TŪRISMA BIZNESS | Bizness

airBaltic saņem Aviācijas centra CAPA gada reģionālās lidsabiedrības apbalvojumu

Latvijas lidsabiedrība airBaltic īpašā ceremonijā Maltā 2019. gada 5. decembrī saņēma CAPA apbalvojumu kā gada reģionālā lidsabiedrība. Jau otro reizi airBaltic atzīta par reģionālā aviācijas sektora līderi, saņemot CAPA Aviācijas izcilības balvu, kas kopš 2003. gada ik gadu tiek pasniegta ceremonijā, kura pulcē profesionāļus no visas pasaules.

airBaltic izpilddirektors Martins Gauss (Martin Gauss) norāda: "Mēs esam aizvadījuši vēl vienu intensīva darba un veiksmīgas izaugsmes gadu. Mēs esam turpinājuši attīstīt savus pakalpojumus, modernizēt floti un paplašināt maršrutu tīklu labākai savienojamībai. Aizvien vairāk pasažieru novērtē mūsu piedāvājumu un kā savu pārvadātāju izvēlas airBaltic. Tādējādi mūsu tirgus daļa Baltijā šogad sasniedza 37%, ierindojot airBaltic kā vadošo lidsabiedrību Latvijā un Igaunijā ar attiecīgi 60% un 21% tirgus daļu. CAPA gada reģionālās lidsabiedrības apbalvojums ir milzīgs pagodinājums un lieliska motivācija mūsu komandai turpināt attīstības un izaugsmes kursu."

CAPA goda priekšsēdētājs Peters Harbisons (Peter Harbison) uzsver: "airBaltic apvieno zemo izmaksu lidsabiedrības bāzi ar saistošu biznesa klases produktu, kamēr tās maršrutu tīkls spēj piedāvāt gan tiešos lidojumus, gan reisus ar pārsēšanos. Tās izaugsme un atgriešanās pie peļņas, kas balstīta uz spēcīgu tirgus daļu Latvijā un plašākā Baltijas reģionā, noteikti piesaistīs investoru interesi."

airBaltic bijusi starp visstraujāk augošajām lidsabiedrībām Ziemeļeiropā, pārvadāto pasažieru skaitam jau vairāk nekā trīs gadus pēc kārtas ik mēnesi sasniedzot divciparu skaitlī mērāmu izaugsmi. Lidsabiedrība būtiski attīstījusi savu maršrutu tīklu no 16 galamērķiem 2002. gadā līdz vairāk nekā 70 galamērķiem šobrīd, aptverot Eiropu, Skandināviju, NVS un Tuvos Austrumus. airBaltic 2018. gadā pārvadāja četrus miljonus pasažieru, savukārt līdz šī gada beigām pārvadāto pasažieru skaits sasniegs piecus miljonus.

airBaltic ieņem vadošo pozīciju Baltijas reģionā kā tirgus līderis Rīgas lidostā ar rekordlielu tirgus daļu, kā arī nodrošina patstāvīgu klātbūtni Viļņas un Tallinas lidostās ar konkurētspējīgu izmaksu struktūru. Biznesa stratēģijas konsultāciju uzņēmuma Roland Berger nesen veiktais pētījums liecina, ka airBaltic ieguldījums tieši un netieši Latvijas IKP pērn bija 2,5%, un uzņēmums nodrošināja gandrīz 30 000 saistītu darbvietu.

Lidsabiedrības spēcīgie darbības rādītāji nodrošinājuši iespēju airBaltic kļūt par pirmo aviokompāniju Centrālajā un Austrumeiropā, kas veiksmīgi piekļuvusi starptautiskajiem kapitāla tirgiem, emitējot obligācijas. airBaltic 2019. gada jūlijā veiksmīgi emitēja piecu gadu obligācijas 200 miljonu eiro vērtībā, lai stiprinātu uzņēmuma likviditāti un turpmākās investīcijas flotes modernizēšanā. Investori skaidri demonstrējuši, ka uzskata airBaltic stratēģiju par nobriedušu un spēcīgu. airBaltic šos sasniegumus uzskata par labiem priekšnosacījumiem, lai turpmākajos gados īstenotu akciju sākotnējo publisko piedāvājumu.

Par airBaltic īsumā:

airBaltic (AIR BALTIC CORPORATION) ir punktuālākā lidsabiedrība Eiropā, kas savieno Baltijas reģionu ar 70 galamērķiem Eiropā, Tuvajos Austrumos un NVS. airBaltic ir akciju sabiedrība, kas dibināta 1995. gadā. Galvenais akcionārs ir Latvijas valsts ar aptuveni 80% akciju, bet Larsam Tūsenam ar viņam pilnībā piederošu SIA Aircraft Leasing 1 pieder aptuveni 20%. airBaltic flotē ir 36 lidmašīnas: 20 Airbus A220-300, 4 Boeing 737 un 12 Bombardier Q400 NextGen. airBaltic ir saņēmusi vairākus starptautiskus apbalvojumus par izcilību, inovatīviem pakalpojumiem un saviem sasniegumiem, pateicoties veiksmīgai uzņēmējdarbības restrukturizēšanai. 2017. gadā lidsabiedrība saņēma CAPA apbalvojumu kā gada reģionālā lidsabiedrība, bet 2018. gadā airBaltic tika apbalvota ar ATW Tirgus līdera balvu. 2019. gadā airBaltic saņēma Airline Strategy Nozares līderības balvu (Sector Leadership Award). Papildus tam 2014., 2015., 2016. un 2017. gadā airBaltic sasniedza labākos punktualitātes rādītājus pasaulē.

Par CAPA Gada reģionālās lidsabiedrības balvu:

CAPA gada reģionālās lidsabiedrības apbalvojums tiek piešķirts reģionālai lidsabiedrībai, kas visvairāk izcēlusies stratēģijas ziņā, nostiprinājusi sevi kā līderi un demonstrējusi inovācijas reģionālās aviācijas nozarē. Šai balvai netiek izraudzīti tikai reģionālo lidojumu operatori. Tā ir paredzēta, lai sniegtu atzinību mazākām lidsabiedrībām – ar mazāk nekā desmit miljonu pārvadāto pasažieru gadā un kas neveic vai veic vien ierobežotu skaitu garo distanču maršrutu reisus. CAPA Aviācijas izcilības balva tiek uzskatīta par nozīmīgāko apbalvojumu stratēģiskajai izcilībai aviācijas nozarē. Kandidējošās organizācijas no visas pasaules iesniedz pamatojumu balvas saņemšanai, kas ietver informāciju par uzņēmumu un paveikto pēdējā gada laikā. Sākotnēji apbalvojumi tika pasniegti tikai Tuvajos Austrumos, Āzijas un Klusā okeāna reģionā, bet kopš 2012. gada CAPA ietver visus reģionus

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 26.04.2024 UFO stāstīs jokus Tukumā Tukuma TIC
Ja meklē iespēju aizmirst ikdienas rūpes, nāc 26.aprīlī pulksten 19:00 uz Tukuma pilsētas Kultūras namu! | Skatīt vairāk
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.78335714sec.