TŪRISMA BIZNESS | TN.LV

Arlita Sedmale: svarīgākais par maizes uzglabāšanu vasarā

Kā vislabāk maizi uzglabāt vasarā? Vasara ir pikniku laiks – kā, dodoties piknikā, maizi paņemt līdzi, lai tā ilgāk būtu svaiga un garda? It kā visu jau labi zinām, tomēr ir vērts ieklausīties, ko iesaka eksperts -  Fazer produktu attīstības vadītāja Baltijā Arlita Sedmale.
 
Ideālie apstākļi gan rudzu, gan kviešu maizes uzglabāšanai ir vienādi – istabas temperatūrā, vēlams maizes kastē vai plauktā, atstājot to iepakojuma maisiņā. Siltā laikā, kad gaisa temperatūra pakāpjas un turas virs 20C, maizīte iepakojumā ātrāk kļūt mitra jeb “sasvīst”, un tas veicina tās pelēšanu. Tāpēc karstajās vasaras dienās ieteicams iegādāties tik daudz maizītes, cik vienā vai divās dienās var apēst. Ja tomēr maize ir iegādāta vairāk vai ir zināms, ka to nepaspēs apēst, pirms uz maizes iepakojuma norādītā realizācijas laika beigām to ieteicam ielikt ledusskapī vai pat saldētavā. Tomēr tad tā, īpaši kviešu maize, zaudēs savas garšas un smaržas īpašības. Vienkāršs veids, kā no ledusskapja vai saldētavas izņemtai maizītei palīdzēt atgūt zaudētās īpašības, ir to sagrauzdēt tosterī vai cepeškrāsnī.
 
Ja plānojat doties piknikā dabā, ieteicams padomāt par daudzumu, cik varēsiet apēst, kā arī par to, kur maizīti vai sasmērētās sviestmaizītes liksiet. Lai saglabātu maizītes garšu, smaržu un formu, ideālais variants ir to salikt sviestmaižu kastītē jeb kādā citā kastītē, kas pasargās maizi no saspiešanas. Ietīta folijā vai polietilēna maisiņā maizīte ātri kļūst mitra, tāpēc labāk ir izmantot sviestpapīru vai sviestmaižu papīru. Vislabāk ir maizītes smērēt piknika vietā, izmantojot līdzi paņemtās sastāvdaļas.
 
Dodoties garākā - vairāku dienu piknikā - sviestmaizītes noteikti vajadzētu smērēt pirms katras ēdienreizes. Iepriekšējā dienā smērētās maizītes būs vilšanās pat attiecībā uz ēdienu neizvēlīgam piknikotājam. Vairāku dienu piknikā parasti ņemam līdzi veselu kukulīti vai porciju maižu iepakojumu un vienmēr padomājam, lai maizīte būtu piknika groza virspusē, nevis apakšā. Ja pamanām, ka pēc pāris dienām maizītei ir parādījies pelējums, kas visbiežāk var gadīties karstā un mitrā laikā, to labāk ir izmest. Ja tomēr gadās apēst iepelējušu maizi nelielos daudzumos, krist panikā nevajadzētu, jo pelējuma ietekme uz veselību ir minimāla.


Par Fazer
Fazer ir starptautisks ģimenes uzņēmums, kas specializējas maizes, saldumu un cepumu ražošanā, kā arī ēdināšanas pakalpojumu sniegšanā. Uzņēmums strādā astoņās valstīs, tā produkcija tiek eksportēta uz vairāk nekā 40 valstīm. Fazer misija ir radīt garšas baudījumu. Jau kopš uzņēmuma dibināšanas 1891. gadā tā panākumu pamatā ir izcila produktu un pakalpojumu kvalitāte, spēcīgi zīmoli, kompetenti darbinieki, kā arī atbildīga pieeja it visā, kas tiek darīts.

Fazer Grupas neto apgrozījums 2015. gadā sasniedza gandrīz 1,5 miljardus eiro, uzņēmumā strādā 15 tūkstoši darbinieku. Fazer savā darbībā ievēro stingrus ētikas principus, kas balstās uz uzņēmuma vērtībām un ANO ilgtspējīgas uzņēmējdarbības nosacījumiem.

Fazer Latvija ir viens no maizes tirgus līderiem, kas strādā ar diviem zīmoliem – Fazer un Druva. Maize tiek cepta mūsdienīgā ražotnē Ogrē, kas ir viena no tradīcijām bagātākajām maizes ceptuvēm Latvijā. Fazer Kefīra baltmaize atzīta par veiksmīgāko produktu maizes kategorijā 2016. gadā Latvijā un šobrīd ir ceturtā pirktākā baltmaize. 2015. gadā Ogrē darbu sāka jauna, mūsdienīga kūku un konditorejas izstrādājumu ražotne. Fazer saldumi, no kuriem Latvijā populārākie ir šokolādes Karl Fazer un Geisha, tiek ražoti Somijā. 2016. gadā Fazer Latvija apgrozījums bija 24,23 milj. eiro. Uzņēmumā strādā vairāk nekā 300 darbinieku, un tas ir lielākais darba devējs Ogrē.

Makes the world taste good.
 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
ZIEDOŠĀ HOLANDE! Vēl 10 vietas! Latvia Tours
🌷🌷🌷VISSKAISTĀKAIS PAVASARIS IR TUR, KUR IR ZIEDI! Hildesheima, Amsterdama, Keukenhofas ziedu dārzs, Volendama | Skatīt vairāk
no 350 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 01.04.2024 Taizeme - dažādām gaumēm Estravel Latvia
Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides! | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 04.04.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā! TAKA
Gaidām apmeklētājus mūsu dabas objektos Augšdaugavas novadā. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.41447783sec.