TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Rīgas Tūrisma attīstības birojs nodarbina vismaz 30 personas, kuras tūrisma nozare nepazīst

Rīgas Tūrisma attīstības birojs 2018. gadā nodarbināja 39 personas, no kurām tūrisma nozarē ir pazīstama tikai neliela daļa. Tāpēc pamatoti rodas jautājums par tūrismam "nepazīstamo" personu darbību Rīgas tūrisma labā, kuras, pēc Baltijas pētnieciskās žurnālistikas centrs Re:Baltica sniegtajiem datiem, ir politiski orientēti ieliktņi partiju "melnajām kasēm".

Baltijas pētnieciskās žurnālistikas centrs Re:Baltica 2019. gada 14. maijā ziņo, ka no visiem Rīgas Tūrisma attīstības biroja (RTAB) darbiniekiem pēdējos trīs gados gandrīz puse ir bijuši ar politiskām partijām saistītas personas. 

Proporcija, kas sliecas par labu "politiskajiem nodarbinātajiem" ar gadiem birojā tikai pieauga auga, liecina Re:Baltica iegūtie biroja darbinieku štatu saraksti. Tie tika salīdzināti ar partiju finansētāju datu bāzi, partijas mājas lapu un darbinieku profiliem sociālajos tīklos.

No nodibinājumā 2018. gadā strādājošiem 39 darbiniekiem, tūrisma nozarē atpazīst vien kādus 9 cilvēkus. Nodarbinātās personas pārsvarā noformētas kā projektu vadītāji un par daļu Valsts kontrolei radušās aizdomas, ka šie amati ir bijuši fiktīvi – cilvēki ir un alga tiek saņemta, taču personas reāli RTAB nestrādā.

Mēneša atlīdzība par darbu RTAB nodarbinātajām personām bijusi no 1500,- EUR līdz 3600,- EUR.

Jāatzīmē, ka Rīgas tūrisma attīstības biroja valdes locekle Vita Jermoloviča kopš 2019. gada 13. maija atrodas Valsts policijas īslaicīgās aizturēšanas vietā un atrodas tur joprojām.

Plašāka informācija par Re:Baltica iegūtajiem datiem atrodama portālā rebaltica.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pārgājiens Alūksnē Alūksnes TIC
Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils | Skatīt vairāk
Latvija 12 EUR
Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē Cēsu TIC
Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Lielās piektdienas pārgājiens Līgatnē! Cēsu TIC
Aicinām pieteikties atraktīvajam Lielās piektdienas pārgājienam caur Līgatnes mežiem! Gaidāmi pārsteigumi un atrakcijas! | Skatīt vairāk
3 EUR
Medus nokrāsās Bauskas novadā Bauskas TIC
Iepazīsti medu un atklāj tā daudzveidīgās īpašības radošajās meistarklasēs! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.42968893sec.