Uzzini, kas palīdz cīņā pret ziemas depresiju!

Sezonālie garastāvokļa traucējumi ir depresijas veids, kas raksturojas ar ilgstoši nomāktu garastāvokli vienā un tajā pašā gadalaikā, visbiežāk atkārtoti rudens un ziemas periodos. Sezonālās depresijas izcelsmē viena no noteicošām ir melatonīna teorija. Tā ir viela, kas galvas smadzenēs pastiprināti tiek ražota tumšajā diennakts laikā, kā arī periodos, kad ir saules gaismas deficīts. Melatonīns ietekmē dažādu iekšējās sekrēcijas struktūru darbību, miega – nomoda ritmu un sekmē vielas serotonīna, kas nosaka garastāvokli līdzsvara izmaiņas, tādējādi veicinot depresiju.

Pret depresiju, ko izraisa tumsa, aukstums un ziema, var cīnīties, ne tikai aizbraucot uz eksotiskām zemēm tvert sauli un siltumu.

Arī ziemas laikā regulāri dodoties pastaigās, iespējams izvairīties no noguruma un slikta garastāvokļa. Sezonālās ziemas depresijas biežākais cēlonis ir dienasgaismas trūkums un īstās zāles pret to ir auksts, svaigs gaiss un saules gaisma.

Ja dienas laikā nav iespējams doties pastaigās, kā alternatīvu var izmantot gaismas terapiju. Gaismas terapijas pacienti pusstundu sēž spožā lampu gaismā, kas imitē dienasgaismu. Ieteiktais seansu daudzums ir desmit apmeklējumi divu nedēļu laikā. Rezultāts jūtams jau pēc nedēļas. Tā var izārstēt vieglu ziemas depresiju, bet smagāki gadījumi bieži ir ārstējami tikai ar profesionālu speciālistu un, iespējams, arī medikamentu palīdzību. Savukārt kā alternatīvu medikamentiem var izmantot asinszāli.

Ziemas sezonālā depresija atšķiras no parastās depresijas. Depresijas skartajiem ziemā nav miega traucējumu un apetītes zuduma vietā var parādīties liels izsalkums, īpaši kāre pēc saldumiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 03.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Pavasara tirgus Lietuvā Ignalinos rajono TIC
20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 01.04.2024 Apvienotie Arābu Emirtāti - kūrorti Estravel Latvia
Pēdējās vietas atpūta Dubaijas kūrortos. 24.03. un 31.03. // 8 nakrtis viesnīcā, brokastis | Skatīt vairāk
no 605 EUR
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.15750098sec.