Latvieši kafiju lieto aizvien vairāk un atbildīgāk

Kā liecina Starptautiskās Kafijas organizācijas dati 2018. gadā ir bijis rekordliels kafijas patēriņš - pārdošanas pieaugums + 4.8%  Zīmīga tendence – īpaša uzmanība produktiem ar marķējuma zīmi "100% Ilgtspējīga kafija. Pārbaudīts.". Tāpat konstatēts, ka ar šā dzēriena lietošanu mūsdienu urbānajā vidē saistīti jauni kultūrvides trendi un sabiedriskas aktivitātes.

Pēdējos gados pasaulē kafiju lieto ne tikai vairāk, bet arī izvēlīgāk. Starptautiskās Kafijas organizācijas pētījumi liecina, ka kafijas lietotāji ir kļuvuši izglītotāki un atbildīgāki, dodot priekšroku kvalitātei, pat ja šā dzēriena cena ir augstāka. Par neapšaubāmas kvalitātes zīmi ir kļuvis marķējums "100% Ilgtspējīga kafija. Pārbaudīts.", kas nozīmē, ka uzmanība tiek pievērsta kafijas izcelsmei un audzētavām, audzēšanas metodei (ietver arī vides aizsardzību) un sociālo, ekonomisko atbildību par audzēšanas procesā iesaistītajiem cilvēkiem.

Pasaulē 100% ilgstspējīgu kafiju nodrošina tikai dažas lielās kompānijas Nespresso, Paulig un Starbucks. Uzņēmuma Paulig Coffee Latvija, Valdes locekle  Margarita Aļabjeva – Vaišļa norāda:

"Paulig Coffee Latvija finanšu rādītāji apliecina, ka kafijas patēriņš pasaulē ik gadu palielinās, tai skaitā, arī Latvijā. Priecē, ka cilvēki kļūst prasīgāki pret dzēriena izvēli, pievēršot uzmanību kvalitātes rādītājiem un lietošanas paradumiem.

Arī kafijas pasaulē ir savas modes tendences – mūsdienu aizņemtais cilvēks aizvien vairāk lieto tā saucamos ready to drink produktus, ko ērti baudīt ārpus telpām, paķert līdzi ceļā. Populāra kļūst aukstā ūdenī, īpaši nogatavināta kafija cold brew jeb aukstā kafija. Sevišķi to ir iecienījuši jaunieši, kas, piemēram, nevēlas gaidīt un nobaudīt dzērienu, bez gaidīšanas. Tāpat jūtami pieaug pieprasījums pēc vegānu produktiem. Ne velti, ārzemju mediji 2019. gadu ir nosaukuši par vegānu gadu. Arī uzņēmums Paulig Coffee Latvija piedāvā virkni dažādus vegāniskos kafijas dzērienus, kā arī aukstās kafijas kokteiļus."

Lai arī joprojām nepārspēti kafijas dzērāji ir somi – vidēji 12.1 kg uz cilvēku gadā, arī Baltijā tās patēriņš ar katru gadu pieaug. Līderi pagaidām ir lietuvieši 5. 9 kg, igauņi 5, 8 kg. Latvijā vidēji viens iedzīvotājs paterē 4, 1 kg kafijas gadā. 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Lielās piektdienas pārgājiens Līgatnē! Cēsu TIC
Aicinām pieteikties atraktīvajam Lielās piektdienas pārgājienam caur Līgatnes mežiem! Gaidāmi pārsteigumi un atrakcijas! | Skatīt vairāk
3 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.03.2024 - 29.03.2024 Lieldienas Rīgas Motormuzejā Motormuzejs
Aicinām apmeklēt Rīgas Motormuzeju Lieldienu brīvdienās! 29. martā būs iespēja piedalīties Lieldienu aktivitātēs - olu meklēšanā muzeja | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 29.03.2024 Lielās Piektdienas tirdziņš  Engurē Tukuma TIC
Visu Lieldienu svētku galdam nepieciešamo, kā arī kaut ko sevis un savu mīļo palutināšanai varēs atrast Lielās Piektdienas tirdziņā Engurē 29 | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.08196306sec.