Beļģijas Grimbergenas abatijā pēc 200 gadu pauzes atsāk alus darīšanu

Šodien, 27. maijā, slavenajā Grimbergenas abatijā Beļģijā, tiek atklāta novatoriska alus darītava, kura kalpos kā inovāciju centrs, apvienojot gandrīz 900 gadu alus ražošanas tradīcijas, kas iegūtas no abatijas bibliotēkas senajām grāmatām, ar jaunām un inovatīvām metodēm, lai izveidotu unikālas ierobežota apjoma augstākās kvalitātes alus partijas.

Atzīmējot atklāšanas svētkus, Grimbergen laidis klajā arī jaunus brūvējumus - Grimbergen Magnum Opus Brut Beer, Grimbergen Ignis Quadruple un Grimbergen Astrum Pale Ale. Mūsdienīgā Grimbergenas abatijas alus darītava atsāks alus darīšanu vietā, kurā pirms 900 gadiem, dibinot abatiju, tika atsāktas senās tradīcijas. Šī ir pirmā reizi 200 gadu laikā, kad abatijas sienās tiek gatavots alus, jo alus ražošana beidzas, kad ēka tika sagrauta Franču revolūcijas laikā.

"Ir patīkami atvērt jaunu lappusi Grimbergen vēsturē un piedzīvot to, kas, mūsuprāt, bagātinās Beļģijas alus nākotni. Grimbergen ir mūsu augošā amatniecības un īpašā alus portfeļa centrā, un tas veicina spēcīgu divciparu pieaugumu, kādu redzam šajā kategorijā. Jaunā alus darītava ir svarīgs solis, turpinot attīstīt īpašās alus darītavas, lai apmierinātu augošo pieprasījumu visā pasaulē. Mēs ticam, ka šī skaistā alus darītava aizvedīs mūs un alus baudītājus visā pasaulē neticamā garšas atklāšanas ceļojumā,” uzsvēra Carlsberg grupas izpilddirektors Kēss Harts (Cees 't Hart).

Alus darītava tapusi, pateicoties ciešai sadarbībai starp Grimbergenas abatiju un Carlsberg grupu. Abatijas vadītājam, tēvam Karelam Stautemam ir būtiska loma projekta tapšanā, jo viņš vienojies alus darītavas komandai. Tiklīdz situācija ar pandēmiju atļaus, viņš iegūs nepieciešamo oficiālo kvalifikāciju alus darīšanā, kas sniegs iespēju viņam ar komandu turpināt tēvu paaudžu mantojumu.

“Jaunā darītava ir vieta, kur atdzīvināt pagātnes tradīcijas, tāpat kā mūsu simbolam Fēniksam, kas spējis atdzimt no pelniem, arī mums ir spēks ne tikai piecelties, bet arī pievienot jaunu domāšanu. Mēs vēlamies apvienot savu deviņu gadsimtu pieredzi ar inovācijām, meklējot gardākos un unikālākos jaunos brūvējumus. Esmu drošs, ka šī darītava ļaus mums to izdarīt, pētot un eksperimentējot ar stiliem un sastāvdaļām aizraujošā veidā,” stāsta tēvs Karels.

Tēvs Karels savu ikdienas klostera dzīvi apvieno ar alus darītavas vadīšanu, atbalstot Marku Antuānu Sočonu - alus darītāju, kurš ļoti aktīvi iesaistījies jaunās alus darītavas iedzīvināšanā. Marks Antuāns - 28 gadus vecs alus darītājs no Francijas, kurš pirmos soļus arodā spēris vecāku garāžā un kopš tā laika mācījies gan vīna, gan alus darīšanu, piebilda: “Mēs pirmo reizi brūvējam alu abatijā pēc 200 gadu pārtraukuma. Tie ir lieli svētki tēviem, Grimbergen kopienai un visiem tiem, kas mīl Grimbergen alu.”

“Mēs ceļam beļģu alus latiņu visā pasaulē. Jaunā alus darītava ļaus mums gatavot alus partijas, kas iedvesmotas no jaunām un senām alus pagatavošanas metodēm, lai radītu unikālu pieredzi. Šie jaunie dzērieni ļaus Grimbergen faniem izbaudīt garšas, kādas iespējamas tikai unikālajā Grimbergenas abatijas apkārtnē.”

Grimbergenas abatijas alus darītavā ir arī bārs un restorāns, kas apmeklētājiem sniedz iespēju nobaudīt dzērienus kopā ar restorāna “Fenikshof” ēdieniem. Šogad plānots atvērt arī Grimbergen alus darītavas pieredzes centru, kas apmeklētājiem ļaus iedziļināties Grimbergen bagātīgajā mantojumā un jaunumos.

Lai uzzinātu vairāk par Grimbergenas abatijas alus darītavu un Grimbergen alu, aicinām apmeklēt vietni grimbergen.com.

Par Grimbergen:

Grimbergen ar aizrautību ir brūvēts kopš 1128. gada. Zīmols apvieno vairākus godalgotus augstākās kvalitātes Beļģijas stila alus veidus. Pazīstams kā Fēniksas alus – tas ir simbols, ko iedvesmojuši trīs postoši ugunsgrēki, jo, neskatoties uz tiem, Grimbergenas abatija ir izdzīvojusi. Grimbergen alus ir gandrīz deviņu gadsimtu laikā pārbaudītu alus darīšanas metožu un eksperimentu rezultāts. Tā garša ir bagāta, augļaina un pikanta visā tās krāšņumā.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Restorānu nedēļa aicina garšu ceļojumā Liepājas reģiona TIB
Liepājas restorānu nedēļa norisināsies no 12. līdz 21. aprīlim un tajā īpašās ēdienkartes piedāvās 23 Liepājas restorāni un kafejnīcas. | Skatīt vairāk
Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa Estravel Latvia
Vidusjūras kruīzs ar Costa / no Savonas uz Romu / 6 naktis / aprīlis - maijs / pilna ēdināšana | Skatīt vairāk
no 519 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 22.04.2024 Itālijas ezeru burvība Latvia Tours
Itālijas ezeru reģiona skaistums, brīnišķīgs klimats, svētvietu noslēpumainība iespaidīgās vietās, ir tikai daži no šī neaizmirstamā maršruta | Skatīt vairāk
no 1299 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 20.04.2024 Draugu piedāvājums - Stambula, 3 naktis Estravel Latvia
Lidojums + bagāža + transfēri + 3 viesnīcā ar brokastīm // spēkā ceļojot sākot no 3 perosnām // Maijā // pārdošana līdz 19.04.! | Skatīt vairāk
no 350 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.19733882sec.