«Porsche» laiž klajā jauno «911 GT3» ar «Touring» pakotni

Štutgarte. Jaunā augstas veiktspējas sporta automobiļa “Porsche 911 GT3” septītajai versijai nupat kļuvusi pieejama arī iepriekšējā modelī iecienītā “Touring” pakotne, padarot šo versiju piemērotāku tiem, kuri novērtē adrenalīnu un ātrumu apvienojumā ar atturīgu dizainu, norādīts uzņēmuma paziņojumā.

Šis jaudīgais 375 kW (510 ZS) “911 GT3”, ko “Porsche” raksturo kā “augstas veiktspējas sporta modeli, kas skaļi nelielās ar savu talantu un mīl atturību” sver 1,42 tonnas un ir aprīkots ar sešu pārnesumu GT sporta ātrumkārbu. Pirmo reizi “Touring pakotni bez papildu samaksas var apvienot arī ar septiņu pārnesumu PDK divsajūgu ātrumkārbu.

“Touring” pakotnes nosaukuma pirmsākumi meklējami 1973. gada “911 Carrera RS” aprīkojuma variantā. Jau tolaik “Porsche” uzsvaru lika uz izsmalcinātu “911” dizainu un klasiskā auto salona elementiem.

“Porsche” šo ideju atkārtoti aizsāka 2017. gadā, piedāvājot “Touring” pakotni “911 GT3” iepriekšējai paaudzei - “991”. Kopš tā laika šis pakotnes variants visvairāk uzrunājis augsta līmeņa sporta automobiļu cienītājus ar izteiktu kaislību pret atturīgu dizainu un klasiskas braukšanas baudu.

Pieklusināta izsmalcinātība dizainā

“911 GT3” nav fiksētā aizmugurējā spoilera, ko arī uzskata par uzkrītošāko atšķirību automobiļa ārienē. Automātiski izlaižamais, atturīgā dizaina aizmugurējais spoilers garantē lielā ātrumā nepieciešamo piespiedējspēku. Sudraba krāsas sānu logu apdares joslas, kas izgatavotas no spīdīga, anodizēta alumīnija, ir vēl viena atšķirīgā iezīme, kas izceļ jaunpienācēja diskrēto izskatu.

Automobiļa priekšpuse veidota vienotā eksterjera krāsā, atšķirībā no divtoņu dizaina standarta GT3. Savukārt eleganto interjeru tikai “Touring” pakotnes modeļiem var papildināt ar plašāku melnas ādas pielietojumu elementos. Paneļa priekšpusei un durvju apdares paneļu augšējām daļām ir īpašs virsmas reljefs.

Aizmugurējā vāka reste ar logo “GT3 Touring” unikālā dizainā izvietota virs augstu apgriezienu dzinēja. Sānu logu apdares joslas un sporta izplūdes sistēmas uzgaļi nokrāsoti sudraba krāsā, taču šie elementi izvēles apdares “Touring” pakotnē pieejami arī spīdīgā, satīna melnā krāsā. Savukārt priekšējie apgaismojuma moduļi ir ar tumšu tonējumu.

“911 GT3” ar “Touring” pakotni piedāvā klasiska sporta automobiļa atmosfēru arī automobiļa salonā. Stūres apdare, ātrumu pārslēgs, centrālās konsoles apdare, roku balsti durvju paneļos un durvju rokturi pārklāti ar melnu ādu.

Salonam ar daļēju ādas apdari ir melnas šuves. Sēdekļu centrālie paneļi izstrādāti no melna auduma, kā arī griesti veidoti tādā pašā krāsā. Galvu balstus rotā izšūts “Porsche” ģerbonis. Sliekšņu aizsargi, paneļa un centrālās konsoles apdares elementi izgatavoti no matēta, melna alumīnija.

“Porsche” modelim “911 GT3” kombinācijā ar “Touring” pakotni ir pieejams arī teju viss izvēles aprīkojums. Tas ietver visas eksterjera un disku krāsas, LED priekšējos lukturus ar “Porsche” standarta un “Plus” dinamisko apgaismojuma sistēmu, dažādas asistentu sistēmas, keramiskās bremzes PCCB, priekšējās ass pacelšanas sistēmu, visus sēdekļu variantus, “Chrono” pakotni un audio sistēmas.

