Skrundas militārajā pilsētiņā filmēta liela daļa jaunākās Holivudas grāvēja «Taisnības līga»

Pamestajā militārajā pilsētiņā Skrundā, kas pēdējā laikā bija kļuvusi par populāru apskates objektu, taču nu jau kādu laiku atkal ir militāristu plānos, kādu laiku atpakaļ notikuši ievērojama apmēra filmēšanas darbi, kas Latvijas militāro pilsētiņu pārnesīs supervaroņu pasaulē - studijas "Warner Bros" sāgā "Taisnības līga" ("Justice League").

Filmā, kas no 17.novembra skatāma arī Latvijā, satiekas teju visi slavenākie supervaroņi - Betmens, Brīnumsieviete, Ūdensvīrs, kā arī Flešs. Un, protams, lai supervaroņiem būtu ko darīt - viņiem ir jācīnās pret kādu - un šajā filmā ļaunie varoņi mitinās tieši Skrundā esošajā militārajā pilsētiņā, kas arī kļuvusi par lielu daļu filmas notikumu norises vietu.

Protams, aktieri gan uz Latviju nav braukuši - šeit tikai pāris dienas viesojusies gana apjomīga filmēšanas komanda, kas ar dažādiem tehnoloģiskajiem risinājumiem iemūžinājusi Skrundas apkārtni - arī trīsdimensionāli - un pēc tam tad ielas, ēkas un citus objektus "izlikusi" uz datora - jau filmā, veidojot specefektus un apkārtni. Ievērojams ir fakts, ka pa Skrundas pilsētiņas ielām ar datorgrafikas palīdzību, braukājis arī Betmobilis. “Taisnības līgas” filmēšanas grupai atbalstu Latvijā sniedza filmu studija “Baltic Pine Films”.

Kompānijas dibinātājs, producents Sergejs Serpuhovs stāsta, ka šī ir bijusi ievērojamākā filmēšāna Latvijā un "Warner Bros" viņa kompāniju uzrunājusi, meklējot vietu, kas atgādina Černobiļas apkaimi. Tas, savukārt, licis uzreiz aizdomāties par Skrundas pamesto pilsētiņu, kas izrādījusies ideāli piemērota. "Pilsētiņas ēkas tika filmētas, fotografētas un skenētas, lai vēlāk pārradītu tās vārdā nenosauktā vietā, kurā notiek filmas lielākā kauja aina. Kad es noskatījos filmu, biju pārsteigts par to, cik liela sižeta daļa risinās šajā Latvijas lokācijā. Tas, kā tā ir iekļāvusies filmā, ir fantastiski," pauda Serpuhovs.

Esam jau vēstījuši, ka Skrundas pilsētiņa nonākusi Aizsardzības ministrijas īpašumā un ministrija tajā plāno organizēt dažāda mēroga militārās mācības. Publiski pausts, ka pilsētiņa vairs nav pieejama ekskursijām, tomēr tā tāpat tiek ik pa laikam apmeklēta, kā arī Skrundas pašvaldības mājaslapā tāpat stāv informācija par iespējām pilsētiņu apmeklēt.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 07.03.2024 - 23.03.2024 Uzlādējoša atpūta ŠRILANKĀ! Latvia Tours
Aicinām uzlādējošā piedzīvojumā, kas liks sirdij gavilēt aiz prieka, ko radīsiet Šrilankā ar tiešo lidojumu no Rīgas 18.03.! | Skatīt vairāk
no 913.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 24.03.2024 Kristapa Vanadziņa Trio LATVISKĀ ELEGANCE Valmieras TIC
23.martā plkst.18.00 kultūrtelpā Akustika aicinām uz Kristapa Vanadziņa Trio koncertprogrammu "LATVISKĀ ELEGANCE". | Skatīt vairāk
20 EUR
Kemperu noma Eiropā Estravel Latvia
Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam! | Skatīt vairāk
no 71 EUR
Lieldienas  un skolēnu brīvdienas Estravel Latvia
Atpūta svētkos un skolēnu brīvlaikā - īsie ceļojumi un atpūta tepat Tartu ar izklaides programmu. Nepalaidiet garām, jo vietas kūst! | Skatīt vairāk
no 222 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.38696694sec.