TŪRISMA BIZNESS | TN.LV

Aivars Mackevičs: Dažos vārdos par 17 automašīnām, kas 2022.gadā ceļoja kopā ar Travelnews.lv

Aivars Mackevičs, BalticTravelnews.com direktors: 2022.gadā Travelnews.lv redakcija apceļoja Baltiju ar 17 dažādiem spēkratiem (fotogalerija). 2022.gadā Travelnews.lv redakcija sadarbībā ar starptautisko auto nomu «Europcar Latvia» ir ieguvusi jaunas iespējas mobilitātes jomā, proti, doties ceļojumos ar biznesa klases spēkratu - «VW Passat Limousine 1.5 TSi», kas ir komfortabls un ekonomisks (4,5 litri uz 100 km) starppilsētu satiksmē, bet ne tik ekonomisks pilsētas satiksmē (8 litri uz 100 km).

Dažos vārdos par katru auto, kas ir bijis Travelnews.lv rīcībā 2022.gadā:

- «Lexus ES 300h» - skaists, elegants premium klases vāģis, kas piedāvā ērtu ceļošanu arī garos maršrutos. Ļoti jaudīga un patīkama skaļruņu skaņa automašīnas salonā.
- «Dacia Spring» - viens no lētākajiem eletriskajiem vāģiem Latvijā, taču to var izmantot tikai pilsētas vai piepilsētas satiksmē. Ceļošanai automobilis nav piemērots, jo 110 km ar vienu uzlādi un arī tehniskais aprīkojums ir ļoti liess. 
- «VW Tiguan Allspace R-Line» - automobilis ar 7 sēdvietām ļaus droši apceļot Latviju. Automašīna - klasika... viss savās vietās un bez liekām emocijām.
- «VW Multivan» - pirmā sastapšanās bija vilšanās, jo automašīnas parametri vairāk varētu atbilst «VW Sharan» pēctecim, taču pēc dažu stundu braukšanas auto iepatīkas un turīgas ģimenes ceļojumam ar 2-3 bērniem tas būtu uzticams vāģis.
- «Hyundai Nexo» - ūdeņraža uzlādes tīkls Baltijas reģionā ir ļoti rets, tāpēc ceļošanas tēma šīm vāģim ir sveša. Automašīnas salons ir kosmisks un piesaista visu pasažieru uzmanību. Autostāvvietā automašīna pēc brauciena kādu brīdi šņāks kā tējkanna. Jāatzīst, ka ''korejietis'' no visu 17 vāģu klāsta bija ar visskaistāko salonu. 
- «VW T-Roc 1.5 TSI R-Line» - klasisks «Volkswagen» vāģis, kas uzrunās jaunas ģimenes drošiem ceļojumiem gan Latvijas, gan Baltijas ietvaros.
- «Dacia Jogger» - 7 sēdvietu vāģis, kas ļoti patiks praktiskajam latvietim, jo tas ļaus uz tirgu aizvest jaunos kartupeļus, bet nedēļas nogalē aizbraukt iepirkšanās tūrē uz Poliju. 
- «BMW 118i» - 1.sērijas vāģis, ko piedāvāja auto noma «Sixt Latvia» nedēļas nogalei... ideāls un kompakts vāģis pilsētas satiksmei, biznesa darījuma veikšanai un ceļošanai uz Tallinu vai Berlīni. 
- «Maserati Levante SQ4» - luksus klases vāģis, ko uz Latvijas ceļiem būs pamanījis tikai retais. Ceļošanas prieks būs atkarīgs no kredītkartes seguma, jo degvielas patēriņš Alpu kalnos būs 30 litri uz 100 km. Itāļu dizains un «Maserati» zīmola logo ļoti daudziem rada mīlestības sajūtu no pirmā acu mirkļa.
- «Citroën C5 X» - viens no labākajiem ceļojumu vāģiem, jo tas apvieno divus vāģus vienā - Coupe un SUV. Atzinību izpelnījusies franču inženieru radītā auto piekares sistēma, kas ļaus eleganti nokļūt Alpu kalnu līkumos un aizbraukt pēc rudens ražas pie Latgales vecmāmiņas. 
- «Audi RS3 Limousine» - pozitīvo emociju bumba, kur premium klase ir sportiskā izpildījumā. Automašīnas īpašniekam neinteresē cenas degvielas uzpildes stacijās, bet gan apkārtējo acu skatieni. Katra skaņa un kustība šajā automobilī ļoti daudziem ir tikai tāls sapnis. Piemērots vāģis, lai apceļotu Latvijas draugus un Biķernieku trasi.
- «Audi e-tron GT» - skaistākais vāģis, kura īpašniekam ir garantēti burvīgāko meiteņu smaidi un elektro auto fanu apbrīnas skatieni. Premium klases auto sportiskā izpildījumā, kas auto dizaina kvalifikācijā ļaus justies pārākam par izcilo «Porsche Taycan».
- «VW ID.5 GTX» - šobrīd labākais pilnpiedziņas «VW» elektriskais vāģis, kam nobraukšanas distance var sasniegt arī 544 km. Interesanti, ka auto aprīkojumā nav ''piepīpētāja'' kontaktligzdas. No 0 līdz 100 km/h paātrinās 6,3 sekundēs un sasniedz 180 km/h maksimālo ātrumu.
- «Dacia Duster Prestige» - auto ļoti praktiskam latvietim, kuram auto vispirms ir darba zirgs. Izcils auto, lai dotos Latvijas apceļošanā arī ārpus asfalta ceļiem. Ja auto ir spilgtā krāsā, tad pie Latvijas mazpilsētas veikala tas pavisam noteikti tiks apjūsmots.
- «Citroën C5 Aircross» - modernizētais modelis ir kļuvis lielāks un iespaidīgāks. Auto ar 23 cm klīrensu ļaus iebraukt arī meža ceļos pēc sēnēm un ogām, taču 720 litru lielais bagāžnieks ļaus doties arī ekspedīcijas braucienā uz Skandināviju. 
- «Renault Megane E-Tech» - kompakts elektro piedziņas spēkrats, kas daudzus pārsteigs gan ar modernu dizainu, gan praktiskumu. Vadītaja acu priekšā novietots 12,3 collu digitālais instrumentu panelis, savukārt blakus novietots 12 collu skārienjūtīgais multimediju sistēmas ekrāns, kas liek domāt par «Tesla» labo piemēru. 
- «VW Passat Limousine 1.5 TSi» - izcils un ekonomisks auto tālākiem ceļojumiem arī 4 cilvēku kompānijā. Pēc 10 000 veiktajiem kilometriem ir jāatzīst, ka auto ir bijis labs, lai veiksmīgi noslēgtu biznesa darījumu un lai nedēļas nogalē dotos uz Krāslavu vai Liepāju. Praktiskais latvietis dotu priekšroku «VW Passat Variant», kas kopskatā ir arī skaistāks. Paldies «Europcar Latvia» par iespēju!

