Jaunais Audi A8 – lielāks elektriskais spriegums augstākai efektivitātei [3]

Jaunais Audi A8 ir pirmais luksusa klases sedans ar elektrificētu spēka piedziņu standarta aprīkojumā. Tā iekšdedzes dzinēji būs aprīkoti ar daļēja hibrīda (Mild Hybrid) tehnoloģiju, kas nozīmē kvalitatīvāku darbību, labāku veiktspēju un augstāku efektivitāti. Tehnoloģijas pamatā ir 48 voltu elektrosistēma, un Audi A8 ir pirmais modelis, kam tā darbojas kā galvenā elektrosistēma. Audi A8 tiks prezentēts šī gada 11. jūlijā Barselonā, Spānijā Audi Summit laikā.

Daļējā hibrīda sistēma sastāv no diviem galvenajiem komponentiem – ūdens dzeses 48 voltu siksnas ģeneratora-startera (BAS), kas papildina tradicionālo vārpstas starteri. Tas jaunajā Audi A8 ir nepieciešams tikai auksta dzinēja iedarbināšanai. Otrs komponents ir bagāžas nodalījumā uzstādītais litija jonu akumulators, kas uzkrāj MHEV (daļējā hibrīda elektroautomobiļa) enerģiju, kā arī 48 voltu sistēma.

BAS priekšrocības ir īpaši pamanāmas, kad vadītājs piebrauc pie sarkanās gaismas vai apļveida krustojuma. Ja bremzēšanas laikā ieslēdzas luksofora zaļā gaisma vai atbrīvojas ceļš un vadītājs atlaiž bremžu pedāli, tiek iedarbināts iekšdedzes dzinējs un automobilis nekavējoties uzņem ātrumu. Tas ir iespējams, pateicoties ģeneratoram-starterim, kas ir pastāvīgi savienots ar iekšdedzes dzinēju.

Jaunā spēka piedziņa pavisam īpašā veidā apvieno efektivitāti un komfortu – Audi A8, pārvietojoties ar ātrumu no 55 līdz 160 km/h, var līdz pat 40 sekundēm ripot ar pilnībā izslēgtu dzinēju, neradot trokšņus un izmešus. Tiklīdz vadītājs atkal nospiež gāzes pedāli, BAS ātri un vienmērīgi iedarbina iekšdedzes dzinēju. Turklāt Start/Stop funkcija kļūst pieejama, sākot ar 22 km/h.

Ērtā Start/Stop funkcija jaunajā Audi A8 būtiski atšķiras no iepriekšējām sistēmām. Ar plašu savienojamības funkciju klāstu aprīkotais sedans spēj atpazīt dažādas satiksmes situācijas. Ja ceļš priekšā ir brīvs, BAS ātri iedarbina iekšdedzes dzinēju, ļaujot vadītājam strauji uzsākt kustību. Pēc ilgstošas apstāšanās un gadījumos, kad vadītājs vēlas ieslēgt gaisa kondicionētāju, iekšdedzes dzinējs tiek iedarbināts īpaši klusi un vienmērīgi. Automobilis ir aprīkots ar jaunu funkciju – tiklīdz Audi A8 priekšā esošais transportlīdzeklis uzsāk kustību, tiek iedarbināts dzinējs, pat ja bremžu pedālis ir joprojām nospiests. Šāda kontroles stratēģija ļauj vadītājam nekavējoties iekļauties satiksmes plūsmā.

Lai panāktu tik augstu efektivitāti, jaunais Audi A8 ir aprīkots ar izsmalcinātu dzinēja vadības sistēmu. Tā apstrādā gan maršruta datus, gan informāciju no daudzajiem sensoriem, tostarp priekšējās kameras. Dzinēja vadības sistēma izmanto šo aprīkojumu, lai noteiktu, vai A8 atrodas ripošanas vai enerģijas uzkrāšanas režīmā. Visi šie risinājumi ne tikai uzlabo komfortu, bet arī ietaupa degvielu. Audi A8 daļējā hibrīda sistēma samazina degvielas patēriņu līdz pat 0,7 l/100 km.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Redakcija 06/14/2017 14:54 Prieks par acību Santa - mēs bildi izmantojam ilustratīvos nolūkos, jo paša A8 jaunā modeļa bildītes mums nav :)

2 Santa 06/14/2017 14:42 Ja ss.lv nemānās, tad Audi A8 ar šādu faceliftu beidza ražot 2009. gadā. Sākot no 2010.gada Audi A8 lukturi izskatās pavisam savādāk.

3 Santa 06/14/2017 14:41 Ja ss.lv nemānās, tad Audi A8 ar šādu faceliftu beidza ražot 2009. gadā. Sākot no 2010.gada Audi A8 lukturi izskatās pavisam savādāk.

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 04.04.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR
Laipni lūgti Šrilankā – smaidu valstī! Latvia Tours
Debesskrāpji un koloniālā stila savrupmājas, lielveikali un ielu tirdziņi, krāšņi Rietumu modes apģērbi un tradicionālās sarongas, ātri sporta | Skatīt vairāk
no 757 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.27560091sec.