Aivars Mackevičs: piecas atziņas par jauno «Citroën C5 X»

Aivars Mackevičs, BalticTravelnews.com direktors: sadarbībā ar autocentru «Autohalle.com» Rīgā Travelnews.lv redakcija uz nedēļas nogali ieguva jauno «Citroën C5 X» Latvijas apceļošanai. Franču auto zīmols «Citroën» kopš 2021.gada lepojas ar jauno flagmani C5 X, kas oriģinālā dizaina apvieno sedana, universāļa un SUV iezīmes. Šobrīd auto ražotāju piedāvājumā ir maz spēkratu, kas varētu tiešā veidā konkurēt ar jauno «Citroën C5 X». No praktiskā viedokļa daudzi auto eksperti saskata dažas kopīgas iezīmes spēkrata pielietojuma ar veco Honda Crosstour vai šobrīd jauno VW ID.5.

35 bildes - Travelnews.lv ar jauno «Citroën C5 X» apceļo Rīgu un Zemgali

25 bildes - Travelnews.lv ar jauno «Citroën C5 X» apmeklē atpūtas kompleksu «Miķelis» Bauskas novadā

35 bildes - Travelnews.lv ar jauno «Citroën C5 X» apmeklē atpūtas kompleksa «Mikelis» apjomīgo motormuzeju

40 bildes - Travelnews.lv ar jauno «Citroën C5 X» apmeklē atpūtas kompleksa «Miķelis» restorānu

35 bildes - Travelnews.lv ar jauno «Citroën C5 X» apmeklē atpūtas kompleksa «Mikelis» vēsturisku latvieša māju

Piecas atziņas:

1) Dizains. «Citroën C5 X» modeļa dizaina un arī nosaukuma iedvesmas avots ir 2016. gada Parīzes auto izstādē prezentētais CXperience Concept. «Citroën C5 X» ir labi atpazīstams pēc silueta kā dienā, tā arī naktī, pasvītrojot automašīnas unikālo virsbūves dizainu. Franču autobūves konstruktori ir centušies uzrunāt vidējā klases auto pircējus, kuri šajā automobilī var apvienot vairākas vēlmes pēc sedana, universāļa un SUV. Franču automobiļi un jo sevišķi «Citroën» modeļi vienmēr cenšas rast savus oriģinālus tehniskus un dizaina risinājumus, kuri ļoti daudziem pircējiem ir svarīgs arguments. Jāteic, ka salonā izmantotie apdares materiāli ir augstvērtīgi un dažos elementos rada konkurenci arī premium klases automobiļiem.

2) Telpas piedāvājums. Auto tūristiem jaunajā «Citroën C5 X» patiks salona plašums gan pirmās, gan otrās rindas pasažieriem, bet bagāžas 545 litru telpā varēs droši iekraut vairākus čemodānus un cita veida mantas. Bagāžnieka vāku var atvērt un aizvērt no salona, kas atveras ar brīdinājuma skaņu. Jāteic, ka garākiem cilvēkiem ērtāk būs ceļot ar Audi A4 vai Audi Q5, kur attālums līdz griestiem būs uz dažiem centimetriem lielāks.

Piemēram, Latvijā iecienītajam BMW 5.sērijas Touring bagāžas nodalījums ir tikai 430 litrus liels. Diviem ceļotājiem, nolaižot aizmugures sēdekļus, paveras ērts plašums 1640 litru apmērā, kur jaunāki cilvēki īpašos apstākļos var arī pāris stundas nakšņot. Līdzīgu telpas komfortu var piedāvāt tikai Audi A6 Avant. Automašīnā ir 13 dažādas mantu kabatas ar 29 litru tilpumu.