No 17 automašīnu saraksta četri spēkrati bija ar tīru elektromotoru piedziņu - «Dacia Spring», «Audi e-tron GT», «VW ID.5 GTX» un «Renault Megane E-Tech». Pirmo reizi ceļojumā tika izmēģināts automobilis ar ūdeņraža tehnoloģiju - «Hyundai Nexo» (starp citu, Latvijā ir tikai viena uzlādes stacija ar neregulāru darba laiku).

Travelnews.lv redakcija ir piedalījusies vairākos auto pasākumos, piemēram:
- par «Gada auto 2023» Latvijā kļūst «Škoda Fabia»;
- auto noma «Avis Latvia» atzīmēja 30 gadu darbības jubileju Latvijā;
- Škoda centrs «Green Motors» svinīgi atzīmēja 5 gadu jubileju;
- lielceļu tūre «Porsche World Road Show Latvia 2022»;
- Biķernieku trasē «Jaguar F-Pace SVR» un «Jaguar F-Type» tests;
- «Audi Latvija RS» dienas pasākums Biķernieku autosacīkšu trasē.

Skaistākās un pievilcīgākās automašīnas - «Lexus ES 300h», «VW Multivan», «Maserati Levante SQ4» un «Audi e-tron GT».

Jaudīgākās un ātrākās automašīnas - «Maserati Levante SQ4», «Audi RS3 Limousine» un «Audi e-tron GT.

Praktiskākie spēkrati ārpus pilsētas - «VW Tiguan Allspace R-Line», «Dacia Jogger», «Citroën C5 X» un «Dacia Duster Prestige».

Pilsētas satiksmē - «Dacia Spring», «BMW 118i» un «Renault Megane E-Tech».

Eiropas apceļošanai Travelnews.lv redakcija ieteiktu: «VW Multivan», «Dacia Jogger», «Citroën C5 X», «Lexus ES 300h» un «VW Passat Limousine 1.5 TSi».

Travelnews.lv redakcija kopš 2011.gada ir apceļojusi Latviju un Eiropu ar 161 dažādiem automobiļiem (viena spēkrata ceļojuma maršruts nav bijis īsāks par 150 km).

Fotogalerijas:
Pirmie 100 automobiļi (19.11.2011-19.05.2020)
2020.gada 21 automobilis
2021.gada 26 automobiļi
2022.gada 17 automobiļi

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Latvija
Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.4452281sec.