TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Cerību stariņš cilvēcei un tūrismam: Covid-19 vakcīna izmēģinājuma fāzē dod 90% efektivitāti [1]

Amerikāņu farmācijas milža “Pfizer” un Vācijas kompānijas “BioNTech” kopīgi izstrādātā vakcīna pret Covid-19 trešajā izmēģinājuma fāzē ir uzrādījusi 90% efektivitāti, un vakcīnas izstrādātāji šo ziņu dēvē par “lielisku dienu zinātnei un cilvēcei”, vēsta BBC.com.

Vakcīnu BNT162b2 “BioNTech” sāka izstrādāt janvāra vidū, bet jūlija beigās dažādās valstīs sākās tās trešā izmēģinājuma fāze. Tā izmēģināta jau vairāk nekā uz 43,5 tūkstošiem cilvēkiem sešās valstīs – ASV, Vācijā, Brazīlijā, Argentīnā, Dienvidāfrikā un Turcijā. Pētījumi liecina, ka 90% aizsardzība pret koronavīrusu tiek sasniegta septiņās dienās pēc otrās devas saņemšanas. Pētījuma laikā līdz 8. novembrim reģistrēti 94 saslimšanas gadījumi ar Covid-19.

Kompānijas plāno jau nākamnedēļ lūgt ASV Pārtikas un zāļu pārvaldes atļauju vakcīnas ārkārtas izmantošanai un saņemt apstiprinājumu jau līdz 2020. gada novembra beigām.

Tiesa gan, priekšā vēl ir daudz izaicinājumu, jo iesniegtie dati vēl nav galīgā analīze. Taču “Pfizer” priekšsēdētājs Dr Alberts Bourla jau paudis: “Mēs esam spēruši nozīmīgu soli tuvāk tam, lai cilvēkiem visā pasaulē nodrošinātu tik nepieciešamo izrāvienu kas palīdzētu izbeigt šo globālo veselības krīzi.”

Abi uzņēmumi pauduši, ka līdz gada beigām varētu piegādāt jau 50 miljonus devu, bet līdz 2021. gada beigām – 1,3 miljardus devu. Katrai personai nepieciešamas divas devas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Skolnieciņš 11/10/2020 09:09 Ārkārtējā stāvokļa laiks ir grūts un smags katram no mums. Latvijā pašlaik ir ārkārtas stāvoklis kovid-19 sērgas dēļ. Diemžēl kovid-19 sērga turpinās. Koronavīruss negrib padoties. Par spīti grūtībām mūsu dzīvēs, nezaudēsim cerību un sirds gaismu sevī. Būsim atbildīgi par sevi un saviem tuvajiem. Ievērosim visus epidemioloģiskās drošības pasākumus. Apzinīgi lietosim sejas maskas. Ieturēsim 2 metru distanci cits no cita. Regulāri mazgāsim rokas ar ziepēm. Iedegsim uz palodzes zaļu svecīti par godu Dabas Mātei – mūsu radītājai. Dabas Māte mūs ir radījusi tādus kādi mēs esam. Būsim pateicīgi Dabas Mātei par dzīvību, kuru Dabas Māte ir sniegusi katram no mums. Lūgsim Dabas Mātes svētību no visas sirds! Lai Latvju Dievi mūs sargā! Lai Latvju Dievi mūs svētī!
Ar Dabas Mātes viedumu, Skolnieciņš – Latvju Skaudības Dievs
©Skolnieciņš 1999-bezgalība ;-) (Skauģu Skauģis)
#kroņvīruss #kovid-19 #drošība #veselība #DabasMāte #LatvjuDievuSvētība

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā TAKA
‘’Mājas kafejnīcu dienas 2024’’ Augšdaugavas novadā šogad notiks 27.- 28.jūlijā | Skatīt vairāk
Klasiskā Itālija jau 24.03.! Latvia Tours
Garantēts ekskursiju ceļojums! 24.03.-31.03. Grāca, Venēcija, San Marino, Roma, Florence, Pyramidenkogel | Skatīt vairāk
no 469.00 EUR
Jautrās Lieldienas Katiņkalnā  Alūksnes TIC
1. aprīlī 14.00 Veclaicenes pagasta “Katiņkalnā” Jautrās Lieldienas – April, april! Ripināsim, krāsosim olas un brauksim ar Pupsikbāni! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.03.2024 - 25.03.2024 Juris Pavītols un Matīss Pavītols Valmieras TIC
24.martā plkst.16.00 kultūrtelpā Akustika rokgrupas “Līvi” dibinātājs Juris Pavītols kopā ar dēlu Matīsu Pavītolu sniegs akustisku koncertu. | Skatīt vairāk
15 EUR
Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.16615009sec.