TŪRISMA BIZNESS | Pētījumi & Statistika

Aptauja: tikai 4% Latvijas iedzīvotāju regulāri izslēdz mobilo telefonu

Tikai 4% Latvijas iedzīvotāju norāda, ka regulāri mēdz izslēgt personīgo mobilo telefonu, kamēr 65% aptaujāto mobilo telefonu nekad neizslēdz, kā  galveno iemeslu tam minot faktu, lai vienmēr būtu sasniedzami ģimenes locekļiem, liecina IKT pakalpojumu sniedzēja “Bite” veiktās aptaujas* dati. Visbiežāk paradums izslēgt mobilo telefonu ir respondentiem vecumā no 30 līdz 39 gadiem un no 40 līdz 49 gadiem.

Aptaujā noskaidrots, ka 17% aptaujāto mobilo telefonu galvenokārt neizslēdz, lai būtu sasniedzami negadījumu, ārkārtas situācijas brīžos, visbiežāk tā norādījuši jauni cilvēki vecumā no 18 – 29 gadiem. Savukārt 9% respondentu personīgo mobilo telefonu neizslēdz, lai būtu sasniedzami darba vajadzībām - tā visbiežāk norādījuši vīrieši. 2% aptaujāto norādīja, ka mobilo telefonu neizslēdz, lai vienmēr zinātu, kas notiek medijos un sociālajos medijos.

“Mūsdienās mobilais tālrunis ir primārais saziņas līdzeklis, kā varam sazināties ar cilvēkiem jebkurā laikā un vietā. Esam pieraduši pie tūlītējas komunikācijas un atbildes, tādēļ gadījumos, ja kāds ilgstoši nav sazvanāms, ļoti bieži rodas satraukums, vai nav atgadījies, kas slikts. Ne velti viens no svarīgākajiem aspektiem mobilā telefona lietošanā ir iespēja būt sasniedzamam tieši ārkārtas situāciju gadījumos. Vairums aptaujas dalībnieku ir vienisprātis, ka mobilajam tālrunim ir jābūt ieslēgtam, lai tuvinieki viņus var sazvanīt jebkurā laikā,” stāsta Una Ahuna – Ozola, “Bite” Korporatīvo un sabiedrisko attiecību vadītāja.

Aptaujā arī atklājās, ka 3% respondentu ir dažādi citi iemesli, kāpēc viņu telefons vienmēr ir ieslēgts. Piemēram, aptaujas dalībnieki atbildējuši, ka neizslēdz mobilo telefonu, jo ikdienā izmanto dažādas mobilās lietotnes veselības monitorēšanai. Vēl kāds norādījis, ka telefona ieslēgšana ir apgrūtinoša un laikietilpīga. Daļa aptaujāto mēdz izslēgt skaņu, ne pašu ierīci.

Turpina U. Ahuna – Ozola: “Līdzās šiem iemesliem mūsu novērojumi liecina, ka daudzi cilvēki savas ierīces pavisam neizslēdz, jo mēdz aizmirst PIN kodu. Taču kopumā, par spīti tam, ka ir veselīgi ierobežot “atkarību no telefona”, tas neizslēdz nepieciešamību būt sasniedzamiem, jo   ieslēgts telefons ir operatīvs saziņas līdzeklis dažādās negaidītās dzīves situācijās arī tā īpašniekam.”

*Aptauju veica “Bite”, sadarbojoties ar pētījumu aģentūru “Norstat Latvija”. Aptauja notika 2023. gada janvārī, piedaloties 1006 iedzīvotājiem vecumā no 18 līdz 74 gadiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
Latvija 79 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
no 18 EUR
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.44229984sec.