7 idejas, ko darīt skolēnu pavasara brīvdienās Alūksnē

Lai pavasara brīvlaiks nepārvērstos garlaicīgā nīkšanā, ir jāvelta laiks tā saplānošanai. Sarīkojiet ģimenes sapulci, lai vienotos, kurus apskates objektus vēlaties apskatīt Alūksnē un novadā. Esam apkopojuši mūsu septiņus ieteikumus, ko vērts darīt, apskatīt Alūksnē!

1.    Vai zini kā top māla podi?

Vai esiet saskārušies ar sajūtu, kad esiet ieplānojuši daudz, taču grūti tam pieķerties? Pārkāpiet tam pāri un dodieties pie Alūksnes keramikas meistariem iemācīties , ko jaunu. Apmeklē keramiķu Uģa Puzuļa, vai Kristapa Brasļa darbnīcas un izgatavo pats savu māla podiņu.

Apmeklējums iepriekš jāpiesaka pa tālruni; Uģis Puzulis (+371 29243010), Kristaps Braslis (+371 28667335).

2.    Dodies izlūkos uz muzejiem!

Bieži vien mums liekas, ka muzeja apmeklēšana būs kaut kas garlaicīgs, tomēr tā nebūt nav. Patiesībā, Alūksnes muzejos , dažādos veidos iespējams uzzināt un iemācīties daudzas lietas, ko nevar redzēt nekur citur Latvijā!!  Piemēram, Alūksnes Bānīša stacijā iespējams iejusties vilciena mašīnista lomā, Jaunlaicenes muižas muzejā Jums iemācīs sasveicināties kā īstam Malēnietim. Savukārt Alūksnes muzejs ļaus izjust un ieraudzīt greznās, Alūksnes Jaunās pils, telpas. Uz īstiem lauku darbiem aicina Kalncempju pagasta Viktora Ķirpa Ates muzejs.  Bet vēl nedzirdētus stāstus iespējams dzirdēt ekspozīcijā “MARIENBURGAS astotais brālis”.

3.    Noķer ziemu aiz astes!

Alūksnē ir vēl visas iespējas noķer ziemu aiz astes. Dodies uz gleznaino aizsargājamo ainavu apvidu “Veclaicene” un izbaudi  aizraujošus  sniega kameru un ragaviņu nobraucienus, neaizmirstot par īstas ziemas ainavisko baudījumu! Uz kalniņa iepriekš sazinoties ar saimnieku pa tālruni +371 26027823 iespējams uzrīkot pikniku - ugunskurs, līdz paņemtās desiņas un silta tēja. Nedaudz asāku izjūtu cienītājus gaida kalnu slēpošanas trases “Ķauķu kalnā”. Trašu darba laiks atkarīgs no laika apstākļiem, tāpēc iesakām pirms apmeklējuma sazināties ar saimnieci pa tālruni +371 28318896.

4.    Ļaujies aizraujošām spēlēm “Roadgames” un “Cilpo”

Orientēšanā spēles ir gards kumosiņš pasaules izzināšanas entuziastiem. Spēles izvadīs tevi pa zināmām un ne tik zināmām apskates vērtām vietām. Foto un vēl daudzi citi uzdevumi ieraus īstā piedzīvojumā.

5.    Ieelpo svaigo gaisu Veclaicenes dabas takās!

Sapako mugursomas un dodies pārgājienā pa dabas takām aizsargājamo ainavu apvidū “Veclaicene”. Viena no populārākajām dabas takām ir Drusku pilskalna dabas taka, kas ļauj baudīt neaizmirstamas ainavas, kā arī uzņemt instagramīgākos foto. Vairāk par Veclaicenes dabas takām meklē šeit: https://visitaluksne.lv/wp-content/uploads/2021/07/Publicitates-fails-Veclaicenes-buklets-2021.pdf

6.    Izbaudi mini spa “Jolantā”!

Kas gan spēj visvairāk uzrunāt bērnus, ja ne pelde baseinā. Atpūtas centrs "Jolanta" piedāvā iespēju atpūtai ikvienam. Gan ikdienā, gan svētkos apmeklē peldbaseinu un saunu, kas ļaus pilnībā atpūsties no ikdienas steigas. Baseina izmērs – 4 x 6,5 metri. Dziļums dziļākajā vietā 1,6 m, bet seklākajā - 1,3 m. Saunā, kur omulīgi var justies vienlaikus līdz 6 cilvēkiem, jūs varat baudīt aromterapiju, izmantojot dažādas ēteriskās eļļas.

7.    Izgaršo Alūksni kopīga ģimenes maltītē!

Pēc garas un aktīvas dienas dodieties uz kādu no Alūksnes kafejnīcām vai restorānu, lai atjaunotu spēkus un palutinātu sevi ar gardu, neikdienišķu maltīti. Alūksnes pavāri prot pārsteigt ar ēdienu dažādību – no klasiskas pašmāju virtuves līdz Alūksnes īpašajai garšai, turklāt gandrīz katra ēdināšanas iestāde var piedāvāt īpašu ēdienkarti bērniem.

Sīkāka informācija pieejama www.visitaluksne.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 22.04.2024 Pilnvērtīgs laiks sev! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553 | Skatīt vairāk
Latvija no 145 EUR
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.04.2024 - 20.03.2024 Māra Upmane – Holšteine un Goran Gora Valmieras TIC
19. aprīlī, 19:00 "Akustika" ielūdz uz unikālu un sirsnīgu tikšanos mūzikā ar Astro’n’out solisti Māru Upmani – Holšteini un viņas vīru, | Skatīt vairāk
20 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Bauskā 20.un 21.04! Bauskas TIC
Ielūkojies, kādi pasākumi paredzēti Bauskā, pasākuma "Satiec savu meistaru" ietvaros! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.59239006sec.