zviedrija) ir profesionāls pavārs, someljērs, viens no pasaulē zināmākajiem vīna ekspertiem un pasniedzējiem no Zviedrijas. Baltijā Andreasu pazīst kā vairākkārtēju Baltijas vīnziņu čempionāta žūrijas komisijas priekšsēdētāju. 2004. gadā bija Eiropas labākais vīnzinis, bet pasaules labākā vīnziņa un čempiona godu izcīnīja 2007. gadā.

Uzmanības vērta ir arī pasaules lielākā vīna izsoļu nama Acker Merrall & Condit īpašnieka Džona Kapona (John Kapon, ASV) vizīte Rīgā festivāla laikā. Tieši Džons Kapons revolucionizēja fine-wine tirdzniecību, pārvēršot savas ģimenes 200 gadus veco vīna tirgotavu par izsoļu namu ar miljoniem mērāmu apgrozījumu.

Par godu festivālam Rīgā viesojas arī virkne vīndaru un ražotāju pārstāvju. Viskuplāk pārstāvētais šoreiz būs Pjemontes reģions, no kura Rīgā jau otro gadu ierodas gandrīz 10 vīndaru, lai otrajās Pjemontes dienās Rīgā prezentētu savu produkciju - no reģiona baltajiem un dzirkstošajiem līdz Barbera, Nebbiolo un cēlajiem Barolo un Barbaresco. Savukārt Luminor Čempionu parādē klātienē varēsiet sastapt vairākus TOP100 uzvarētāju sarakstā iekļuvušo vīndarus un namu pārstāvjus - no Karthäuserhof nama (Vācija, 7. vieta), Oliviero Toscani nama (Itālija, 10. vieta) un no Elephant Hill nama (Jaunzēlande 88. vieta).

Par Riga Wine & Champagne:

Riga Wine & Champagne ir pirmais šampaniešu, vīnu un gardēdības festivāls ar plašāko augstākās raudzes vīnu degustāciju, meistarklašu un vakariņu programmu Baltijas valstīs. Festivāls aizsākās 2012.gadā un tradicionāli notiek divās - rudens un pavasara - sesijās. Līdz šim festivālā Rīgā viesojušies virkne pasaules vadošo vīndaru un vīna kritiķu – t.sk. kritiķi un apskatnieki Peter Liem, Andrew Jefford, Michael Schuster, Essi Avellan MW, Tim Wildman MW, vīndari Pierre-Emmanuel Taittinger, Charles Philipponnat, Michel Drappier, Jean-Herve Chiquet, Willi Brundlmayer, Stefano Carpanetto, Mireia Torres un daudzi citi. Riga Wine & Champagne nebūtu iespējams bez partneru pretimnākšanas un vēlmes attīstīt vīnmīlības un gardēdības kultūru Latvijā. Festivāla ģenerālsponsors ir Luminor, festivāla partneris Audi Latvija, meistarklašu partneri – Electrolux Latvija un Riedel glāzes.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Lieldienas Jūrmalā  Estravel Latvia
Ģimenes atpūta Lieldienās! 2 naktis viesnīcā un izvēlētā dāvana. Vietu skaits ierobežots. Ceļošanas periods: 28.03. - 01.04.2024. | Skatīt vairāk
no 450 EUR
Kemperu noma Eiropā Estravel Latvia
Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam! | Skatīt vairāk
no 71 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.02.2024 - 21.03.2024 Eksotiska atpūta - pēdējās vietas! Estravel Latvia
Ieleciet vasarā jau tyagad! - pēdējie lidojumi uz eksotiskiem galamērķiem Āzijā - Bali, Taizeme, Maldīvu salas... Tagad un tūlīt! | Skatīt vairāk
no 1329 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 08.03.2024 - 26.03.2024 TURCIJA no 280 € CelojumuBode.lv
Sezonas sākums jau pēc dažām nedēļām. Visu tūroperatoru piedāvājumi un akcijas! | Skatīt vairāk
280 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.96623707sec.