TŪRISMA BIZNESS | Pētījumi & Statistika

Lidosta «Rīga» sveic septiņmiljono pasažieri

Lidostā "Rīga" 2018. gads noslēgts ar jaunu rekordu, ceturtdien, 27.d ecembrī, sveicot septiņmiljono pasažieri Aneti Kinčus, kura ar nacionālās lidsabiedrības airBaltic reisu devās lidojumā uz Ženēvu.  

"Pa to laiku, kamēr tika sagaidīts lidostas "Rīga" šā gada septiņmiljonais pasažieris, šis simboliskais robežskaitlis droši vien ir jau pārsniegts par vairākiem simtiem. Ik dienu lidosta Rīga apkalpo vidēji 20 000 pasažieru, pusmiljonu pasažieru mēnesī. Jaunākie dati liecina, ka šogad lidostu "Rīga" saviem ceļojumiem izmantojuši par gandrīz 16% vairāk pasažieru nekā pagājušajā gadā. Par šo izaugsmi vēlos pateikties visiem mūsu pasažieriem, jo tieši pateicoties viņiem lidosta "Rīga" otrajā un trešajā ceturksnī ir atzīta par vienu no straujāk augošajām Eiropas lidostām grupā ar 5 – 10 miljoniem apkalpoto pasažieru," svinīgajā pasākumā sacīja lidostas "Rīga" valdes priekšsēdētāja Ilona Līce.  

Šis ir tikai viens no lidostas šā gada rekordiem, jo līdz ar pasažieru skaitu pieaug arī apkalpoto lidojumu skaits un kravu apjoms. Laikā no janvāra līdz novembrim lidostā apkalpoti 77 tūkstoši lidojumu - tas ir par 12,2 % vairāk nekā šajā pašā laika posmā 2017.gadā. Ievērojami pieaudzis arī apkalpoto kravu apjoms, sasniedzot 25,6 tūkstošus tonnu kravas – par 13,2% vairāk nekā gadu iepriekš.  

"Lidostas nozīmīgākais partneris neapšaubāmi ir nacionālā aviokompānija airBaltic, kuras pārvadāto pasažieru skaits lidostā "Rīga" audzis par gandrīz 19%, aviokompānijas tirgus daļai sasniedzot gandrīz 55%," norāda lidostas valdes priekšsēdētāja, atzīmējot, ka izaugsmi šogad piedzīvojušas arī gandrīz visas pārējās lidostā strādājošās aviokompānijas.

airBaltic pārdošanas daļas viceprezidents Toms Andersons norāda: "Mums ir patiess gods būt būtiskai daļai no Rīgas lidostas izaugsmes. Aizvadītajos 23 gados ir izveidojusies veiksmīga simbioze starp Rīgas lidostu un airBaltic, veicinot abu uzņēmumu attīstību. Rīgas lidosta ir profesionāls un aktīvs partneris, bez kura mūsu izaugsme nebūtu iespējama. Tuvākajos gados airBaltic plāno arvien palielināt no Rīgas piedāvāto galamērķu un lidojumu skaitu, un esam pārliecināti, ka jau tuvā nākotnē kopā ar lidostu sasniegsim arvien jaunas virsotnes."

Lidostas "Rīga" septiņmiljonā pasažiere šajā dienā varēja baudīt īpašu attieksmi - individuālu sagaidīšanu,  iespēju izmantot ātrās drošības pārbaudes kontrolpunktu, iepirkties "ATU Duty Free" veikalos, kā arī atpūsties lidostas "Rīga" "primeclass" Biznesa zālē. Dāvanu bija sarūpējuši gan lidostas "Rīga" partneri "TAV Latvia", kas ceļotājai dāvināja "Samsung" planšetdatoru, gan lidostas kafejnīcu apsaimniekotājs "C&B Latvia", pasniedzot dāvanu karti 100 eiro vērtībā, gan arī virszemes apkalpotājs "Havas Latvia", kas ceļotāju iepriecināja ar jaunu ceļojuma koferi.

Pirms izlidošanas pasažieri sveica lidostas "Rīga" padomes priekšsēdētājs Juris Kanels un valdes priekšsēdētāja Ilona Līce, pasniedzot ziedus un lidostas suvenīru dāvanu komplektu, savukārt "airBaltic" pārdošanas viceprezidents Toms Andersons aviosabiedrības vārdā dāvināja pasažierei iespēju šo lidojumu baudīt biznesa klasē, kā arī sertifikātu ceļojumam biznesa klasē diviem pasažieriem uz jebkuru no airBaltic galamērķiem.

Īpašu pārsteigumu svinību dalībniekiem sagādāja  "Drumline Latvia" bundzinieku šovs, kurā muzicē jaunieši no Andžeja Grauda bungu skolas.

Saskaņā ar Starptautiskās Lidostu padomes ("Airport Council International", ACI) pārskatu par lidostu darbības rādītājiem Eiropā 2018.gada 2.ceturksnī starptautiskā lidosta "Rīga" bija otrā Eiropas straujāk augošā lidosta. No lidostas "Rīga" ziemas sezonā iespējams doties uz vairāk nekā 70, bet vasaras sezonā - uz 100 galamērķiem, ko nodrošina 20 aviosabiedrības. 2017.gadā lidosta "Rīga" apkalpoja vairāk nekā 6 miljonus pasažieru – 45% no kopējā Baltijas valstu pasažieru skaita.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos Alūksnes TIC
6.aprīlī pulksten 11:00 atvērtā ekskursija Kodolraķešu bāzē Zeltiņos ar gidu. | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
JAUNUMS! 𝐄𝐕𝐈𝐉𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀  Latvia Tours
Ceļotāji izvēlas Eviju, lai izvairītos no tūristu burzmas un izbaudītu vietējo kultūru. Šeit tūristiem tiek sniegta autentiska grieķu pieredze. | Skatīt vairāk
no 539.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienu brīvdienas outlet ciematā ViaJurmala
Lieldienu atrakcijas visai ģimenei ar animatoriem. Pasākuma vadītājs - Lieldienu zaķis. Putnu būrīšu meistarklase. Olu krāsošanas darbnīca. | Skatīt vairāk
Atklājam Turcijas sezonu! CelojumuBode.lv
Piedāvājumā mazcenas viesnīcas ar izlidošanu no Rīgas un Viļņas kā arī LUX viesnīcas ar vilinošām sezonas sākuma cenām... | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.14708519sec.