Baltijā prezentē unikālu sacīkšu automašīnu «Polo GTI R5»

Leģendārajiem Volkswagen GTI automobiļiem īpaši veltītā pasākumā, kas 2019. gada 12. jūnijā norisinājās Nemuno Žiedas trasē, Kauņā, Lietuvā, Juta Racing autosporta komanda kopā ar savu vadošo braucēju Vytautas Švedas prezentēja Polo GTI R5 – unikālo, vairāk nekā 190 000 eiro vērto sacīkšu spēkratu.

"Braukt ar Polo GTI R5 mūsu komandai būs kā sapņa piepildījums. Mums braukt ar šo automobili jau ir sasniegums. Mēs ar nepacietību gaidām, kad varēsim ar Polo GTI R5 doties sacīkšu trasēs un sniegt mūsu faniem un skatītājiem satriecošu šovu. Mēs arī uzskatām, ka ar šādu auto mēs būsim gatavi sasniegt jaunus panākumus. Pirmais mūsu starts ar Polo GTI R5 tiek plānots ERC Polijas posmā jūnija beigās," norāda Juta Racing komandas braucējs Vytautas Švedas.

"Jaunais Polo GTI R5 ir ekskluzīvs rallija auto, kas aprīkots ar tehnoloģijām un modernākajiem risinājumiem, lai sniegtu drošību, stabilitāti un ātrumu rallija trasēs. Mēs esam lepni par to, ka no tikai 30 saražotiem automobiļiem vismaz ar vienu brauks Baltijas komanda. Volkswagen novēl Juta Racing šajā sezonā uzrādīt lieliskus rezultātus. Mēs esam pārliecināti, ka Polo GTI R5 būs nozīmīgs papildinājums braucēju pirmšķirīgajām prasmēm," uzsver Volkswagen zīmola vadītājs Baltijas valstīs Justas Nekrošius.

Polo GTI R5 izstrādāts saskaņā ar to pašu filozofiju, ar kādu tika radīts ārkārtīgi veiksmīgais Polo R WRC2. Polo GTI R5 ir veidots tā, lai atbilstu WRC2 stingrajām prasībām, kā to nosaka Starptautiskā Automobiļu federācija (Federation Internationale de l'Automobile – FIA). Ņemot vērā to, ka WRC2 automašīnu jauda ir stingri ierobežota, autoražotāji koncentrējas uz aerodinamiku, kontroli, šasiju, balstiekārtu un citām detaļām.

Polo GTI R5 darbina 1,6 litru dzinējs, kas arī atrodams Polo GTI, Golf GTI un Golf GTI TCR 2.0 litru versijā. Saskaņā ar WRC2 noteikumiem, dzinēja darba tilpums ir 1600 cm3, tas attīsta 200 kW jaudu, kas četru riteņu piedziņai tiek nodota ar piecu ātrumu sekvenciālo pārnesumkārbu.

Automašīna līdz 100 km/h sasniedz vien 4,1 sekundē un spēj attīstīt maksimālo ātrumu aptuveni 200 km/h. Četru durvju tērauda virsbūve ir papildus stiprināta saskaņā ar FIA noteikumiem, kā arī izmantotas papildu drošības komponentes. Polo GTI R5 ir 4067 mm garš, 1942 mm plats un 1372 mm augsts, bet riteņu bāzes garums ir 2540 mm.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 05.04.2024 Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā! TAKA
Gaidām apmeklētājus mūsu dabas objektos Augšdaugavas novadā. | Skatīt vairāk
Klasiskās indiešu dejas koncerts Valmieras TIC
6.aprīlī plkst. 18.00 Līga Saukante aicina uz klasiskās indiešu dejas solokoncertu “Samvadita – Harmonija” Kocēnu Kultūras namā. | Skatīt vairāk
10 EUR
Pilna Servisa Līzings Passat Europcar
Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 31.03.2024 Liepājas restorānu nedēļa Liepājas reģiona TIB
Liepājas restorānu nedēļa norisināsies desmit dienas, divas nedēļas nogales – no 12. līdz 21. aprīlim un tajā piedalīsies 23 Liepājas | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.22130299sec.