TŪRISMA BIZNESS | Pētījumi & Statistika

Tūristu skaits Rīgā palielinājies par 7%

2018.gada gada otrajā ceturksnī Rīgas viesnīcās un citās tūristu mītnēs ārvalstu tūristu skaits sasniedzis 419 000, kas ir par 7% vairāk nekā šajā pašā periodā pērn. Pavadīto nakšu skaits palielinājies par 9%, sasniedzot 786 125 naktis.

Rīgas Tūrisma Attīstības Biroja (RTAB) apkopotā Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) informācija liecina, ka otrajā ceturksnī visvairāk Rīgas viesnīcās apkalpoti  tūristi no Vācijas – 13,3%, Krievijas – 9,6%, Lielbritānijas – 6,4%, Lietuvas – 6,4%, Somijas – 6,3%, Igaunijas  - 6,0%, Zviedrijas – 4,7%, Norvēģijas un ASV – 4,0%.

Katru gadu Rīgas viesnīcās apmetas arī ievērojams vietējo tūristu skaits. Šogad latviešu skaits viesnīcās sasniedzis 64 000, kas ir 15,2% no visiem apkalpotajiem viesiem.

Salīdzinot ar 2017.gadu, vislielākais tūristu skaita pieaugums vērojams no tādām RTAB mērķa valstīm kā Ukraina (+34%), ASV un Francija (+20%), Lielbritānija un Polija (+18%), Lietuva (+10%).

No Āzijas valstīm šajā laika periodā lielākais tūristu skaits ir bijis no Japānas – 10 148, kas ir par 23% vairāk nekā gadu iepriekš.

“Katru ceturksni tūristu skaits galvaspilsētā konstanti un stabili pieaug. Esam novērojuši, ka nedaudz samazinās viesu skaits no tradicionālajiem un tuvējiem mērķa tirgiem, bet tajā pašā laikā tūristu izcelsmes valstis kļūst arvien dažādākas - arvien vairāk tūristu pasaulē uzzina par Rīgu un to iekļauj savos ceļojumu plānos. Otrajā ceturksnī viesu skaits ir pieaudzis par 7%, taču ar nepacietību gaidām jūlija un augusta rādītājus - šovasar Rīgā notikuši vairāki nozīmīgi pasākumi, kas būtiski ietekmēs viesu skaitu statistiku galvaspilsētā,”  skaidro RTAB valdes priekšsēdētāja Vita Jermoloviča.

2018.gada otrajā ceturksnī lielākais numuru noslogojums bijis jūnijā – 71,2%, kas ir par 6,5% vairāk nekā aizvadītājā gadā.

Šajā periodā Rīgā darbojās 137 tūristu mītnes, un bija pieejamas 16 848 gultasvietas.

PAR RĪGAS TŪRISMA ATTĪSTĪBAS BIROJU (RTAB)

2009.gada 28.oktobrī LR Uzņēmumu reģistrā reģistrēts nodibinājums Rīgas Tūrisma Attīstības Birojs (RTAB). Tā dibinātāji ir Rīgas dome, aviosabiedrība airBaltic, Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācija (LVRA) un Latvijas Tūrisma Aģentu asociācija (ALTA). RTAB nodarbojas ar tūrisma veicināšanu un Rīgas tūrisma iespēju popularizēšanu ārvalstīs.

RTAB dibinātāju balsu sadalījumā 70% pieder Rīgas domei, bet pārējiem dibinātājiem aviosabiedrībai airBaltic, LVRA un ALTA - katram 10%. RTAB kā savas darbības un LIVE RĪGA zīmola vadmotīvu izvirzījis principu „Labi rīdziniekam - labi tūristam.“

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 03.04.2024 LIELDIENU IZPĀRDOŠANA Novatours
Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi! | Skatīt vairāk
Kruīzs uz Visbiju, no Tallinas Estravel Latvia
Pirmatnīgā un neatkārtojamā - Gotlandes sala // Vietu skaits ierobežots, kruīzs no Tallinas // 2 naktis // | Skatīt vairāk
no 121 EUR
 Populārākais Itālijas pludmales kūrorts Latvia Tours
Pludmales kūrortā ir smilšu, platas un lēzenas, jūra silta un, turklāt, nav dziļa. Brīnišķīgi attīstīta infrastruktūra ar tradicionāli sirsnīgu | Skatīt vairāk
no 495 EUR
ZIEDOŠĀ HOLANDE! Vēl 10 vietas! Latvia Tours
🌷🌷🌷VISSKAISTĀKAIS PAVASARIS IR TUR, KUR IR ZIEDI! Hildesheima, Amsterdama, Keukenhofas ziedu dārzs, Volendama | Skatīt vairāk
no 350 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.10609198sec.