Pasākumu laikā dronu lietošana slēgtā gaisa telpā ir aizliegta

Valsts aģentūra "Civilās aviācijas aģentūra" (CAA) informē, ka tālvadības piloti dažādu pasākumu laikā neievēro izsludinātos īslaicīgos gaisa telpas ierobežojumus, tādējādi riskējot saņemt sodu par neatļautu bezpilota gaisa kuģu lietošanu.

Šobrīd CAA izskata administratīvā pārkāpuma lietu pret kādu tālvadības pilotu, kurš bija veicis nesaskaņotu lidojumu ar bezpilota gaisa kuģi Eda Šīrana koncerta laikā Lucavsalā. Šajā gaisa telpā iepriekš tika izdots NOTAM (īslaicīgs gaisa telpas ierobežojums), kas liedza veikt nesaskaņotus lidojumus ar bezpilota gaisa kuģiem. Tālvadības pilots pieļāvis vairākus pārkāpumus – lidojums veikts slēgtā gaisa telpā un nakts laikā.

Personas, kuras veic nesaskaņotus lidojumus ar bezpilota gaisa kuģi slēgtā gaisa telpā, vai neievēro citus bezpilota gaisa kuģu lietošanas noteikumus, var tikt sodītas ar naudas sodu līdz 3000 euro. Vienlaikus administratīvās pārkāpuma lietas ietvaros personai drons var tikt izņemts līdz lietas apstākļu noskaidrošanai.

CAA atgādina, ka tuvākajā laikā notiks vairāki pasākumi, kuru apkārtnē ir slēgta gaisa telpa:

2019. gada 6. augustā, laika posmā no plkst. 20.00 līdz 24.00 Rammstein koncerta laikā Lucavsalā droniem un radiovadāmajiem lidmodeļiem ir aizliegts izmantot gaisa telpu koncerta norises vietas apkārtnē.

Ceturtdien, 8. augustā, laika posmā no plkst. 10.00 līdz 13.00 militāro mācību laikā virs Ventspils ir noteikts īslaicīgais gaisa telpas ierobežojums droniem un radiovadāmajiem lidmodeļiem.

Plānots, ka 17. augustā Rīgā "Lidosta Spilve" apkārtnē norisināsies aviācijas skate, kuras laikā tiks slēgta gaisa telpa skatē neiesaistītai gaisa satiksmei. Šobrīd CAA veic minētās skates saskaņošanu un precīzs īslaicīgās gaisa telpas ierobežojums tiks publicēts vēlāk.

Visu izsniegto NOTAM oficiālās vizualizācijas pieejamas Latvijas Gaisa satiksmes mājaslapā. Vienlaikus šajā informācijas avotā ir pieejami arī pastāvīgie gaisa telpas izmantošanas ierobežojumi.

CAA atgādina, ka tālvadības pilotiem, pirms lidojuma veikšanas, jāpārliecinās vai konkrētajā vietā nav gaisa telpas izmantošanas ierobežojumi. Tālvadības piloti par dažādām aktualitātēm tiek informēti arī CAA Facebook lapās "Civilās aviācijas aģentūra" un "Pilotē dronu droši", kā arī CAA Twitter un Instagram kontos.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.02.2024 - 20.03.2024 Ar vilcienu uz Gulbeni Gulbenes novada TIC
Kāpiet vilcienā un dodieties uz Vidzemes ziemeļaustrumiem– uz Gulbeni, kur sagaidīs aizrautīgi tūrisma speciālisti un uzņēmēji, ļaujot izbaudīt | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.03.2024 - 20.03.2024 “Adamsu ģimenes melnā trešdiena” Valmieras TIC
19.martā plkst.12.00 un 14.00 Valmieras Kultūras centrā koncertuzvedums “Adamsu ģimenes melnā trešdiena” koncertu ciklā “Mūzika Tev”. | Skatīt vairāk
7 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 21.03.2024 Tikšanās ar rakstnieci Noru Ikstenu Tukumā Tukuma TIC
21.martā plkst.16.00 tikšanās ar rakstnieci, grāmatu “Mātes piens”, “Jōna” u.c. interesantu un vērtīgu grāmatu autori Noru Ikstenu. | Skatīt vairāk
Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.46886611sec.