TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Ar «Novaturas» no Ēģiptes uz Baltijas valstīm varēs doties līdz 700 ukraiņiem

Pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā daļa ukraiņu, kas pašlaik atrodas ārvalstīs, nevar atgriezties dzimtenē. Sadarbībā ar Ēģiptes Tūrisma ministriju un vēstniecībām panākta vienošanās, ka ar “Novaturas” un tā partneriem Baltijas valstīs varēs droši ieceļot līdz 700 ukraiņiem.

Pirmās lidmašīnas ar ukraiņiem ceturtdien nolaidās Viļņā. Šonedēļ gaidāmi citi reisi uz visām trim Baltijas valstīm.

Pēc ukraiņu kopienas pārstāvja teiktā, uzsākoties kara situācijai, Ēģiptē bija aptuveni 2000 ukraiņu ceļotāji. Šiem cilvēkiem šobrīd palīdz vietējā ukraiņu kopiena, bet par braucieniem uz Eiropu rūpējas Baltijas valstu vēstniecības un “Novaturas”.

“Cilvēki paliek bez iespējas atgriezties savā dzimtenē – lidojumi ir atcelti vai kļuvuši tik dārgi, ka nav iespējams nopirkt. Iespēja bez maksas atgriezties Eiropā cilvēkiem ir kā brīnums. Es jautāju visiem, kas plāno atgriezties, kāds ir viņu plāns. Visi vīrieši ir gatavi nekavējoties doties uz Ukrainu un cīnīties par mūsu valsti,” stāsta Svetlana Juščenko, kura palīdz ukraiņiem Ēģiptē.

Svetlana arī apliecina, ka jau ir saņēmusi zvanus no ukraiņu ģimenēm, kuras pagājušajā nedēļā ieradās Lietuvā.

“Esam patiesi pateicīgi par iespēju nokļūt Baltijas valstīs. Ēģiptē jutāmies, kā iesprostoti. Lietuvieši mūs sveicināja kā ģimenes locekļus, nodrošina visu nepieciešamo. Ukraiņi ir dziļi aizkustināti par Baltijas valstu laipnību. Es pat nevaru izteikt vārdos, cik mēs esam pateicīgi,” stāsta Juščenko.

Daļa Ēģiptē esošo ukraiņu - mātes ar bērniem, seniori - gatavojas uz laiku palikt Baltijas valstīs vai doties uz Poliju.

“Mēs turpināsim sazināties ar vēstniecībām ārvalstīs, un iespēju robežās sniegsim savu ieguldījumu, lai pēc iespējas vairāk šobrīd ārvalstīs esošo ukraiņu droši sasniegtu Eiropu. Uzņēmumam šie ir izdevumi, bet šobrīd nav īstais laiks un vieta, kad skopoties. Mēs turpināsim darīt visu iespējamo, lai palīdzētu ukraiņiem šajā skarbajā situācijā,” stāsta “Novaturas” izpilddirektors Vitālijs Rakovskis.

Uzņēmuma vadītājs atgādina, ka “Novaturas” dibinātāji, kuri joprojām ir mazākuma akcionāri, ir Lietuvas pilsoņi. Grupa nedarbojas Krievijā un Baltkrievijā.

“Novaturas” nemainīgi pilda visas saistības ar saviem klientiem un nodrošina, lai visi priekšapmaksas braucieni noritētu raiti.

Klientu iemaksātie naudas līdzekļi, kas iemaksāti par plānotajiem braucieniem, ir drošībā un apdrošināti ar apdrošināšanas līgumiem un Eiropas Savienības finanšu institūciju garantijām. Uzņēmuma akcijas tiek kotētas Viļņas un Varšavas biržās.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Lieldienu prieki lieliem un maziem Baltic Beach Hotel & SPA
Lieldienu svētdienā, 31. martā, aicinām apmeklēt ģimenes branču un nobaudīt plašo svētku gardumu klāstu. Mazos Lieldienu svinētājus gaida | Skatīt vairāk
Klasiskā Itālija jau 24.03.! Latvia Tours
Garantēts ekskursiju ceļojums! 24.03.-31.03. Grāca, Venēcija, San Marino, Roma, Florence, Pyramidenkogel | Skatīt vairāk
no 469.00 EUR
Ģimenes Lieldienu atpūta Jūrmalā! Estravel Latvia
Pēdējās vietas! - rezervējiet atpūtu pavasara svētkos un izvēlieties DĀVANU no viesnīcas! // 2 naktis ģimenei + atpūtas piedāvājums + izvēlētā | Skatīt vairāk
no 450 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.03.2024 - 27.02.2024 Bezmaksas ekskursijas pa Liepāju Liepājas reģiona TIB
Nepalaid garām iespēju doties bezmaksas pastaigu ekskursijā pa izgaismoto Liepāju kopā ar lielisku gidu! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Novatours
,


Nikos Travel
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.59771395sec.