Latvijā ievērojami audzis pieprasījums pēc «Panamera» un «Taycan» modeļiem

Laikā no 2021. gada janvāra līdz septembrim klientiem Latvijā piegādāti par 17% vairāk automobiļu nekā tādā pašā periodā pērn, ievērojamu pieaugumu uzrādot pieprasījumā pēc “Panamera” un “Taycan” modeļiem, informē “Porsche centrs Rīga” vadītājs Ivars Norvelis.

Šā gada pirmajos deviņos mēnešos klientiem Latvijā kopumā piegādāti 128 “Porsche” automobiļi, kas ir par 17% vairāk nekā attiecīgajā periodā pērn.

No tiem deviņi bija “Panamera” eksemplāri, kas ir ievērojams kāpums – par 350% vairāk nekā 2020. gadā. Arvien vairāk klientu iecienījuši arī elektrisko “Taycan”, kam šā gada pirmajos trīs ceturkšņos pārdoti 29 eksemplāri, un tas ir par 164% vairāk nekā, salīdzinot ar tādu pašu periodu pērn.

Pieprasījums audzis arī pēc “Macan” – šogad deviņos mēnešos klientiem piegādātas 26 vienības, kas ir par 13% vairāk nekā pagājušajā gadā. Sportiskais “911” nonācis pie 18 klientiem, uzrādot pieaugumu par 20%, bet “718” pārdots piecos eksemplāros, kas ir par 20% mazāk nekā pirms gada. Savukārt “Cayenne” pārdots 41 vienībās, kas, salīdzinot ar 2020. gada pirmajiem deviņiem mēnešiem, ir par 21% mazāk.

Pirmajos trīs ceturkšņos pasaulē piegādā rekordlielu automobiļu skaitu

Visā pasaulē “Porsche” 2021. gada pirmajos deviņos mēnešos ir sasniedzis jaunu rekordu, kopumā piegādājot 217 198 automobiļus, kas ir par 13% vairāk nekā tādā pašā periodā pērn. Lai arī pieprasījums pēc vācu sporta automobiļu ražotāja “Porsche” modeļiem ir audzis visos reģionos, ievērojamāko izaugsmi tas sasniedzis ASV tirgū.

“Ļoti augsts pieprasījums pēc mūsu sporta automobiļiem turpinājās arī trešajā ceturksnī, un mēs esam priecīgi, ka šā gada pirmajos deviņos mēnešos esam spējuši klientiem piegādāt tik daudz automašīnu,” norāda “Porsche AG” par tirdzniecību un mārketingu atbildīgais valdes loceklis Detlevs fon Platens.

Pēc fon Platena vārdiem, pasūtījumu apjoms pieaug, un tas liek “Porsche” darbiniekiem justies optimisma un entuziasma pilniem, tuvojoties gada izskaņas kņadai. Taču koronavīrusa situācija saglabājas mainīga un uzņēmums saskaras ar problēmām pusvadītāju saņemšanā. “Tāpēc mēs ļoti rūpīgi uzraugām pašreizējās situācijas attīstību, lai nodrošinātu, ka spējam elastīgi reaģēt,” piebilst valdes loceklis.

“Porsche Cayenne” joprojām ir veiksmīgākais modelis ar 62 451 piegādātiem eksemplāriem. Tam seko “Macan” ar 61 944 vienībām, kas ir par 12% vairāk nekā pirms gada. Arī pilnībā elektriskais “Taycan” bijis ļoti populārs - klientiem piegādāti 28 640 automobiļi.

Aizritot otram pilnajam gadam kopš “Taycan” nonākšanas tirdzniecībā, tā pārdošanas apjoms pietuvojies leģendārajam “911” sporta automobilim - trešajā ceturksnī vien klientiem piegādātas 27 972 automašīnas, kas ir kāpums par 10%. “718 Boxster” un “718 Cayman” iegādājušies 15 916 klienti un tas ir par 1% vairāk nekā attiecīgajā laika periodā pērn. Arī “Panamera” piegādes saglabājušās gandrīz nemainīgas salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu, uzrādot kāpumu par 1% līdz 20 275 vienībām.

Pieprasījums kāpis visos tirdzniecības reģionos

ASV tirgus kārtējo reizi ierindojas pieprasījuma kāpuma pirmajā vietā. “Porsche” gada pirmajos deviņos mēnešos Amerikā piegādājis 51 615 automašīnas, kas ir pieaugums par 30%, salīdzinot ar šo pašu periodu pagājušajā gadā.

Uzņēmuma spēcīgo tirgus pozīciju Ziemeļamerikā arī apstiprina nesen veiktais “J.D. Power APEAL” pētījums - tāpat kā iepriekšējos gados, klienti joprojām “Porsche” uzver kā vienu no pievilcīgākajiem premium klases zīmoliem. ASV kopumā “Porsche” piegādāto automobiļu skaits pirmajos trīs ceturkšņos pieaudzis par 29%, sasniedzot 63 025 vienības.

Pasaulē lielākajā “Porsche” tirgū, Ķīnā, piegādāti 69 789 automobiļi, kas ir pieaugums par 11%. Āzijas un Klusā okeāna, Āfrikas un Tuvo Austrumu reģionos kopumā piegādes kāpušas par 12%. Šajos reģionos klientiem tika piegādāts 97 841 “Porsche” automobilis.

“Porsche” sporta automobiļi ļoti populāri bijuši arī Eiropā, kur klientiem piegādātas 56 332 automašīnas. Salīdzinot ar pirmajiem deviņiem mēnešiem pērn, tas ir kāpums par 2%. Savukārt Vācijā no janvāra līdz septembrim pieprasījums pēc “Porsche” automobiļiem pieauga par 9%, valstī piegādājot 19 099 automobiļus.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 05.04.2024 Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
Latvija
Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē Cēsu TIC
Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis! | Skatīt vairāk
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 03.04.2024 “Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies! Tukuma TIC
Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.6808269sec.