Piedalies rakstainu cimdu adīšanas meistarklasēs

Madonas novada "Sarkaņu amatu skola" ir atsaukusies uz Latvijas Valsts simtgades svētku organizatoru aicinājumam, sagaidīt mūsu valsts simtgadi pašu adītos rakstainos dūraiņos.

Amatu skolas vadītāja Valda Kļaviņa informē, ka rakstaino dūraiņu adīšanas prasmju apguves un pilnveides nodarbības Sarkaņos notiks divās sestdienās – 2018. gada 13. un 27. oktobrī. Meistarklases vadīs amatu skolas rokdarbu pulciņa pedagoģe, tautas daiļamata meistare Vanda Podiņa. Pieteikšanās pie meistares pa tel. 26987948.

Līdz ar rudens iestāšanos, darbību atsākuši arī Sarkaņu amatu skolas tradicionālie pulciņi:

Trešdienās no plkst. 11.00 līdz 18.00 notiek "Rokdarbu nodarbības". Tajās var apgūt adīšanas, tamborēšanas, izšūšanas, tautas  tērpu izgatavošanas, knipelēšanas un mezglošanas tehnikas. Nodarbības vada Vanda Podiņa (tel. 26987948). Nodarbību grupā vēl var pieteikties jauni dalībnieki!

Piektdienās no plkst 12.00 līdz 19.00 notiek "Aušanas nodarbības". Atbilstoši dalībnieku interesēm, tiek apgūta jostu, lakatu, brunču audumu, villaiņu, grīdceliņu un segu aušana. Nodarbības vada audēja Daira Drozdova (tel. 26438341), kas šobrīd arī pati pilnveido savas aušanas prasmes, mācoties studijā "Rota" Rīgā. Aušanas grupa jau ir nokomplektēta.

Savukārt Biksērē esošās aušanas darbnīcas "Ozolkalnu klēts" saimniece  Līga Kuba (tel. 29424633) informē, ka joprojām tiek pieņemti pieteikumi individuālām "Aušanas nodarbībām". Ar katru dalībnieku tiek sarunāts individuāls aušanas nodarbību laiks. Tiek gaidīti arī aušanas iesācēji! Saimniece pastāstīja, ka viņas pavadībā šogad jau aušanas prasmes apguvušas un savus pirmos brunčus noaudušas gan skolas vecuma meitenes, gan dāmas un omītes.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Latvija
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 25.04.2024 Latvijas nacionālā teātra izrāde TUKUMĀ Tukuma TIC
25. aprīlī, plkst.13:00 Tukuma pilsētas Kultūras namā izrāde pusaudžiem un viņu vecākiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.91256309sec.