3) Braukšana. «Citroën C5 X» vadītājiem patīk augstā sēdēšanas pozīcija un 19 cm klīrenss, kas ļauj komfortabli justies pilsētas satiksmē un meža ceļos, lai nokļūtu līdz lauku kempingam. Diemžēl šim modelim piedāvājumā nav neviena dīzeļmotora, kas ceļošanu lielos ātrumos pa Rietumeiropas autostrādēm padara ievērojami dārgāku. «Citroën C5 X» ar 8,8 sekundēm līdz 100 km/h nav sportisks, taču 1,6 litru benzīna motors ar 180 zirgspēkiem ļauj droši veikt apdzīšanas manevrus. Auto braucējs var izvēlēties trīs braukšanas režīmus – sport, normal un eco. Mūsu vairāk nekā 500 km ceļojumā degvielas vidējais patēriņš bija 7,4 litri uz 100 km. Pateicoties skaņu izolējošiem logiem, salona iekšpusē gandrīz nav dzirdams dzinēja vai ielas troksnis. «Citroën C5 X» bruģa ceļus pievar godam, bet Rīgas ielu dziļākās bedres sāpīgi ielido salonā. «Citroën» inženieru izstrādāta Citroën Advanced Comfort balstiekārta braucot pāri bedrēm, uzbraucot apmalītēm, ātruma slāpētājiem un citiem šķēršļiem uz ceļa, rada īpašu sajūtu, ko ļoti daudzos vidējās klases automobiļos neatrod.

4) Kas var nepatikt? Protams, ka «Citroën C5 X» ir pamanīts un atzīts modelis auto pircēju vidū, taču ne perfekts. Autobraucējiem Latvijā varētu nepatikt, ka atpakaļgaitā ir ierobežots aizmugures skats un pilnā apmērā ir jāpaļaujas uz aizmugures kameru, kura bieži vien ir nosmērēta ar ceļa dubļiem un putekļiem.

5) Franču nianses. Franču auto konstruktori ar zīmolu «Citroën» līdzīgi kā tas kādreiz bija zviedru «Saab» ir spējuši saglabāt savus oriģinālos tehniskos risinājumus un franču stila elementus mūsdienu standartizētajā auto ražošanā. «Citroën C5 X» ir sistēma, kas atbloķē durvis un ļauj iedarbināt dzinēju, sajūtot vadītāja tuvošanos. Durvis tiek automātiski nobloķētas, tiklīdz vadītājs no automašīnas attālinās. Automašīnas salonā esošais glāžu turētāja ķepiņas, kas parasti citās automašīnas ir no plastmasas, bet te tās ir gumijotas. Interesanti, ka skaļuma regulators atrodas blakussēdētāja pusē, jo vadītājs to var darīt uz stūres rata.

Advanced Comfort sēdekļi jaunajā «Citroën» ir sēdēšanas komforta etalons, jo pateicoties speciālam polsterējumam, kas līdzinās gultas virsmatracim, ļauj vadītājam un pasažierim pēc gara brauciena justies labā fiziskā formā.
«Citroën C5 X» ir acij interesants, praktisks un ērts auto par saprātīgu cenu. «Citroën C5 X» tiek pozicionēts kā «Citroën» klāstā visaugstāk stāvošais modelis un automašīnu straumē to noteikti pamanīs.

«Citroën C5 XPureTech 180 AT8 Shine Pack» oficiālie tehniskie dati:
- 4 cilindru benzīna motora tilpums 1598 cm³
- 181 zirgspēki
- 8 pārnesumu ātrumkārba
- priekšpiedziņa
- griezes moments 300 Nm
- līdz 100 km/h par 8.8 sekundi
- maksimālais ātrums 230 km/h
- vidējais degvielas patēriņš 6,6 litri uz 100 km
- bagāžnieks 545 litri (1640)
- auto svars 1542 kg
- degvielas tvertne 52 litri
- CO2 izmeši 147 g/km
- 5 gadu garantija bez nobraukuma ierobežojuma
- esošā vāģa cena 39 990 eiro

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 20.04.2024 Ar vilcienu uz Madonu, Cesvaini un Gulbeni Madonas TIC
Kāp Rīgā vilcienā un, vērojot ainavas aiz loga, brauc uz Vidzemi, kur tevi sagaidīs bagātīgs tūrisma maršruts visas dienas garumā. | Skatīt vairāk
17 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.77942204sec.