TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Papildināta: informācija par situāciju saistībā ar sankcionēto uzņēmumu SIA «TT Baltics»

Ņemot vērā, ka pret tūrisma operatora SIA “TT Baltics” (plašāk pazīstams kā TUI koncerna pārstāvis Baltijā) patiesā labuma guvēju ir vērstas Eiropas Savienības sankcijas, pašlaik ir atcelti ceļojumi līdz šī gada maija beigām.

Saskaņā ar Patērētāju tiesību aizsardzības centra (PTAC) rīcībā esošo informāciju ceļojumi tiek atcelti pakāpeniski, patlaban atcelti ceļojumi līdz 2022. gada maija beigām. Tūrisma operatora pienākums ir ceļotājus iepriekš par atceltajiem ceļojumiem informēt atbilstoši PTAC rīcībā esošajai informācijai šobrīd tūrisma operators to nodrošina.

Visi SIA “TT Baltics” organizētajos ceļojumos esošie ceļotāji (ceļotāji no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas) ir jau nogādāti atpakaļ savās mītnes valstīs.

Ņemot vērā piemērotās sankcijas, SIA “TT Baltics” ir apturējis arī jaunu pakalpojumu piedāvāšanu un tirdzniecību. Attiecībā uz jau noslēgtajiem līgumiem konkrētajā situācijā līdz tālāku risinājumu rašanai, pamatojoties uz nepārvaramas varas apstākļiem, patērētājiem ir tiesības neveikt tālākus maksājumus atbilstoši noslēgtajiem līgumiem (tajā skaitā – arī maksājumus tūrisma aģentūrām).

PTAC sadarbībā ar citām iesaistītajām pusēm veic visas nepieciešamās darbības un seko līdzi, lai ceļotāji, kuru ceļojumi tikuši atcelti, saņemtu atpakaļ samaksāto naudu. Ņemot vērā radušos sarežģīto situāciju, aicinām ceļotājus būt pacietīgiem attiecībā uz samaksātās naudas atmaksu. Ievērojot, ka naudas izmaksai par līdz šim atceltajiem ceļojumiem no SIA “TT Baltics” iesaldētajiem līdzekļiem ir nepieciešama Finanšu un kapitāla tirgus komisijas izsniegta atļauja, naudas atmaksas process varētu būt ilgāks, nekā normatīvajos aktos noteiktās 14 dienas pēc ceļojuma atcelšanas.

Vienlaikus PTAC informē, ka, ja patērētājs ceļojumu no SIA “TT Baltics” ir iegādājies ar tūrisma aģenta starpniecību un ceļojums ir ticis atcelts, tūrisma aģentam ir pienākums pārskaitīt ceļotājam naudas summas daļu (tajā skaitā komisiju), kas nav pārskaitīta SIA “TT Baltics”.

Jautājumu un neskaidrību gadījumā aicinām sazināties ar SIA “TT Baltics”, šobrīd norādīta e pasta adrese: riga@fstravel.eu.

PTAC aicina pārējos tūrisma pakalpojumu sniedzējus (tajā skaitā SIA “TT Baltics” sadarbības partnerus) iepazīties ar ES piemērotajām sankcijām un izvērtēt to iespējamo ietekmi uz tūrisma pakalpojumu sniedzēju darbību un savstarpējo sadarbību. Lūdzam rēķināties ar to, ka par sankciju regulējuma apiešanas mēģinājumu iestājas normatīvajos aktos noteiktā atbildība. Informāciju par sankciju sarakstiem lūdzam meklēt: https://sankcijas.fid.gov.lv/. Papildu informāciju, tajā skaitā par sankciju ietekmi uz esošajām līgumsaistībām, lūdzam skatīt šeit: https://www.fktk.lv/klientu-aizsardziba/finansu-noziegumu-noversana/sankcijas-pret-krieviju-un-baltkrieviju/ .

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Latvija
Senioru vīru kora “Baltie bērzi” koncerts Valmieras TIC
28.martā plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā senioru vīru kora “Baltie bērzi” 30 gadu jubilejas koncerts. Īpašais viesis: Zigfrīds Muktupāvels. | Skatīt vairāk
5 EUR
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
79 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.03.2024 - 23.03.2024 VIKTORS LAPČENOKS | Šlokenbekas muižā Tukuma TIC
23.martā pulksten 17:00 esi gaidīts Šlokenbekas muižas krodziņā, kur brīnišķīgu koncertu sniegs latviešu estrādes leģendārais dziedātājs | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.47110486sec.