Sacīkšu automobiļa “gēni” teju visās jaunā “911 GT3” detaļās

Ar septīto augstas veiktspējas sporta automobiļa versiju, “Porsche” sacīkšu tehnoloģijas sērijveida modelī pārcēlusi sistemātiskāk, nekā jebkad agrāk. Jauno modeli raksturo dubulto sviru priekšējā balstiekārta, kā arī bezkompromisa aerodinamika ar gulbja kakla formas aizmugurējo spoileri, kas nav ietverts “Touring” pakotnē, un izteiksmīgs difuzors, aizgūts no veiksmīgā “911 RSR GT” sacīkšu auto.

Savukārt 375 kW (510 ZS) 4,0 litru sešu cilindru boksera motoru, kas balstīts uz “911 GT3 R”, eksperti izmēģināja un pārbaudīja izturības sacīkstēs.

Neskatoties uz platāku virsbūvi, lielākiem diskiem un papildu tehniskajiem elementiem, jaunā GT3 svars ir identisks sava priekšgājēja svaram. Ar manuālo ātrumkārbu tas sver 1418 kg, bet ar “Porsche” divsajūgu ātrumkārbu (PDK) – 1435 kg.

No oglekļa šķiedras stiegrotas plastmasas izgatavotais priekšējā nodalījuma vāks, vieglā stikla logi un kaltie vieglmetāla diski izceļ uzsvaru uz svara samazināšanu, tāpat kā to dara vieglā sporta auto izplūdes sistēma.

Automobiļa salonā pirmo reizi iestrādāts sacīkšu režīma ekrāns - pēc pogas nospiešanas informācija digitālajos displejos centrā izvietotā tahometra kreisajā un labajā pusē samazinās, parādot riepu un eļļas spiedienu, eļļas un dzesēšanas šķidruma temperatūru, kā arī degvielas daudzumu.

“911 GT3” ir viegli pieejama arī “Mode” poga, kas izvietota uz stūres. Tādējādi atvieglota pārslēgšanās starp “Normal” uzstādījumiem un pielāgojamiem “Sport” un “Track” režīmiem.

Izstrādāts īpašs hronogrāfs

“Porsche Design 911 GT3” ar “Touring” pakotni klientiem piedāvā ļoti īpašu hronogrāfu. Šim pulkstenim ir “flyback” funkcija. Uzvilkšanas rotors atgādina automašīnas disku dizainu un pieejams sešos dažādos variantos atbilstoši automašīnas konfigurācijai. Ciparnīcas ietvars metāliski pelēkā “Agate” krāsā atbilst automašīnas apdares tonim. Savukārt ciparnīcai ir matēts, melns dizains, bet spilgti dzeltenie hronogrāfa rādītāji saskan ar tahometra krāsu.

Rokaspulksteņa siksniņa izgatavota no “Porsche” automobiļiem paredzētas ādas ar iestrādātu “GT3” logo. Melnās, dekoratīvās šuves piešķir siksniņai papildu akcentu. Šo hronogrāfu izgatavojusi paša uzņēmuma Šveices pulksteņu ražotne, un šie pulksteņi paredzēti tikai konkrēto automobiļu modeļu īpašniekiem.

“Porsche 911 GT3” tirdzniecībai Latvijā ir pieejams jau šobrīd, ar sākuma cenu no 172 850 eiro, ieskaitot PVN. “Touring” pakotni tagad arī iespējams pasūtīt kā izvēles iespēju bez papildu samaksas.


SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Taizeme - dažādām gaumēm Estravel Latvia
Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides! | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Restorānu nedēļa aicina garšu ceļojumā Liepājas reģiona TIB
Liepājas restorānu nedēļa norisināsies no 12. līdz 21. aprīlim un tajā īpašās ēdienkartes piedāvās 23 Liepājas restorāni un kafejnīcas. | Skatīt vairāk
Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA Estravel Latvia
Esiet vieni no pirmajiem, kas bauda atpūtu Renovētajā Hotel Jūrmala SPA numurā un saņemiet dāvanu - neierobežotu Wellness Oasis apmeklējumju// līdz | Skatīt vairāk
no 94 EUR
Būsim pazīstami Latgale, Sēlija! TAKA
Skolēnu ekskursijas Augšdaugavas novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.54299212sec.