Reitinga «U-Multirank» vērtējumā 1. vietā starp privātajām augstskolām ierindota Ekonomikas un kultūras augstskola

Ikgadējā reitinga “U-Multirank” vērtējumā Ekonomikas un kultūras augstskola (EKA) ierindota pirmajā vietā starp privātajām augstskolām, izceļot mācībspēku pedagoģiskās prasmes, maģistra programmas angļu valodā, prakšu iespējas studentiem un augstskolas sniegtās starptautiskās iespējas.

Reitingā atzinīgi novērtēta arī bakalaura un maģistra programmu absolventu nodarbinātība. “Mēs apzināmies, ka 21. gadsimtā, runājot par studiju un karjeras iespējām, vairs nedrīkst domāt atsevišķu valstu kategorijās, tāpēc augstais EKA novērtējums starptautiskajā orientācijā, apliecina, ka izvēlētais virziens ir pareizs. Arī sniegums, kas 13 dažādos rādītājos novērtēts ar “A” (ļoti labi), sekmē pārliecību par izvēlēto kursu,” norāda augstskolas rektore, Dr.oec., asociētā profesore Oksana Lentjušenkova.

Šī gada kopsavilkumā par augstskolām “U-Multirank” fokusējas uz to, kā augstākās izglītības iestādes risina sociālās nevienlīdzības problēmas un sekmē izglītības pieejamību. Sociālā nevienlīdzība augstākās izglītības pieejamības jomā joprojām ir izaicinājums un jau ilgu laiku ir bijis svarīgs jautājums daudzu valstu, tostarp Eiropas Savienības, izglītības politikas darba kārtībā. Reitinga rezultāti skaidri parāda, ka lielu ieguldījumu atvērtajā pieejā sniedz universitātes un augstskolas, kurām nav raksturīgas senas akadēmiskās pētniecības darbības tradīcijas.

U-Multirank ir Eiropas Savienības augstskolu novērtēšanas sistēma, kas balstās gan uz sasniegumiem zinātnē, gan arī apmācības kvalitāti, starptautisko sadarbību un uz citiem kritērijiem. Izveidota 2013. gada janvārī ar Eiropas Savienības lēmumu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
Latvija 79 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
no 18 EUR
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.63899207sec.