TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Lietuvas tūrisma izstādē «Adventur 2018» liela interese par Daugavpili

28. janvārī Viļņas izstāžu kompleksā “Litexpo” noslēdzās Lietuvas tūrisma izstāde “Adventur 2018”, kurā, strādājot Latvijas nacionālajā stendā,  piedalījās arī  Daugavpils pilsētas pašvaldības tūrisma attīstības un informācijas aģentūras un Daugavpils Marka Rotko mākslas centra speciālisti.   

Izstāde bija plaši apmeklēta, un lietuviešus piesaistīja jaunais Latvijas nacionālais stends. Izstādes apmeklētājiem bija pieejami tūrisma materiāli par Daugavpili un Daugavpils novadu. Tie izrādīja lielu interesi par Daugavpili, un ļoti pieprasīti bija sagatavotie mārketinga materiāli lietuviešu valodā par tūrisma iespējām pilsētā. Pateicoties atjaunotajam vilciena maršrutam Viļņa - Daugavpils - Viļņa uz Daugavpili jaunajā tūrisma sezonā noteikti atbrauks daudzi lietuviešu tūristi. Kā izrādījās, informētības līmenis un interese par šo vilciena maršrutu bija pārsteidzoši liela. Potenciālajiem vilciena pasažieriem, kas plāno doties uz Daugavpili,  lieti noderēja sagatavotā praktiskā informācija  lietuviešu valodā par brokastu, pusdienu un vakariņu iespējām Daugavpilī, populārākajiem apskates objektiem, iepirkšanās vietām, izklaides objektiem u.c.

Cilvēki uzdeva jautājumus, kā vislabāk Daugavpilī pavadīt vienu vai divas dienas, ko apskatīt, kur vislabāk ieturēt maltīti un nakšņot. Tika izrādīta interese arī par Daugavpils ēdienkartes piedāvājumu. Bija interese arī par Daugavpils lielākajiem pasākumiem. Visbiežāk cilvēki jautāja par Daugavpils cietoksni, Daugavpils Marka Rotko mākslas centru, par Latgales zoodārzu un zinātkāres centru “Daugavpils Zinoo”. Zīmīgi, ka “Zinoo” centra pārstāvji sestdien viesojās izstādē un pārsteidza tās dalībniekus ar interesantiem eksperimentiem, kuros lietuvieši labprāt iesaistījās. Ģimenes uzdeva jautājumus par dabu, aktīvā tūrisma, t.sk. ūdens tūrisma iespējām, un viņos interesi rosināja atpūtas parka “Daugavpils Tarzāns” piedāvājums. Lietuva arī nākotnē Daugavpilij būs augsti prioritārs tūrisma tirgus, kura īpatsvars galamērķī noteikti palielināsies. Lietuvieši galvenokārt ceļo kopā ar ģimeni, taču nereti pilsētas populārākos tūrisma objektus apmeklē arī tūristu grupas, kuru braucienus organizē Lietuvas tūrisma aģentūras.

Latvijas stendu apmeklēja arī Latvijas Republikas vēstnieks Lietuvā Einars Semanis, kurš iepazinās ar tūrisma nozares piedāvātajiem jaunumiem.

 Izstāde “Adventur 2018”  ir lielākais gada notikums Lietuvas tūrisma nozarē, kas pulcē gan pašmāju, gan ārzemju tūrisma nozares pārstāvjus. Ik gadu izstādi apmeklē vairāk nekā 12 000 interesentu, kas, galvenokārt, ir gala patērētāji. “Adventur” ir vienīgā starptautiskā tūrisma, ceļojumu un atpūtas izstāde Lietuvā, un tā ir būtisks instruments galamērķa mārketingā.

Daugavpils pilsētas pašvaldības tūrisma attīstības un informācijas aģentūras dalību izstādē Latvijas nacionālajā stendā nodrošina Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras un Eiropas Reģionālās attīstības fonda atbalsts.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 31.03.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 04.04.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Pavasara tirgus Lietuvā Ignalinos rajono TIC
20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.65721989sec.