Ziemeļeiropas autošosejas izturības čempionātā startēs pirmā sieviešu komanda

Dalībnieki un komandas steidz pēdējos sagatavošanās darbus, lai pēc nepilna mēneša atklātu jauno Ziemeļeiropas un Baltijas autošosejas čempionāta sezonu Rīgā. Pirmais posms "DeWALT Grand Prix" norisināsies no 2019. gada 10. līdz 12. maijam Biķernieku trasē.

Jau tagad var just, ka šī sezona būs viena no līdz šim aizraujošākajām, jo dažādi jaunumi nāk klajā viens pēc otra. Vēl nesen jauno "Lamborghini Huracan" prezentēja latviešu autošosejas komanda "Flash Racing". Tikmēr arī pārējās komandas ir sagatavojušas pārsteigumus jaunajai sezonai.

Viens no jaunumiem jau tagad ir piesaistījis lielu uzmanību ne tikai Lietuvā, bet arī visā Baltijā. Divas ātrākās lietuviešu autosportistes ir apvienojušas savus spēkus un 2019. gada sezonā startēs Ziemeļeiropas zonas 6H izturības čempionātā (NEZ6H). #SpeedSistersLT projekts ar Ernestu Globīti un Indri Senkuti-Gedgaudieni būs pirmā dāmu komanda, kura cīnīsies par čempionu titulu. Esam pieraduši, ka autosportā dominē vīrieši, bet šīs dāmas to nepieļaus un mēģinās pierādīt pretējo. Līdz šim sievietes, kuras piedalījušas autosporta sacensībās var saskaitīt vien uz roku pirkstiem. 68 gadu laikā starp 900 "Formula 1" dalībniekiem tikai divas ir bijušas sievietes.

To, ka #SpeedSistersLT spēj konkurēt un uzrādīt teicamus rezultātus, viņas ir pierādījušas arī iepriekšējos gados. Ernesta Globīte ir kļuvusi par Baltijas čempioni autošosejā un ieguvusi pirmo vietu arī kā "GSR Motorsport" komandas dalībniece Baltijas četru stundu izturības čempionātā. Indre Senkute-Gedgaudiene 2018. gadā ieguvusi vicečempiones titulu Baltijas autošosejas čempionātā.

Šogad abas dāmas NEZ6H izturības posmos brauks ar "VW Golf GTI TCR" automašīnu, piedaloties četros posmos Latvijā, Igaunijā un Somijā. Ar nepacietību sekosim līdzi šim sievišķīgi spēcīgajam duetam.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā! Cēsu TIC
Pievienojies mums Lielajā Talkā un ekskursijā Ungurmuižā! Dosimies ekskursijā, pastaigā un sakopsim Ungurmuižas teritoriju! Piesakies anketā! | Skatīt vairāk
Latvija
Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk
Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā Tukuma TIC
Latvijas Kapoeiras kauss ir kapoeiras sacensības, kuras notiks Latvijā pirmo reizi. Tās notiks 27.aprīlī pulksten 11:00 Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijā. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.24552703sec.