5 aizraujošas grāmatas par ceļošanu

Lai arī mums ļoti patīk ceļot, nepārtraukti doties pasaulē nevaram, tādēļ bieži sapņojam un tam lielisks palīgs ir grāmatas, kas sniedz klātbūtnes sajūtu tam, kas ceļā notiek ar grāmatu varoņiem. Iepazīstinām Tevi ar piecām grāmatām, kas iemantojušas pasaules lasītāju mīlestību.

1. Marks Adamss "Ceļā uz Maču Pikču" (Turn Right at Machu Picchu)

Grāmatas autors ir žurnālists, kurš, ieinteresējies par senajām inku drupām un to atklājēju Hairamu Bingemu, dodas bīstamā ceļojumā pa slavenā pētnieka pēdām. Grāmatas oriģinālnosaukums "Turn Right at Machu Picchu" lieliski raksturo grāmatas populārzinātniski humorpilno stilu, kas papildina gan pašu ceļojuma aprakstu, gan vēsturiskās atsauces, vedot mūs pa kalnainajām dabas takām džungļu ielokā.

2. Džons Krakauers "Savvaļā" (Into the Wild)

1992. gadā jauns puisis, kas beidzis vidusskolu un nāk no labi nodrošinātas ģimenes, vienatnē izlemj mērot ceļu uz Aļasku. Viņš ziedo labdarībai 25.000 dolārus, ko ieguvis pēc auto pārdošanas, sadedzina visu skaidro naudu, kas atrodas viņa makā un dodas ceļā, sākot jaunu dzīvi.

3.Tors Heijerdāls "Ceļojums ar "Kon – Tiki"" (The Kon-Tiki Expedition)

Autors kopā ar Norvēģu komandu devās ekspedīciju un niedru plostu "Kon – Tiki" no Peru uz Polinēzijas salām devās, lai pierādītu savas teorijas patiesumu. Tora Heijerdāla entuziasms un plašās zināšanas padara katru grāmatas lappusi par īstu baudījumu un liek dzīvot līdzi katrai viļņa šalkoņai, kas pavada vīrus ceļā.

4. Elizabte Gilberte "Ēd. Lūdzies. Mīli." (Eat. Pray. Love.)

Elizabetei ir trīsdesmit gadi, māja un vīrs, bet... neko no tā visa Eilizabete negrib. Viņa saprot, ka ir pienācis laiks pilnībā mainīt savu dzīvi, lai atrastu trīs lietas, kuras pietrūkst visvairāk: prieku, garīgumu un dvēseles līdzsvaru. Elizabete dodas uz Romu un iemācās itāliešu valodu, viņa ceļo uz Indiju un Indonēziju un pamazām kļūst laimīga... Romāns "Ēd, lūdzies, mīli" ir autobiogrāfisks darbs, kurā Elizabete Gilberta apraksta savu ceļojumu uz Itāliju, Indiju un Indonēziju – uz vietām, kurās centās atrast dvēseles mieru un harmoniju.

5. Bill Bryson "Skarbās takas vilinājums" (A Walk in the Woods)

Autors kopā ar savu draugu dodas ceļojumā pa vairāk kā 3500 kilometrus garo Apalaču taku, kas ir viena no senākajām garo pārgājienu takām ASV un no Džordžijas līdz Menai šķērso 14 ASV štatus. Ar atsevišķiem pārtraukumiem un vairākiem īsiem pārgājieniem, viņi beigās nostaigā ap 1/3 no takas kopgaruma. Lielisks un rotaļīgs autora stāstījums par apkārtni, skaistajām ainavām un takas vēsturi, ko pasniedz ar humoru un pašironiju attēlot piedzīvoto.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.03.2024 - 20.03.2024 Viesu māja  “VINTĀŽA” TAKA
6 istabas nakšņošanai (līdz 30 cilvēkiem). Ir biljarda zāle un liela pirts, kur papērties vai vienkārši sasildīties. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 07.03.2024 - 23.03.2024 Uzlādējoša atpūta ŠRILANKĀ! Latvia Tours
Aicinām uzlādējošā piedzīvojumā, kas liks sirdij gavilēt aiz prieka, ko radīsiet Šrilankā ar tiešo lidojumu no Rīgas 18.03.! | Skatīt vairāk
no 913.00 EUR
Jautrās Lieldienas Katiņkalnā  Alūksnes TIC
1. aprīlī 14.00 Veclaicenes pagasta “Katiņkalnā” Jautrās Lieldienas – April, april! Ripināsim, krāsosim olas un brauksim ar Pupsikbāni! | Skatīt vairāk
6 trending travel destinations for 2024 airBaltic
Venture beyond the ordinary and enjoy the picturesque views, historical sights, and pristine nature of the Balkans. | Skatīt vairāk
79 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.573874sec.