BalticTravelnews.com direktora Aivara Mackeviča ceļojuma piezīmes par jauno Lexus RX 450hL

BalticTravelnews.com direktora Aivara Mackeviča ceļojuma piezīmes par jauno Lexus RX 450hL.

Latvijas auto tirdzniecībā Lexus ir viens no retajiem Premium klases zīmoliem, kuram ir divi neatkarīgi auto tirgotāji. Tas ir ļoti būtiski, lai veselīgā konkurencē celtu klientu servisa līmeni. 


70 bildes - www.tn.lv/index.php?view=gallery&g_uid=8218
15 bildes - www.tn.lv/index.php?view=gallery&g_uid=8221


Jaunais Lexus RX 450hL ir pirmais 7-vietīgais Eiropas tirgū, lai gan mana ceļojuma laikā (vairāk nekā 600 km) es spēju novērtēt palielināto bagāžas telpu (474 litri), elektriski nolaižot grīdā sesto un septīto sēdvietu. Jāatzīst, ka abas pēdējās vietas ir vairāk dekoratīvas nekā reāli praktiski izmantojamas. Varbūt 7 maziem japāņiem tās visas 7 vietas ir gana labas, bet Latvijas 7 cilvēku ģimenei tālāks ceļojums būs neērts. Ja nolaiž otrās rindas sēdekļus, tad 1656 litru telpā var arī gulēt  :)


Ļoti ērti un skaisti baltas krāsas ādas sēdekļi, kuri ir aprīkoti ar ventilācijas programmu. Kas nav mazsvarīgi... visi braukšanas asistentu signāli ir patīkami, jo tie nav spalgi vai nejauki skaļi. Daudzi Lexus īpašnieki atzīmē, ka jaunās paaudzes modeļi ir ieguvuši Lexus zīmola raksturīgus Lexus dizaina elementus, kuri ļauj atpazīt automašīnu arī tad, ja tā ir viegli apsnigusi vai ieslīgusi vakara gaismas dūmakā. Piekrītu.


Automašīna ļoti viegli vadās un tā ir vairāk amerikāniska nekā eiropiska. Asos un straujos pagriezienos auto nesportiski sasveras, taču apdzīšanas manevrus veic jaudīgi un enerģiski. Mūsu ceļojuma laikā vidējais degvielas patēriņš bija 9 litri uz 100 km. Uz elektrodzinēja rēķina var nobraukt apmēram 2 km, kas ļauj mājas ierasties vēlu vakarā un bez liekas skaņas un atgāzēm. Mana ceļojuma laikā uz meža takas spējām klusi pielavīties lapsas kūmiņam, kurš ar neviltotu ziņkāri vēroja milzīgo Lexus spēkratu. Protams, Lexus RX L nav īsti piemērots meža braukšanai, bet klusā gaita ļauj klausīties meža skaņās.


Man ļoti patīk, ka Lexus bagāžnieka durvis var atvērt un aizvērt ar vienas pogas vai pults palīdzību. Tas ir ērti lietus laikā, kad negribas kāpt ārā no auto. Automašīnā ir vairākas USB pieslēguma vietas. Apakšzemes autostāvvietā, braucot atpakaļgaitā, nepamanīju vienu stabu un auto pati nobremzēja ar negaidītu STOP. Man bija sajūta, ka esmu ietriecies, bet tas tā nebija. Automašīna izvairījās pati no negadījuma un līdz ar to sasniedza savus pirmos 1000 km bez starpgadījuma  :) Reāli... tas bija iespaidīgi!

Pašuzlādes hibrīda Lexus RX 450hL dati:
- 100 km/h sasniedz pēc 8 sekundēm;
- maksimālais ātrums ir 200 km/h;
- aprīkots ar 6 cilindru 3,5 litru benzīna motoru;
- CO2 izmešu līmenis ir 132 g/km;
- autoražotājs sola 5,8 litrus uz 100 km;
- automašīnas svars ir aptuveni 2,2 tonnas;
- cena ir atkarīga no aprīkojuma... ca. 70-80 tūkstoši eiro.

Sadarbībā ar Lexus Latvija


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 29.03.2024 Senioru vīru kora “Baltie bērzi” koncerts Valmieras TIC
28.martā plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā senioru vīru kora “Baltie bērzi” 30 gadu jubilejas koncerts. Īpašais viesis: Zigfrīds Muktupāvels. | Skatīt vairāk
Latvija 5 EUR
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.43284392sec.