Uz darbu ar velosipēdu – četri būtiskākie ieguvumi

Izvēloties velosipēdu kā transportlīdzekli ceļā uz darbu, ir iespējams ieekonomēt aptuveni 290 eiro gadā, iegūt slaidāku augumu, uzlabot smadzeņu darbību un izvairīties no sastrēgumiem. Samsung ir apkopojis četrus būtiskākos ieguvumus, braucot uz darbu ar riteni.

Veselības uzlabošana un svara samazināšana

Ikdienas fiziskā slodze, ko nodrošina braukšana ar velosipēdu, palīdzēs atbrīvoties no liekiem kilogramiem, piemēram, 70 kilogramus smags cilvēks, braucot vidējā ātrumā, stundas laikā var sadedzināt līdz pat 330 kalorijām, kas atbilst sātīgu brokastu enerģētiskajai vērtībai.

Ķermeņa fiziskā slodze, ko nodrošina riteņbraukšana, attīsta muskuļus un uzlabo imūnsistēmas darbību, kas kavē novecošanos. Braukšana ar divriteni ievērojami samazina arī agrīnas nāves risku – regulāra mīšanās par 46 % samazina risku saslimt ar sirds un asinsvadu slimībām, secinātas Glāzgovas Universitātes pētījumā*.  

Lai būtu vieglāk sekot līdzi ikdienas sportiskajiem sasniegumiem, noderēs viedās ierīces, piemēram, Samsung Galaxy Watch Active pulkstenis. Uzstādot pulkstenī konkrētās aktivitātes veidu, var sekot līdzi patērēto kaloriju skaitam, mērotajiem kilometriem, pulsam un sirdsdarbībai. Ierīce sūtīs ziņu, kad iepriekš uzstādītais mērķis būs sasniegts, kā arī brīdinās, ja ķermenis tiks pārslogots.

Taupa naudu un laiku, kā arī saudzē dabu

Vidēji gadā ir 250 darba dienas, un, ja vismaz pusi no tām uz un no darba Rīgā dodaties ar divriteni, iespējams ieekonomēt aptuveni 290 eiro, kuri tiktu iztērēti sabiedriskajā transportā, bet pārvietošanās ar auto prasa vēl lielākus izdevumus. Turklāt, pārvietojoties šajos transportlīdzekļos, jūs esat atkarīgs no sastrēgumiem un ceļu remontiem, kā arī radāt vides piesārņojumu. Velosipēds ļauj ērti un ātri apbraukt šķēršļus un, protams, ir dabai draudzīgs pārvietošanās līdzeklis.

Uzlabo garastāvokli

Riteņbraukšana uzlabo ne tikai ķermeņa fizisko stāvokli, bet arī noskaņojumu un produktivitāti. Brauciena laikā organismā izdalās laimes hormoni, kas aktivizē "aizmigušās" šūnas un nodrošina labsajūtu, tā palīdzot atbrīvoties no negatīvām domām un stresa. Braukšana ar divriteni uzlabo asinsriti un skābekļa piegādi smadzenēm, tas savukārt aktivizē receptoru darbību un veicina jaunu šūnu veidošanos. Līdz ar to pastāvīga riteņbraukšana uzlabo atmiņu, prasmi izprast jaunu informāciju un pieņemt lēmumus.

Saldāks miegs

Brauciens ar divriteni palīdzēs no rīta ātrāk pamodināt ķermeni un prātu – uzņemtais skābeklis aktivizēs smadzeņu darbību, lai, ierodoties darbā, jūs būtu možs un gatavs strādāt. Fiziskā slodze, ko ķermenis saņem brauciena laikā, kļūst par enerģijas lādiņu dienas gaitām, bet vakara treniņš palīdzēs atslābināties un vieglāk aizmigt, jo no organisma tiek izvadīti stresa hormoni, kuri traucē labi izgulēties. Miega kvalitāti pēc aktīvas slodzes palīdzēs izvērtēt viedais pulkstenis, kas, mērot pulsu, nosaka miega intensitāti, tā ilgumu un kvalitāti. Pulkstenis izvērtē, cik ilgi esat gulējis ciešā miegā – tas ievērojami uzlabojas pēc riteņbraukšanas.  

*Glāzgovas Universitātes pētījums par riteņbraukšanu atrodams šeit.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
Latvija
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi"  Tukuma TIC
Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi" korim ar ērģelēm. Piedalās Rihards Dubra un sieviešu koris "Noktirne". | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::3.11313581sec.